PSülfat işi çözülse iyi olur.
Dükkan boş durmasa
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
PSülfat işi çözülse iyi olur.
Dükkan boş durmasa
2021 4Ç faaliyet raporundaki aynı şeyleri yazmışlar, şaka mı yapıyor bunlar?
Pandemi koşullarına rağmen gerek yurtdışından yapılan makine ve techizat tedariklerinde, gerekse yurtiçinde yapılan işlerde çok sayıda ekibin çalıştığı son derece komplike bir tesisin montajı tamamlanmış, 11 Kasım 2021 tarihi itibariyle tesisin test çalışmaları başlamış ve ilk potasyum sülfat üretimi gerçekleştirilmiştir. Elde edilen ürün son derece kalitelidir, K2O oranı %53 civarındadır. Global ölçekte %52 ve üzeri üstün kalite kabul edilmektedir. Tesiste son düzenlemelerin 2022 ilk çeyreğinde tamamlanarak, HPD Veolia’dan geçici kabul işleminin yapılması beklenmektedir.
Potasyum üretiminde, ithal potasyum klorür ve kendi ham maddemiz olan kristal sodyum sülfat kullanılmaktadır. Rusya ve Belarus küresel potasyum klorür piyasasının yaklaşık %40’ını temin etmektedir ve bize lojistik olarak en yakın ülkelerdir. İlk parti olarak 6.600 ton potasyum klorürün ithalatı bu nedenle Belarus'tan uygun şartlarda yapılmıştı.
İkinci parti olarak Belarus'tan tedarik edilip, Ukrayna'nın Nikolaev Limanı'ndan yüklenecek olan potasyum klorür ithalatımız savaş sebebiyle limanlar aniden kapandığı için mümkün olamamaktadır. Bu sebeple mevcut ham maddemiz tükenince SOP üretimimiz de geçici olarak durmuştur. Satışlarımız stoklarımızdan yapılmaktadır.
2021 yılı sonunda Rusya – Ukrayna arasında ilk gerginlikler başladığında potasyum klorür tedariki için alternatif kaynaklara hızla yönelinmişti. En büyük üreticilerden Alman K+S firması yetkilileriyle toplantılar yapılmış, ayrıca İsrail DSW ve Ürdün Arab Potash Company firmalarıyla görüşmelere de başlanmıştır. Ancak savaşın hızlı bir biçimde başlaması sonucu küresel ölçekte tüm emtialarda (ve de potasyum klorürde) arz - talep dengesi kaymalarına, bunun sonucu olarak hem büyük fiyat dalgalanmalarına hem de tedarik sıkıntılarına yol açmaktadır.
Savaşın bitmesi veya ateşkes sağlanması durumunda Belarus'ta hazır vaziyette bekleyen malımızın ithalatı ivedi şekilde yapılacaktır. Savaşın devamı halinde tedarikimiz yukarıda belirtilen alternatif kaynaklardan sağlanacaktır. Şirketimiz bu konuda tüm piyasa hareketlerini dikkatle takip etmektedir.
118 milyon kar hayırlı olsun,
2021 ilk çeyrek 48 milyon yaklaşık %145 lik artış,
esas faaliyet karinda %210 artış,
satışlarda %178 artış...
Potasyum klorür temin edemeyen üst akil
bakalim tahtaya ne yapacak :)
sen gör ebeninkinini kral2020
sabırmis benim bu hisseyi kac yil tasidigimi , kaç adet olduğunu maliyetimin
ne olduğunu sen ve agababan çok iyi biliyorsunuz
yazacak çok seyim var da senin gibi fake nick kullanip arkasina saklananlara degmez
zaten investingde hakkinizda yazilanlari büyük bir keyifle okuyorum.:)
git birazda servette yaz simdi uzaaa
İyi oldu bu düşüş böyle bilanço gelmiş begenmemişler aşagıya veriyorlar hiç sıkıntı degil 12 lot alıp attım satmamak üzere…para olursa biraz daha alacam
Vay bubanı boynuz kulağı geçer demiş atalar amma bu başka oldu
kulak çok aşağıda kaldı boynuz aldı başını gidiyor
ziraat de olmasa bugün yanmıştık
Ne varsa iştiraklerde var.
Alka-Alkim
İsdemir-Ereğli
Vesbe-Vestel
İştiraklerinin tozunu yutmuş abileri.
Aynen müdür
Holdıg alma iştirakini al.
Sakın çok iştiraki var deyip kanma
https://www.milligazete.com.tr/haber...3te-1-fiyatins
Böyle bir haber var..
Ucuz rusmalı varmış.
Potasyumun dibine vurmalar lazım..
Bu haberi bir yerde okumuştum. Nisan ayının verilerine baktım ama bulamadım.
Çelik' te de aynı durumu yaşıyoruz. Ucuz çelik yağıyor ülkeye.
Bir tek petrol akmıyor nedense...
Bu arada evdeki üründe aşağıdaki yazıyı görünce, küçük bir yutkundum :)
https://i.hizliresim.com/mem8i0u.jpg
Hocam bizim gibi okuma yazması olmayanlar için sanatçı ne demek istiyor..
Kainatin bir sahibi olduğunu ,
Ky 3-5 lotuna göz koyup oyunlar yaparsan aha bende böyle yaparim diyor.
anlamak isteyene tabiki,
Bawer vardı hiç sesi çıkmıyor? nerde acaba? Bizide fena silkelediler. Dalda pek elmada kalmadı. İyi yüklendim buna Allah sonumuzu hayır etsin.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Günlükte MACD nin dönmesi ve 22.60 üzerinde kalması hedefi 26.74 yapar
https://www.resimupload.org/images/2...1_20-59-48.png
ytd.
Seni hangi batak haneden tanıyorum acep
Aşağıdaki haberleri okudukça parayı alkime gömesim geliyor ama hala haber yok şirketten. Ne oldu potasyum tedariği? Belarus' tan alabildin mi? Ya da yeni tedarikçi ile anlaştın mı?
Benim anlamadığım şey, rusyadan ülkemize çöp fiyata çelik yağıyor, piyasa bozuluyor. Ama çeliğin geldiği yoldan potasyum, ucuz kömür, ucuz petrol...vs gelemiyor. Ne saçma iş bu?
Şu şirket, bu fırsatı kaçırırsa yazık. Fiyatlar uçmuş. Arz çökmüş.
AB, yıllık rusya+belarus' tan aldığı potash 3 milyon ton!!!! Ve alamıyor. Fiyat gelmiş 1.000$' a. Sayın yönetim, ölümüne uğraşıp potasyum hammaddeyi bulup, avrupaya gübreyi pompalama fırsatın var. Bu ürünün tarihteki fiyat ortalaması 250$.....
https://www.ft.com/content/ed442384-...s_yahoo/auddev
Bu hammade yüksekliğinden gübre imalatı yattı..ticari olmaktan çıkıyor
Bazı gübre üretimi yapılamıyacak.
Zaten bazı ürünlerin yokluğunun çekildiği yıllara geldik çoktan...
Yurtiçinde sıkıntı var evet. Çiftçi gübreyi kısıyor. Ege gübre mesela üretimi durdurmuş. Büyük bir olay değil ama maliyetten dolayı dayanamamış.
Alkim biraz farklı. SS tarafında sorun yok. PS' yi de ihraç edebilirse avrupada arz açığı çok yüksek. Maliyet önemli değil. Hammadde bulmak önemli sanırım.
Alkim dolar
https://resmim.net/cdn/2022/06/03/lzVaI.png
YTD.
Sanırım bunların miras olaylarından dolayı hisse takıldı. Bir türlü diğer gözde temettü hisselerinin performansını gösteremiyor. Benim için büyük hayal kırıklığı. Bilseydim böyle bir miras olayı olduğunu hiç girmezdim. Artık çıkamıyorum da gitmeyen bir bu kaldı.
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Miras filan hikaye Şirketin en büyük ortağı Arkın Kora yurt dışında yaşıyor ve hisselerini borsada satmaya devem ediyor. Şirketi Reha Kora yönetiyor . Ancak Kora Holding %18.05 ile en büyük ortak konumunda. Kora Holding Arkın Kora ya ait. Kendi şahsına aitde kalan
son 687.000 lot hisseden borsaya satış geliyor..Şirketin satışları gayet iyi Konumunda Türkiye de tekel durumunda..Zaten çok karlı olan ALKA nında %80 i ALKİM e ait.. Potasyum illaki gelecek çalışmaların son hızla devam ettiğini biliyoruz..Teknik olarak hisse en kısa sürede 26 tl nin üzerine atma potansiyeli taşıyor..
Miras filan hikaye Şirketin en büyük ortağı Arkın Kora yurt dışında yaşıyor ve hisselerini borsada satmaya devem ediyor. Şirketi Reha Kora yönetiyor . Ancak Kora Holding %18.05 ile en büyük ortak konumunda. Kora Holding Arkın Kora ya ait. Kendi şahsına aitde kalan
son 687.000 lot hisseden borsaya satış geliyor..Şirketin satışları gayet iyi Konumunda Türkiye de tekel durumunda..Zaten çok karlı olan ALKA nında %80 i ALKİM e ait.. Potasyum illaki gelecek çalışmaların son hızla devam ettiğini biliyoruz..Teknik olarak hisse en kısa sürede 26 tl nin üzerine atma potansiyeli taşıyor..
Aldığım günden beri en büyük ortak hisse satması ve aile büyüklerinin hisse devir işlemleri bende hisse ile ilgili aile arasında bir sorun olduğu kanısı uyandırdı. Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Miras olayı yok. Paylaştılar bölüştüler bitti. Herkes kendi hakkını tasarruf ediyor. Kimi satıyor kimi üstüne oturuyor. Reha başgan Arkın efendinin elinden tüm hisseleri alsada ortak satışdan kurtulsak. Bu adam hisseleri ilk satmaya başladığında, şirketten kendine bir gelecek olmayacak hissiyatı bende uyanmıştı. Aksi halde katma değerli bir şirketin hissesi satılırmı. Yine satış yapacak. Dolaşımda çok lot var. Çok ağır. Hareket edemiyor. Arkın efendinin malını satması bizi üzer ama çok üzmez. Bu hissenin bu seviyelerde kalma sebebi, bir siyasi istikrar diğeride bizim gemiler. Gemilerin ipini çözecek bir babayiğit yok heralde. Putinle arası iyi olan yokmu acaba bir telefon etsede şu iş çözülse?
Çoğu hisse enflasyonu ve bilançoyu fiyatlarken bizim fiyatlamalar yalan oldu. Bilançodan sonraki piyasa yanlış anlaması bende büyük hayal kırıklığı oldu. Normalde borsada duyulan görülen herşey fiyatlanır. Peki bizim alkanın karı alkimin karı nerde?
Bizim alkanın ipleri tahtacının elindemi yoksa pozisyon alan diğer guruplarınmı? Pek takip etmiyorum takaslarınıda bilmiyorum. Alkanın taşıda toprağıda bizim olmasına rağmen ordan bize bir gülücük gelmemesi üzücü.
23.50 nin üzeri kapatması 26 yolculuğu için önemli..