aha bak şimdi aynı dili konuştuk ...........
Printable View
işte çelişmezlik ilkeleri bunun için var..
siz bu dünyaya yeni geldiğiniz için bu tartışmaları yeni birşeymiş gibi ilk defa yaptığınızı düşünüyorsunuz.
halbuki bunlar 100 senelerdir tartışıldı edildi.
en büyük mantıkçılar bunları akıl edemedi mi ??
bu soruları sormadımı..
......................
çıtak sen ayet okuyorsun.. benim için bir anlamı yok ki.. ben sana incilden kıssa okusam.. isaya mı tapacaksın ? yoo..
ne ozaman..
bunlarla biryere varılmaz.
dil konusu ayrı....
ondan önce....
önerme şu sıfatları yok sayarsak.....
2 bardak su var.... sıfatların yok olması için her şey aynı olur.... (renk, miktar, şekil v.b)
ama birisi zehir...diğeri su.... ortada sıfat yok....
buyur tercih et.... içtiğin zehir se....ölüm.... diğeri yaşam....
asıl soru.... o zaman tercih nasıl olur....
tercih hakkın var...çünkü seçebiliyorsun....
İyi geceler herkese :)
bir yere şöyle varılır....
tercih...gerçekten kendi seçimin mi....rasyonel akıl kabulünden sonra mı...
tartışıldığı doğru....cevapları da belli....
lakin niçin bunlar yazılmaz-konuşulmaz.....
dediğin gibi...kitabı okumadıysam...orda ki veri beni bağlamaz... bu bir tercih...
okurum.... yine beni bağlamaz.... bu da bir tercih....
okurum...belki bağlar...belki bağlamaz.... bu da tercih...
okurum....önermeyi kurarım...bir de böyle düşünsek nasıl olur der geçerim.... bu da bir tercih....
https://www.imdb.com/title/tt0790724/
izlemiş olma ihtimain kuvvetle muhtemel adaşım ama arada kaynamış da olabilir.
Ayde...Kapatalım geceyi, topiğe uygun bir gönderi ile:
5-30-60-240DK-Gün-Hafta-Ay... Periyodlarında RSI, MACD, MOM...
Çoklu periyod, çoklu göstergeli kod ile :kmk:
https://i.ibb.co/RpVdvdBx/gg.png
Kod:// This Pine Scriptâ„¢ code is subject to the terms of the Mozilla Public License 2.0 at https://mozilla.org/MPL/2.0/
// © KısaVade
//@version=6
indicator("RSIMACD")
PerM=input.timeframe(title=' Momentum Büyük', defval="M")
PerW=input.timeframe(title=' Monentum Orta', defval="W")
PerD=input.timeframe(title=' Momentum Küçük', defval="D")
CloseD = request.security(syminfo.tickerid, PerD, close)
CloseW = request.security(syminfo.tickerid, PerW, close)
CloseM = request.security(syminfo.tickerid, PerM, close)
momD= ta.mom(CloseD,20)
momW= ta.mom(CloseW,20)
momM= ta.mom(CloseM,20)
mom_switch = input.bool(false, 'Momentum Değerleri Görünsün mü?')
mcd_switch = input.bool(false, 'MACD Değerleri Görünsün mü?')
rsi_switch = input.bool(true, 'RSI Değerleri Görünsün mü?')
mom_switchD = input.bool(false, 'Günlük MOM Görünsün mü?')
plot(mom_switch and mom_switchD ? momD : na, "Günlük MOM", color(color.rgb(252, 248, 3)))
mom_switchW = input.bool(false, 'Haftalık MOM Görünsün mü?')
plot(mom_switch and mom_switchW ? momW : na, "Haftalık MOM", color(color.rgb(252, 123, 3)))
mom_switchM = input.bool(false, 'Aylık MOM Görünsün mü?')
plot(mom_switch and mom_switchM ? momM : na, "Aylık MOM", color(color.rgb(255, 255, 255)))
[macdLine5, signalLine5, histLine5] = request.security(syminfo.tickerid, "5", ta.macd(close, 12, 26, 9), lookahead=barmerge.lookahead_on)
[macdLine30, signalLine30, histLine30] = request.security(syminfo.tickerid, "30", ta.macd(close, 12, 26, 9), lookahead=barmerge.lookahead_on)
[macdLine60, signalLine60, histLine60] = request.security(syminfo.tickerid, "60", ta.macd(close, 12, 26, 9), lookahead=barmerge.lookahead_on)
[macdLine240, signalLine240, histLine240] = request.security(syminfo.tickerid, "240", ta.macd(close, 12, 26, 9), lookahead=barmerge.lookahead_on)
[macdLineD, signalLineD, histLineD] = request.security(syminfo.tickerid, "D", ta.macd(close, 12, 26, 9), lookahead=barmerge.lookahead_on)
[macdLineW, signalLineW, histLineW] = request.security(syminfo.tickerid, "W", ta.macd(close, 12, 26, 9), lookahead=barmerge.lookahead_on)
[macdLineM, signalLineM, histLineM] = request.security(syminfo.tickerid, "M", ta.macd(close, 12, 26, 9), lookahead=barmerge.lookahead_on)
plot(mcd_switch or mom_switch ? 0 : na, "0", color(color.rgb(255, 255, 255, 80)), linewidth = 2, style= plot.style_cross)
mcd_switch5 = input.bool(false, '5DK MACD Görünsün mü?')
plot(mcd_switch5 and mcd_switch ? macdLine5 : na, "5DK MACD", color(color.rgb(66, 103, 224)))
mcd_switch30 = input.bool(false, '30DK MACD Görünsün mü?')
plot(mcd_switch30 and mcd_switch ? macdLine30 : na, "30DK MACD", color(color.rgb(3, 255, 255)))
mcd_switch60 = input.bool(false, '60DK MACD Görünsün mü?')
plot(mcd_switch60 and mcd_switch ? macdLine60 : na, "60DK MACD", color(color.rgb(255, 0, 0)))
mcd_switch240 = input.bool(false, '240DK MACD Görünsün mü?')
plot(mcd_switch240 and mcd_switch ? macdLine240 : na, "240DK MACD", color(color.rgb(127, 15, 255)))
mcd_switchD = input.bool(true, 'Günlük MACD Görünsün mü?')
plot(mcd_switchD and mcd_switch ? macdLineD : na, "Günlük MACD", color(color.rgb(252, 248, 3)))
mcd_switchW = input.bool(true, 'Haftalık MACD Görünsün mü?')
plot(mcd_switchW and mcd_switch ? macdLineW : na, "Haftalık MACD", color(color.rgb(252, 123, 3)))
mcd_switchM = input.bool(true, 'Aylık MACD Görünsün mü?')
plot(mcd_switchM and mcd_switch ? macdLineM : na, "Aylık MACD", color(color.rgb(255, 255, 255)))
// plot(macdLine5, color=color.blue)
// plot(signalLine5, color=color.orange)
// plot(histLine5, color=color.red, style=plot.style_histogram)
plot(rsi_switch ? 30 : na, "30", color(color.rgb(255, 255, 255, 80)), linewidth = 2, style= plot.style_cross)
plot(rsi_switch ? 50 : na, "50", color(color.rgb(255, 255, 255, 80)), linewidth = 2, style= plot.style_cross)
plot(rsi_switch ? 70 : na, "70", color(color.rgb(255, 255, 255, 80)), linewidth = 2, style= plot.style_cross)
rsi5= request.security(syminfo.tickerid, "5", ta.rsi(close,14), lookahead=barmerge.lookahead_on)
rsi30= request.security(syminfo.tickerid, "30", ta.rsi(close,14), lookahead=barmerge.lookahead_on)
rsi60= request.security(syminfo.tickerid, "60", ta.rsi(close,14), lookahead=barmerge.lookahead_on)
rsi240= request.security(syminfo.tickerid, "240", ta.rsi(close,14), lookahead=barmerge.lookahead_on)
rsig= request.security(syminfo.tickerid, "D", ta.rsi(close,14), lookahead=barmerge.lookahead_on)
rsih= request.security(syminfo.tickerid, "W", ta.rsi(close,14), lookahead=barmerge.lookahead_on)
rsia= request.security(syminfo.tickerid, "M", ta.rsi(close,14), lookahead=barmerge.lookahead_on)
rsi_switch5 = input.bool(false, '5DK RSI Görünsün mü?')
plot(rsi_switch5 and rsi_switch ? rsi5 : na, "5DKRsi", color(color.rgb(66, 103, 224)))
rsi_switch30 = input.bool(false, '30DK RSI Görünsün mü?')
plot(rsi_switch30 and rsi_switch ? rsi30 : na, "30DKRsi", color(color.rgb(3, 255, 255)))
rsi_switch60 = input.bool(false, '60DK RSI Görünsün mü?')
plot(rsi_switch60 and rsi_switch ? rsi60 : na, "60DKRsi", color(color.rgb(255, 0, 0)))
rsi_switch240 = input.bool(false, '240DK RSI Görünsün mü?')
plot(rsi_switch240 and rsi_switch ? rsi240 : na, "240DKRsi", color(color.rgb(127, 15, 255)))
rsi_switchg = input.bool(true, 'GUNLUK RSI Görünsün mü?')
plot(rsi_switchg and rsi_switch ? rsig : na, "GUNLUKRsi", color(color.rgb(252, 248, 3)))
rsi_switchh = input.bool(true, 'HAFTALIK RSI Görünsün mü?')
plot(rsi_switchg and rsi_switch ? rsih : na, "HAFTALIKsi", color(color.rgb(252, 123, 3)))
rsi_switcha = input.bool(true, 'AYLIK RSI Görünsün mü?')
plot(rsi_switcha and rsi_switch ? rsia : na, "AYLIKsi", color(color.rgb(255, 255, 255)))
var table perfTable = table.new(position.top_right, 7, 10, border_width=1)
LIGHTTRANSP = 90
AVGTRANSP = 80
HEAVYTRANSP = 70
High_9 = request.security(syminfo.tickerid, '5', high[1], lookahead=barmerge.lookahead_on)
i_posColor = input(color.rgb(1, 56, 52), title='Positive Color')
i_eposColor = input(color.rgb(1, 114, 103), title='Positive Color')
i_exposColor = input(color.rgb(55, 0, 255), title='Positive Color')
i_negColor = input(color.rgb(240, 83, 80), title='Negative Color')
i_enegColor = input(color.rgb(243, 55, 52), title='Negative Color')
i_exnegColor = input(color.rgb(253, 4, 0), title='Negative Color')
normalcolor = input(color.rgb(255, 255, 255), title='Normal Color')
f_rateOfreturn(_v1, _v2) =>
(_v1 - _v2) * 100 / math.abs(_v2)
f_fillCell(_table, _column, _row, _value, _timeframe) =>
_c_color = _value < 0 ? i_exnegColor : i_posColor
_t_color = _value[1] > 70 and _value < 70 ? i_negColor : _value[1] > 50 and _value < 50 ? i_enegColor : _value[1] > 30 and _value < 30 ? i_exnegColor : normalcolor
_transp = close > _value ? HEAVYTRANSP : close < _value ? AVGTRANSP : LIGHTTRANSP
_cellText = str.tostring(_value, '#.##') + '\n' + _timeframe
table.cell(_table, _column, _row, _cellText, bgcolor=color.new(_c_color, _transp), text_color=_t_color, width=5, text_size=size.small)
table.cell(_table, column=0, row=0, text='5', bgcolor=color.white, text_color=color.black, text_size=size.small)
table.cell(_table, column=1, row=0, text='30', bgcolor=color.white, text_color=color.black, text_size=size.small)
table.cell(_table, column=2, row=0, text='60', bgcolor=color.white, text_color=color.black, text_size=size.small)
table.cell(_table, column=3, row=0, text='240', bgcolor=color.white, text_color=color.black, text_size=size.small)
table.cell(_table, column=4, row=0, text='G', bgcolor=color.white, text_color=color.black, text_size=size.small)
table.cell(_table, column=5, row=0, text='H', bgcolor=color.white, text_color=color.black, text_size=size.small)
table.cell(_table, column=6, row=0, text='A', bgcolor=color.white, text_color=color.black, text_size=size.small)
if barstate.islast
f_fillCell(perfTable, 0, 1, rsi5, 'RSI')
f_fillCell(perfTable, 1, 1, rsi30, 'RSI')
f_fillCell(perfTable, 2, 1, rsi60, 'RSI')
f_fillCell(perfTable, 3, 1, rsi240, 'RSI')
f_fillCell(perfTable, 4, 1, rsig, 'RSI')
f_fillCell(perfTable, 5, 1, rsih, 'RSI')
f_fillCell(perfTable, 6, 1, rsia, 'RSI')
f_fillCell(perfTable, 0, 2, macdLine5, 'MACD')
f_fillCell(perfTable, 1, 2, macdLine30, 'MACD')
f_fillCell(perfTable, 2, 2, macdLine60, 'MACD')
f_fillCell(perfTable, 3, 2, macdLine240, 'MACD')
f_fillCell(perfTable, 4, 2, macdLineD, 'MACD')
f_fillCell(perfTable, 5, 2, macdLineW, 'MACD')
f_fillCell(perfTable, 6, 2, macdLineM, 'MACD')
f_fillCell(perfTable, 4, 3, momD, 'MOM')
f_fillCell(perfTable, 5, 3, momW, 'MOM')
f_fillCell(perfTable, 6, 3, momM, 'MOM')
https://i.ibb.co/zhJkbbZJ/poltk.png
oranlara bakarsan .. işte o tercih. genelikle doğduğn ortamın içindeki tercih olması garanti.
çok küçük bir bölümü tercih değiştirmiş..
ama bu tercih illa olumlu yönde olmamışki.. dinden çıkanda olmuş misal.
Tamamdır adaşım.
Sohbetiniz için teşekkür ederim dostlarım.
Herkese iyi geceler diliyorum.
Her şey gönlünüzce olsun.
dayu...işte senin demek istediğini ben anlıyorum....
emlak hocanın dediğini de anlıyorum....
ama teknik bakarsak (önerme)....
yazdığın yanlış oluyor...niye....
kitabı yazan... mantık gereği bir insan olacak.... o zaman onun yazan insana tapmış olcağım...o zaman kuranı yazan insanlara mı tapacaz... o zaman insan yazarsa mutlak hata vardır.... hata varsa ortada doğru yoktur....ortada doğru yoksa...salla gitsin....döner iş...
https://www.tradingview.com/x/laqPCaMv/ hediye için teşekkürler....:bravo:
aklıma gelen birkaç şeyler var... ama, doğru değiller
ve bunu dile getirirsem ''rahmetimiz içine dahil ettiklerimiz '' de isem, oradan çıkarılacağıma eminim.
76/İNSÂN (DEHR)-31: Yudhilu men yeşâu fî rahmetih(rahmetihî), vez zâlimîne eadde lehum azâben elîmâ(elîmen).
O dilediği kişiyi, rahmetinin içine dahil eder. Ve zalimler, onlar için elîm azap hazırladı.
ikincisi : benim yalan söylediğimi gördün mü ?
buda çok güzel denk geldi
anlatmak istediğim tam olarak buna benzer birşeydi YÖRÜK
hiçbirinizin, dinini, inancını veya inanç seviyesini, iman seviyesini bilmiyorum ve sormam da
ama istiyorum ki; herkes iyi olsun, herkes cennete gitsin
okuyun, okumayı, bilin veya bilmeyin... yarın veya başka bir zaman
(bu ayet gereği )
içimden herkesin, ve özellikle sizlerin ''rahmetin içine dahil edilenlerden '' olmasını istiyorum...
bir nevi kendime ve sizlere dua ediyorum diyebiliriz
çıstak dayucuğum ben sana yalancısın demiyorum. kendini kandırıyorsun dedim.
bak yukarıda çinden örnek ve matematiksel oran verdik.. bunlar alıp löp diye doğru kabul edeceğin direk net bilgi.
yorumsuz... inançsız.. mutlak. bilgi.
2+2 = 4 diyorum ben..
diyemeyen sizlersiniz.
biraz düşün
.......................................
atayizlerede cvp vereyim... cahillerine.
atayizlik hep dediğim üzere benim umrumda olmayan birşey.. inanç değil çünkü kitabı yok.. inen birşey yok.. peygamberi yok.. yaşam biçimi değil.. kimlik desen hiç değil.
bunu literatüre geçiren amed memed yine..
ateistlik bir tanımdır.. bitti. bu kadar.. bu tanımlada bi bok olmazsın.
kendini bilen atayiz dinlere düşmanda olmaz.. yani salaklıktır... benim 4 ne bilem 18 e düşman olmam gibi salak saçma birşeydir. manasız ve içi boştur.
ama her kesimde vardır bi % 5lik kısım.. kendini böyle tanımlar. uçta yaşar.
...
inanan kesimlerde de var ..bu uçta yaşayan.. tamamen atayizlere dşmandır.. dönüp diğer dinleri umursamaz.
dünyada literatüre geçen 300 din/inanış yüzlerde tanrı var.
sen bunlardan birine inanıyorsun.. diğer 299 u sana senin dinin yalan dolan diyorken .. gidip ateiste kafayı takmakta aynıdır.
kısaca yörük üstadın aradığı şeylerin dışına çıktık ama diyorum ya hep laf işte.
herkese iyi geceler...
bende zıbarayım artık....
:drunk:
herkese iyi geceler....
en önce ben kalktım heral :oleyo: 17:30
bir-iki şey var onuda yazıp bu konuyu kapatayım
(gün boyu bunumu düşündün demeyin, dün gece konuştuğumuz zaman aklımdaydı zaten ama uzatmayayım demiştim.)
2. si :
(yine insan suresi, 31. ayet ile birlikte )
sen iyi bir insan isen, iyilikten, güzellikten yana isen... ve böyle hareket ediyorsan
bu iyilikler ve güzellikler ALLAH'tandır, ondan gelir
kötülükler ise insanın kendindendir.
buna kesin olarak inanmanız lazım
28/KASAS-22: Ve lemmâ teveccehe tilkâe medyene kâle asâ rabbî en yehdiyenî sevâes sebîl(sebîli).
Ve (Musa A.S), Medyen (şehri) tarafına döndüğü zaman "Rabbimin beni sevva edilmiş yola hidayet etmesini (ulaştırmasını) umarım." dedi.
ve Kur'an... hep şunu yap, şunu yapma, hep cennet cehennem... değildir.
peygamberlerin hikayeleri var ve ben onlarıda çok seviyorum
https://www.youtube.com/watch?v=kpTSreq3x6Y
bu haftaki ''çıtak dayu ile Kur'an sohbetleri '' sonlandı
bu kısır döngüye gireceğimizden emindim zaten :))))
ohoooo hemende küstüm oynamıyom :he:
fikir yürütüyoruz burada kim haklı kim değil.. kim büyük falan sidik yarıştımıyoruz.
sen din denilince kendi konumuna göre şekillendiriyorsun olayı.. kendi dinin aklına geliyor. inanç bu değilki ?
onuda ayet okuyorsun.. başka bir fikir yürütme yok. din bu da değil.
inanmıyorum diyen birine veya başka dinden olan birine. 1 değil milyon tane ayet hadis ilmihal ansiklopedi tefsirler okusan ne okumasan ne bir anlam ifade etmiyor.. bu ayeti afrikada birine oku kendi dilinde ne anlatıyorsun falan der :) veya kanada da..
ben inanmıyorum... şaaaaaaaaak al sana ayet.. gördün mü allah var....
onuda kopyala yapıştır yaparak yapıyorsun.. :he: yani din zaten senin günlük hayatında kullanılan veya umrunda olan birşey değil bunu gösteriyor. din kopi pastemi ? googleden kopyala yapıştır.. al sana cevap mı.
din denilince evrensel bak.. dünyanın geri kalanı ne alemde.. konumun dışında.
ve bunlardaki çelişenlere odaklan.
ayet açıklaması formatına döner iş..
güzellikler allahtandır demişsin yorum olarak.
ben kendime güzellik veya iyilik yaptım.. ben tanrımıyım ?
diğeri..
tanrı dilediğine rahmetini verir...
bana vermedi.. tüh napak.. yallah cehenneme.
tanrı yazı turamı atıyor. tompala çekilişimi yapıyor ??
zaten cevabını bildiğiniz soruların etrafında tekrar tekrar dolanıp boşa vakit kaybı.
bu soruları mantıken sende sorabilirdin...
bilmiyorum diyerek... bilinmeyen heryere tanrı yapıyor demek. her boşluğu tanrı ile doldurmak yanlış.
Tombala çekilişi...
Şimdiye kadar başıma ne geldiyse dilşmden geldi
Bunuda yapmaya çalışıyorum aynı zamanda
Dilinizin tanrı hakkında çok uzamamasını ki; söyleyeceğinizi biliyorum
Tanrıya söylenmeyecek şeyleri söylemeyin diye
Diğer dinleride bil diyorsun
Şimdi tüm dinleri bir üniversite bölümü varsayalım
Her bölümü aynı anda oku deyorsunuz bana
Ama ben öyle düşünmüyorum
Önce kendi bölümümü (istanbol teknik üniversitesi 🤣 mert abi gelir şimdi, inşaat mihendisliği ) okuyup bitirmeliyim, sonra diğerlerini okuyayım
Daha ben kendi dinimi hiç bilmeden, okumadan, öğrenmeden, diğerleri ile ilgilenmek yanlış geliyor bana
İslamın kur'an' ın herşeyini öğrenirim, ha o zaman döner bakarım tevrat ne yazmış, incil ne yazmış
tamam işte piyango bana değil sana vurmuş... napak ölek mi.
bende şansıma küseyim. :he: