Dalgasına yazdım, emeği geçenlere teşekkürler iyi akşamlarSM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Dalgasına yazdım, emeği geçenlere teşekkürler iyi akşamlarSM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ergen usluplu arguman, teknik sunmadan yapılan konuşmalara saygı duymam..buradan 20 yılda niceleri geldi geçti..
kendinden emin ifadelerle bu iş olmaz..
endeks günün zirvesindeyken ,short emaresi yokken : short diyen öylesine der..
hele hele en ucuz sektör bankalarda ,SHORT SHORT diyen (günün zirvesindeyken),burada 3 vakit ömrü vardır...
Aidatı ödemeye gelenler belli oluyorSM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bankalarda short açmak....
Bankacılık /sanayi en dip iken ve kanımca olası ralli bankacılık ile olacakken...
açan çok düşünmeli..
şuanda endeksten emin olsam tüm varlığımla 4-5 banka hissesi alırdım..
ama globalden dolayı olası düzelme beklentimin gereği olarak belki bankaları biraz daha aşağıdan alırım düşüncesi var..(garan olmazsa işc olur vs...sonuçta dip-tepe marjı özel banklarda yakın oluyor.)
ama bu short anlamına gelmez..
100 cm. lik yayı 30 cm. ye kadar sıkıştırmışlar...
hala sıkışma ihtimali (zorda olsa)var ama önü açılırsa ilk başta 100 cm...sonra 130 cm. olur.(köpük olabilir)
şahsen 30 cm.lik yayı daha çok sıkıştırmaya çalışmazdım.( özel bankalarda shortun cesaret işi olması)
hala senet alınacak yer değil gibi..
sp500 de 4300/500 aralığı hedefti...4 aydır bunu forumda ifade ediyorum..
sonuçta buralarda bir düzeltme olmalı...tabi ki bizimkisi de en önde düşer.
kanımca sp500 ün düzeltme dibi bizim orta vadeli dibimiz olacak.ama biz ne kadar uyarız veya banklara ne kadar düşer bilinmez.göreceli olarak banklar az düşebilir..
zirvede olan o kadar çok bıst100 hissesi var ki..zaten düşüyorlarda: SASA,GUBRF,KOZAL VS...
İYİ AKŞAMLAR.
SASA ile GUBRF her gün 1-2 TL aşağı gidiyor..
2015 8.-8.50 Gübre..
2 sene düştü ******** kağıt ,takipten çıktık... o da çıktı..
dow 35000 de çift tepe yapmış olabilir mi? izliyoruz....
16 temmuzda borsa viop açık mı yav?
SASA sentetik iplik türevlerinde aşırı yatırıma gitti,sanırım..
200 mil.EUR tahvil, mevcut yaklaşan kredileri döndürmek için yeterli olabilir,nefes aldırır..
piyasada benzer rakipleri azaldı..
polylen,şifaş,nergis iplik kapandı. Sönmez azalttı. Korteks kendine çalışıyor..Asıl rekabet ithalatta..
KArşısında RELIANCE gibi devasa hint firması..Dünya pazarı elinde 2 hintli kardeşin..
(Kızının düğününe geçen sene 100 mil.USD harcayan adamdır,kendileri..)
Büyük hedefler,büyük hayaller,büyük borçlar ve batışlarda olabilir..
SASA'yı sabancı götüremedi de, alan aşırı borçlanma ve yatırımla götürebilir mi?
tekstilde eğilim,suni elyaflarda, sentetikten dünyada kaçış var ama yine de belli olmaz..
Jas abi 34994 sayılmaz mı? Yap bi güzellik ayağımız alışsın.
yalniz pztesi (arefe günü) takas yok ona göre.
Yukarda yazdıklarım hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir
Yıl sonuna kadar bankalar makyajlı bilanço gönderir. Hatta bankalarının yaptığı güzelliğin karşılığı iyi bir jest olur. Kur konusunda çok yardımcı oldular. Spor takasta amiral gemisinde sıkıntı göremedim. İnvestingde hangi kağıda baksam feryad figan. Böyle giderse sokağa iner bunlar. Yada bir yerleri basar bunlar inanılmaz psikolojisi bozuk. Çok büyük kayıplar var okuduğum. SPK borsa İstanbul Yönetimi her türlü illüzyona vurguna izin veriyor. Bence yatırımcı ilişkileri adına bir bölüm kurulmali. %1-2 ile istediği atı oynatıyor. Şirketlerin içi boşaltılıyor
34994 sadece 5.3.3.3.5.3.1 (veya 5.3.3.5.3.1, burada farklı görüşler var) zirvesi için yeterli ancak. Buradan dönerse normalde 34400-34600 arasına, en fazla 34001 e realizasyon olabilir. Sonrasında ise 35000 üzeri olmazsa olmaz koşuldur. 35000 de minimum değer, 36000-37000 aralığına kadar rahatlıkla uzatabilir 5.3.3.3.(veya 5.3.3) zirvesini bulmak için.
VERDİĞİM RAKAMLAR VADELİ RAKAMLARIDIR.
Bu arada BENİM VERDİĞİM RAKAMLAR FDOW VE FSPX İÇİNDİR. Karışıklık olmasın.
Yani sadece vadeli rakamlarını veriyorum.
Onlar çakılırken bizim kumarhaneden bedava olmuşları çok güzel toplarlar...
Zaten bedavadan halliceler iyice ayağa düşürüp almaya kalkışacaklar herhalde...
Bugün anlamsız Garan aldı aldı, sonra dönüp 2-3 kademe bırakınca hemen dağıldı...
Hakikaten pamuk ipliğine ve 2 robota bağlı...
Saçma bir satıştı, sabaha korkutup repocuları geçirip öğleden sonra işine bakar diye düşünüyorum...
yarin satislar devam eder. buyuk ihtimalle ogleden sonra satislar azalir. carsamba ciddi bir toparlanma olur piyasada
"bir yatırım tavsiyesi değildir"
cuma tatil edilebilir diye bugün aşırı satış yapılmış olabilir. yarin kismen daha pozitif bir gün olabilir.
sali 15.30 abd tüfe verisi. onceki 5.0% beklenen 4.9%
cars. ise üfe verisi aciklanacak.
1.111 bu rakamı göreceğiz.
1396 üstüne atamazsa 1243 .....ytd
düzeltme yapısı inanılmaz karmaşıklaştı, elliot amca işin içinden çıkamadı :((( 1351 altına verirlerse nerde durur belli olmaz
yani çarşı pazar karışalı 4 gün olmuş. 5. günün şafağında şoför kamyondan atlar.
dünyada düzeltme beklerken bizi dümdüz edecekler... :)
msci dünya endeksi bugün zirve tazeledi...
bizim leş100 mağmaya doğru gidiyor...