JPMorgan ABD 2Ç GSMH tahminini için "%14 küçülme olacak" dedi
JPM Cuts Q2 GDP To -14%: "The Lamps Are Going Out All Across The Economy"
Printable View
JPMorgan ABD 2Ç GSMH tahminini için "%14 küçülme olacak" dedi
JPM Cuts Q2 GDP To -14%: "The Lamps Are Going Out All Across The Economy"
Oha diyorum yani.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsalar fena dayak yiyor hadi bunu anladık peki altın ile gümüş neden düşüyor? Bunun spesifik 2 nedeni var: teminat tamamlamalar ve likidite krizi. Eldeki bir menkul kıymette ortaya çıkan zararı kapatmak (offset yapmak) veya teminat tamamlama çağrılarına uymak için portföylerdeki altın ve gümüş satılıyor.
3.çeyrek de daralma olursa resesyon demektir.Zor ama tek ceyrege mahsus olup hızlı dönüş yapsa.
11 Mart - 1 kişi
13 Mart - 5 kişi
14 Mart - 6 kişi
15 Mart - 18 kişi
16 Mart - 47 kişi
17 Mart - 98 Kişi / 1 Ölü
18 Mart - 191 Kişi / 2 Ölü
Acil önlemler alınmadıkça katlanarak gidecek
Margin call yani dedigin gibi teminat. Cunku dow sp ne zaman sert dusse bunlar da dusmeye basliyor. Gecen benzeri bitcoin e.de oldu. Bir gunde yuzde 30 dustu
Cok zor. Su acidan bak. 2021 de baz etkisinden dolayi yuzde 10 ve uzeri buyumede gorebilirsin eger hizli toparlayabilirse ama oyle olacaga benzemiyor
Altın/Gümüş (dolar/ons bazında) fiyat rasyosu tarihi zirveye çıkmış durumda. 25.2.1991 de 101 de zirve yapmış olan rasyo şimdi 123 e çıkarak rekor tazeledi. Demek ki ya altın çok pahalı ya da gümüş çok ucuz.
The Gold/Silver Ratio Just Made History
https://www.zerohedge.com/s3/files/i...?itok=rFqeiI_J
Abd ekonomisinin buyuklugu en son 21 trilyon dolardi sanirsam. Bizim 25 katimiz. Yuzde 14 kuculme nedir ya
Şahsi eliot analizime göre ki sn TH elliot sevmez dibi gördük. Hesabım 4.69 idi..Ben aldım. Uzaya çıkar fiyat diye düşünüyorum. [emoji3]
.
.
Benzer hesapla doları 4.95 den geri alırım bence ama ytd. [emoji3]
Farklı çıkabilir... çünkü bakış açısı farklı olabilir. Ben analizimi 5 yıldır yapıyorum bakmadığım gün yok sanırım. Hatalı da olabilirim. Ama MAL aldım. Ortaya para sürdüm yani.. 2.5 dolar ilk bakış açım. Daha fazla olması da gerekiyor bence. 50 100 dolar bile olabilir. Bitcoin analizim mesela 70 x verdi bana. [emoji3]
EW analizi prestijini yitireli 30 yıl oldu hemen hemen, çok fena terste kaldı 1990 ların başında, 70 yıllık supercycle'ın son dalgası geldi artık demişti Prechter 1990 ların başında ve Dow Jones'da 10,000 in üzeri yok demişti, felaket senaryosu çizip durdu hep, %90 lık bir düşüş bekliyordu EW'ciler, ama ne SP500 ne de Dow Jones EW'cileri dinlemedi ve yeni rekorlara doğru yelken açtılar, EW analizi fasaryadır ve hiç bir mantıklı gerekçelere dayanmaz
borsada ne EW'ye ne GANN anlaizine ne Japon mum analizine ne de herhangi başka bir teknik analize güvenebilirsiniz çünkü borsa bir ilim alanı değildir tam tersine sanat alanıdır ve borsanın %80 i psikolojidir yani bildiğiniz algılar dürtüler korku panik açgözlülük vs vs
Neyse şu veya bu ben 4.69 u yıllardır bekliyordum.[emoji41]
EW analizinde tabii ki herkesin bakışı farklı olabilir, dalgaların ismi süresi başlangıç noktaları tipi kısaca her şeyi kişiden kişiye değişebilir. Hiç bir teknik analizin standardı yoktur. Bir EW analizini (veya herhangi bir teknik analizi) 20 farklı EW'ciye (teknik analiste) göstermeye kalksanız muhtemelen 20 farklı yorum alırsınız.
Yarın havalar ısınıyor bu oldukça olumlu gelişme. Tüm kuzey yarım küre ilkbahar etkisini görmeye başlayacak. Bunu es geçmeyin.
Arkadaş o kadar eksiden sonra bir küçük tepki ver.S&p vadeli yine kırmızı açıldı. Donlarina kadar satacaklar sanki.
Kontratlarin süresi doluyormus, ödeme yapmak için satış yapıyorlarmış. Kaç kere dedik lazım olan parayla girmeyin şuraya, ortalık toz duman oluyor diye :)
Klasik teknik analizde yüzlerce formasyon var, bazılarına göre de binlerce. Ama Türklere gelince teknik analizde tek 1 formasyon en ön plandadır: fincan kulp formasyonu. Türkler için her şey fincan kulp gibi gözükür teknik analizde.
Dediğim gibi teknik analiz son derece muallak bir alan. Bir teknik analizi ne kadar adama gösterirseniz o kadar farklı yorum ortaya çıkar. O yorumculardan biri Türkiyeli ise kesinlikle fincan kulp görür o analizde.
Mr.Market (Bay Piyasa) 2 özelliği ile bilinir: manik depresiflik ve zafer sarhoşluğu. Bir bakarsınız sabahleyin ters tarafından kalkar, manik depresiflik özelliği ön plana çıkmıştır, son derece karamsardır, dünyanın sonu gelmiş gibi hisseder kendini, fiyata filan hiç bakmadan elindeki hisseleri satmaya karar verir ve bu durum günlerce hatta haftalarca sürebilir (şu anki durum). Bazen de sabah uyandığında her şeyi toz pembe görür, üzerinde zafer sarhoşluğu vardır, onun için hiç bir fiyat pahalı değildir, fiyata filan bakmaksızın ne var ne yok her şeyi almaya karar verir ve bu durum günlerce hatta haftalarca sürebilir (bir süre sonra ortaya çıkacak olan durum).
Covid-19 Could Bankrupt Most Airlines By End Of May
Piyasa bunu fiyatlamaya başladı.
ABD'de borsada işlem gören 4 majör havayolu şirketi dün ciddi oranlarda satış yiyip %8-30 arası düşüş kaydettiler (not: after hours seansında %5 civarında artıdalar). Yalnız şunu belirtmekte fayda var, yüksek oranda satış yemelerine rağmen 1 tanesi hariç hala defter değerinin üzerinden işlem görüyorlar, biri de eksi defter değerine sahip. İşte bu 2 ayrıntı THYAO ve PGSUS için mevcut değil çünkü bu 2 hisse de DD'ye göre ciddi oranlarda iskontoludur.
Mesela Delta Air dün %26 satış yedi (F/K=4.3), DD ile PD her biri 15 milyar dolar civarında. O kadar düşmesine rağmen hala 1.0xDD'den işlem görüyor.
Southwest Airlines %8 düştü (F/K=9.1), DD 10 milyar dolar, PD ise 18 milyar dolar. O kadar düşmesine rağmen 1.8xDD'den işlem görüyor.
American Airlines %25 satış yedi (F/K=4.1), DD ekside, PD ise 5 milyar dolar. Pratik anlamda AA batık demektir çünkü net nakit akımı negatif, özkaynaklar da negatif. Mevcut krizi atlatması çok zor. Lufthansa ile ayni kefede.
Tek 1 ABD'li majör havayolu şirketinin mali durumu düzgün, o da United Airlines (F/K=2.6). Dün %30 düştü ve şu anda 0.5xDD den işlem görüyor.
Öte yandan THYAO 0.45xDD'den, PGSUS ise 0.55 DD'den işlem görüyor. Her ikisinin de net nakit akımları pozitif, özkaynakları güçlü, F/K rasyoları da 2-2.5 aralığında yani çok düşük (kârlılıkları yüksek demek).
En güçlü ABD havayolu şirketi olan United'ın rasyolarından daha düzgün rasyolara sahiptir THYAO ile PGSUS.
ABD'li JetBlue Airways ile Alman Lufthansa'ya bakarsak; o kadar düşmelerine rağmen F/K rasyoları hala 5-6 aralığında olup diğer havayolu şirketlerine oranla oldukça yüksektir
2-2.5 aralığında F/K'lara sahip olan ve DD'nin kabaca yarısından işlem gören THYAO ile PGSUS ABD'li havayolu şirketlerine oranla çok iyi durumdalar.
Th kardeş şu Halkbank ne olacak 7 milyon satıcı ne demek Ya herkes kaçmak mı istiyor kaç liradan aldılar ki Ya borsanın en ucuz hemde banka kağıdı yahu ne olacak bu hal
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Ayrıca resesyon konuşuluyor resesyon olursa bu halk kaça kadar düşer ben de telaşlandım Bende zararına satmayı düşünmeye başladım.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
CDS 500 üstünde
VIX 76
DOW S&P -6.3/-5.2
DOW S&P F -4 (anlık)
güney kore borsası -8 sonrası işlemleri askıya aldı
ABD ye göre salgın 18 ay sürebilir
Türkiye vaka 191 /vefat 2 (artış sayısı ürkütücü)
Pandemi sanıldığından uzun sürecek .yalnız borsa finansal piyasalar açından değil reel sektör tarafı da böyle giderse onarılması uzun sürecek hasarlar alacak ,esas tehlike burada.Bir kısmımız işveren bir kısmı çalışan herkes kendine düşen payı alacak.
Gidişat iyi değil allah kolaylık versin hepimize.
1.lt B .petrol =1.27 tl
1.lt pet su =1.50 tl
Abd vadelilerinde ve Nikkei endeksinde kayıplar yarı yarıya azaldı birkaç saat önceye göre. Daha da toparlanirsa yeşil bile açabiliriz ama bunlar günlük gel gitler olur.Büyük resimde olumluya dönen şeyler olmadıkça belirsizlik going on...
Bir ara bir istatistik yayınlanmıştı
ABD halkının %67 lik oranı borsa yatırımcısıyken ,aynı istatistiğe göre bizdeki oran %6
Bizde döviz altın faiz , onlarda borsa.. adamlarda faiz cazip değil ne yapsınlar
Döviz artışı bizde hükümetleri nasıl zora sokuyorsa ,ABD karşılığı borsa
Trump’un koltuğu pekte sağlam değil .doğrudur 666
İşte benim korkum buydu o yüzden soru yağmuruna tuttum. Şimdi bizi kurtaracak tek umut dava da uzlaşma
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi