https://i.hizliresim.com/kqz3vur.jpg
Bofa birisi içinmi topluyor?Hsbc den Türk Ekonomi Bankasına virmanı çözebilen varmı?
Printable View
https://i.hizliresim.com/kqz3vur.jpg
Bofa birisi içinmi topluyor?Hsbc den Türk Ekonomi Bankasına virmanı çözebilen varmı?
Nasıl bir döngünün içine düştük arkadaş.
Adamlar 20 yi geçmesin diye set mi ördüler?
Ocak ayında Akd aboneliği alacam.
Bütün şifreleri çözeceğim :)
Yıllar önce gurbette bir arkadaşım, her gün bankamatiğe girip para çekmese bile parasına bakıp çıkardı.Ya duruyor işte paraların deyip dalga geçerdik.
Ekrana bir değil birçok defa baktığımızı görse şimdi teknoloji hakkında ne düşünür kim bilir :oleyo:
Bu da forumdaki son paylaşımım olsun.
https://i.hizliresim.com/sb30fnc.gif
hissede son durum alan yok satanın ........ misali..
Muhalefetten biri bu vaadi verdiğine göre hükümet de yakında bu konuda adım atar herhalde.
Aslında bu gençlere teknoloji ürünlerinde vergi indirimi veya kaldırılması uzun zamandır hükümetin de gündeminde , bakanlar üzerinde çalışıyor dendi ama bir türlü bu çalışma bitip kamuoyuna açıklanmadı. Seçime 5-6 ay kaldı. Bu haberin de eli kulağındadır diye düşünüyorum.
Yılbaşında böyle bir karar açıklanabilir. Bizim açımızdan da çok iyi olur bu.
https://www.haberturk.com/deva-parti...ikladi-3549311
Gene kim aldı bunun malını da basıyor bu? Verin Ağa adamın mallarini
Adama da malına da bitmedi bunun mal toplama işi
erhan tanta twiterını gördüm. erhan tanta'yı hisse.net teki yeniler tanımaz. ben tanırım..çok iyi bir yatırımcı ve deger analızıcısıdır. boş beleş hisseleri yazmazda almazda burdan kendisine selam olsun.
Canbaba kardeş twitter hesabım yok. Çok da takip etmiyorum twitterı. Aslında artık buraya da eskisi gibi fazla yazmıyorum. Sadece birisi birşey sorarsa cevap yazıyorum yada paylaşmak istediğim bir haber yada bilgi varsa onu yazıyorum sadece.
Erhan kardeşimizi tanımıyorum. O da beni tanımaz. Hasan4325 rumuzlu bir arkadaş paylaşan ismi de vermeden böyle bir paylaşım var ben anlamadım bir yorumlar mısınız hocam diye bana bir soru sormuş.
Benim verdiğim cevap tamamen kimin paylaştığını bilmeden 2-3 satırlık bir metin üzerine verilen bir cevaptır. Anlaşılan Erhan tanta arkadaşımızı kırmışız istemeden de olsa. Eğer yazımdan dolayı ( sanırım üsluba takılmış ) kendisini kırdıysam üzdüysem özür de dilemesini bilirim ama benim yaptığım sadece paylaşılan bilgiyi düzeltmek idi. Hakaret yada daşga geçme amacım yoktu böyle bir hakkım da yok haddim de değil. Zaten beni burada tanıyan çok insan var kimseye bir saygısızlık etmem direk bir saldırı yoksa.
Erhan kardeşimiz ile neden dalga geçeyim dedim ya zaten tanımıyorum , insan tanımadığı bir kişiye neden laf söylesin. Önüme 2-3 satılık bir yazı geldi yorum yapmam istendi ben de yazıdaki hataları söyledim.
Şimdi Erhan kardeş de anladığım kadarıyla kendisi ile dalga geçtiğimi zannedip , etki-tepki meselesi , o da bana saydırmış biraz , dünkü bebek demiş , takas okuyamayan adamdan hoca olmaz demiş vesaire. Canı sağolsun ama burada 1-2 kelam edeyim.
Dedim ya kendisini tanımıyorum diye. Şimdi tweetlerini paylaştığın için oradan gördüm. Profiline baktım , çeyrek asırlık borsacı demiş. Tebrik ederim ben de 35 senedir hasbel kader borsanın içindeyim yani dünkü çocuk değilim. Bunları kendi görürse peşin peşin söylemek istiyorum bunları kavga için yazmıyorum sadece ithamda bulunmuş dünkü çocuk diye , olmadığımı kanıtlamak için yazdım. Beni zaten buradaki çoğu insan tanır ben burada 20-25 yaşındaki gençlere bile hocam diye hitap ederim. Günlük hayatımda da bu tabiri kullanırım. Aklın yaşta değil başta olduğuna inananlardanım.
Profilinde Beşiktaşlı olduğunu gördüm bak burada ortak bir noktamız çıktı mesela ben de Beşiktaşlıyım övünmek gibi olmasın :)
Şimdi takas okumak konusunda bir sıkıntım yok ama takas konusunda burada birçok defa dile getirdim. Arkadaşlar takas işinde çok pislik döner , çok bizans oyunu döner , buna fazla takılmayın dedim. Takası , tahtacı nasıl göstermek isterse biz ancak o kadarını görebiliriz derim hep. Hasan kardeşe verdiğim cevap da bu yönde idi takasa fazla takılmayın dedim.
Tahatcı ne yapmak isterse takasta bunun tersini gösterebilir dedim. Mesela bir hisseyi yabamcı satarsa , yatırım fonu satarsa , KY ne düşünür , bunlar sattığına göre bu hisse düşecek galiba bunlar boşuna satmaz diye düşünür değil mi ? Halbuki yabancı ve yatırım fonları sattıktan sonra çok hisse yükselmiştir. Tahtacı KY satsın diye yabancı ve fonlar satıyor gibi göstermiş olabilir. Bu adamlar cin , 15-20 aracı kurumdan işlem yapıyorlar. Buna yatırım fonları ve yabancı kurumlar da dahil.
Şimd Erhan kardeşimizin bahsettiği ve benim dalga geçtiğimi zannettiiği bilgilerden sadece 1 tanesini tekrar yazayım ve Erhan kardeşimize tekrar bakmasını rica edeyim çünkü verdiği bilgi yanlıştı ben onu düzelttim.
Demiş ki TEB malalrı Citi'ye yollamış. Ben de dedim ki bunu nereden görmüş. TEB citiye mal falan yollamadı dedim. Yazdığı yazdıaki en bariz hata bu idi . Rica ediyorum tekrara baksın duurmun dediği gibi olmadığını görecek.
TEB takasta 2 aracı kurumla temsil ediliyor. Biri Türk ekonomi bankası diye geçer ki şu anda takasta 1 numara çünkü redinghtonın HSBC Bank TAKASINDA DURAN 16,4 milyon lotu da buraya geçti 1 ay önce , bir de TEB yatırım var.
TEB son 40 günde 1,6 milyon lot mal aldı. Ve bu malın tamamına yakını da takasta 1 numarada bulunan Türk ekonomi bankası takasında duruyor hala. Orada Redinghtonın 16,4 milyon lotunun yanında 1,6 milyon lat daha mal var. Toplam 18 milyon lot var Türk ekonomi bankası takasında.
Yani son 40 günde TEB'in aldığı mal yine TEB takasında. Ama TEB'in malları sakladığı 2 ayrı aracı kurum var. Biri TEB yatırım diğeri Türk ekonomi bankası ama ikisi de alımları TEB üzerinde yapıyorlar çünkü aynı kurum bunlar.
Bu şekilde başka kurumlar da var. Mesela İş bankasının da takası var İş yatırımın da , HSBC bankasının takası var HSBC yatırımında.
Yani benim dediğim bu idi. Ortada bir yanlış bilgi vardı bunu düzeltmek istedim sadece. Kimseyi hedef almadım yada dalga geçmedim. Dalga geçmek gibi bir huyum yoktur. Ama yine de üslup yüzünden Erhan kardeşimizi kırıd isem özür dilerm.
Bir de Canbaba kardeş bir dost tavsiyesi de sana. Bu paylaşımı mutlaka iyi niyetle yapmışsındır abi bak senin için böyle diyorlar sen görmediysen ben göstereyim sana diye yapmışsındır ama bence hiç yapmazsan daha da iyi olabilir. Çünkü bu tür hareketler fitneye kavgaya sebep olabilir. Bence hiç vesile olmamak lazım. Bunu da bir dost tavsiyesi olarak kabul et lütfen.
Kalın sağlıcakla
19.32 ve 18.73 - 18.15 aralığına sarkması ve önümüzdeki haftayı kırmızı bar ile geçirmesi güzel olur... düzeltme tuz gibidir.. kaşıklayamazsın ama yemeğe atmazsan da yemeğin tadı olmaz.. iyi çalışmalar..
https://i.hizliresim.com/2f836lm.png
esozcan abi emegine sağlık.diger topıcteki grafik isteğimi yerine getiridğin içinde teşekkur ederim.
Gerçekten paylaştığım için çok kızdım kendime, sadece Google Arama butonuna arena bilgisayar twitter yazıyorum çıkan sonuçları tek tek okuyorum (twitter hesabım yoktur bu arada)gelişmeleri böyle böyle takip etmeye çalışıyorum, sayfasından aldığım yazıyı habersiz paylaştığım hocamdan da özür diliyorum, hani sonuçta aynı gemide yolcuyuz, birisi farklı birşey mi yazmış yükselecek mi düşecek mi gayem bu idi. Aslında bir musibet bir nasihatten daha iyidir derler atalarımız, belki hocamda burdan yazmaya arena için değerli yorumlarını bizden uzak komaz ama içtenlikle söylüyorum yazdığıma çok pişman oldum, her iki hocamada saygılar..
Bir de Canbaba kardeş bir dost tavsiyesi de sana. Bu paylaşımı mutlaka iyi niyetle yapmışsındır abi bak senin için böyle diyorlar sen görmediysen ben göstereyim sana diye yapmışsındır ama bence hiç yapmazsan daha da iyi olabilir. Çünkü bu tür hareketler fitneye kavgaya sebep olabilir. Bence hiç vesile olmamak lazım. Bunu da bir dost tavsiyesi olarak kabul et lütfen.
Kalın sağlıcakla[/QUOTE]
Boşa kral demiyoruz Başım üstüne abi inan bir art niyetim yoktu 3-5 kuruş kazanacağız diye insanların arasına nifak sokmam hakkını halal et.ama kendim içinde bir eleştiri yapayım eğer şu yazını yazmasaydın twitterdeki Erhan kardeşimiz içinde olumsuz birkaç şey yazacaktım.anladığım ve forumdaki arkadaşlardan öğrendiğim kadarı ile o da değerli ve dürüst bir arkadaşımız.o da forumdaysa ya da burada tanıyan varsa o da hakkını helal etsin.üç günlük dünya için 3-5 kuruş kazanacağız diye fırıldak olmaya gerek yok.
Emirhan Bey Üstadım için mütevazi olamayacağım kimse kusura bakmasın.
Tv de boy gösteren prof.ünvanına sahip birçok kişiden daha değerli bir insandır.
Özür dilemek bir erdemdir.
Ayrıca adam nerden bilsin arada bende tarama yapıyorum envayi çeşit insan var.Reklamcısından tutunda ego yarışçılarına kadar.Herkes aynıdır diye bir durum söz konusu değil tabi.
Mavi kuş dediğiniz zaman aklıma Musk geldi.
Eminim insanlar karşılıklı çay kahve içerken sohbet etseler çok daha farklı olurdu.
Fikrimi belirtmek istedim.Saygılarımla.
Lütfen Erhan Tanta ya benden selam söyleyin. Süt 15 tl 3 harfliler tedarikçilerine inekleri kesmek zorunda kalsınlar diye her türlü çamuru yaptıkları için oldu. Niye sütte artış oldu mu türevi bir çok üründe artış olsun onlarında arada bazı ürünlere yaptıkları zamlar normal görünsün diye.
Tamam Covid varken 0,69 ev kredisi ya da araba kredisi yanlıştı onun zaten savunulacak bir tarafı yok ama süt 15 tl nin sebebi bu değil yukarıda anlattıklarım.
Sayın Emirhan06 yı da tanımam ama yazılarının yanında son olayda gösterdiği uslup bence kendisine ekstra +++++++ dır.
Emirhan bey kraldır. NOKTA
Biz burda her gün hisseye sövüyorduk kalite birden niye arttı ya
Erhan Tanta
@erhantanta
·
25 Ara
Geçen günlerde hisse net te yapılan yorumlara binaen bende buradan cevap yazmıştım. İnsanoğluyuz elbette hata yapabiliriz. Bu vesileyle eksik iletişimden ötürü Emirhan beyi kırdıysam özür dilerim. Hedef fiyatıma geldiğinde 14.10 maliyetli #arena daki pozisyonumu kapatacağım. Syg.
Endeksin soluksuz yükseldiği böyle bir zamanda payneti satıyoruz iyi gidiyor gibi haberler ile sen bizim bir yılımızı çaldın pis sakallı hakkımı helal etmiyorum.
Bu hisse bağımlılık yaptı oda ayrı mesele bir yıl olmadı egeen aldım. Şuan 3 katını geçti. Sen ise daha ancak bir buçuk yıl önce ki fiyata ancak geldin yeni gelin gibi nazlanıyorsun Bir an önce kurtulurum Umarım
Ah sakallı sana ne dualar ediyorum. Bir bilsen
Endeks 10bin olduğunda 25 tl. Oluruz kısmetse...
Bu şirketin 600m EFK üretmesi ile en azından elinde hem telefon takası hem distribütörlük hem paynet hem de güneş enerjisi işleri ile 10 EFK/Fiyat ile fiyatlamasını beklerim. 3dolar hedefli hisseleri taşımak temel analize uygundur şirketin Brigthstar satın almasından önce gördüğü fiyat 2.76dolardır. Ben tek lot satmadan sabırla bekliyorum bakalım EFK büyümesi ne zaman fiyatlara yanısatacak.
Tek lot mal yok sana sayın spek.. ya birlikte yürücez ya birlikte gel bırak inadı sür yukarı :) 3$ fiyatlarda tekrar görüşelim.
Ölüm gibi bir şey oldu ama kimse ölmedi. Devre kesmeye 2 kademe kalmıştı, saat 17:30dan sonra ziraatten tek tuş 35 kademe çizdi endeksin dönmesiyle.
Ben de her ortamda 3 USD fiyat hedefim olduğunu belirtiyorum. Dediğin gibi bu şirket 650 milyon USD ciro elde ettiği dönem 275 milyon USD piyasa değerini gördü. 2022 senesi 1 milyar USD'ın üzerinde bir ciro ile kapanacak. 2023 muhtemelen 1,2 milyar USD olacak.
Yakalşık 35-40 gün içinde 2022 FY bilançosunu göreceğiz kısmetse. EFK'nın 600 milyon TL olması hemen hemen kesin gibi. Bu rakam 2023 senesinde 1 milyar TL'nin de üzerine çıkabilir kurun durumuna göre. EFK 2020 sene sonunda 207 milyon lira idi ve bu şirketin piyasa değeri 2021 martında 2 milyar liranın üzerine çıkmıştı.
Şimdi bu sene EFK 600 milyon lira olacak ama piyasa değeri yine 2 milyar TL. Elbet bu saçma sapan fiyatlama bir yerde son bulacak.
Şimdi EFK iyi ama net kar kötü denebilir. 2020 sonu net kar da 67 milyon idi. Bu sene 9 ayda o rakama ulaşıldı. Muhtemelen sene sonunu 100 milyona yakın bir net kar ile kapatabiliriz.
Yani nereden baksanız mevcut fiyatın saçma olduğu anlaşılıyor.
Bu fiyatlardan bir yatırımcının bu hisseyi satması için ya çok esaslı bir gerekçe ile paraya ihtiyacı olması lazım , yada yeter artık ben bu borsadan külliyen çıkıyorum demesi lazım.
Yoksa bu fiyattan bu hisse satılıp da başka hisseye geçmek büyük şans gerektirir. Eğer özel bir duyum yada beklenti yoksa başka bir senette bunun kadar geleceğe dönük bir potansiyel çok görmüyorum. İstisnalar mutlaka olur ama ben borsanın geneli için konuşuyorum.
Geçmiş yazılarda da belirtmiştim çok tekrara girmiyelim. Tek sorunumuz yüksek faiz ödenen 1,8 milyar liralık banka kredimiz. Bu hallolduğu anda 3 USD hedefine ulaşmamız 3-5 ayımızı alır en fazla.
O ana kadar benden de tek lot yok spek amcamıza. Aklı varsa borasanın en primsiz ve ucuz kağıtlarından birini daha fazla buralarda tutmaz. Yoksa başka hisseleri satıp ucuz kalan ne var diyen çok yatırımcı bu fiyatlardan mallanabilir. Mal kaptırmak istemiyorsa bu fiyatların yukarı çekilmesi lazım tez zamanda.
Karşılıklı yanlış anlamalar giderildiyse ve karşılıklı özürler dilendiyse konu herkes için kapanmıştır.
Paylaşım için teşekkürler.
Ama şimdi de Erhan kardeşin hedef fiyatını merak ettim açıkçası. Tesadüfen 1-2 dakika önce hedef fiyatımı paylaştım. Erhan kardeşin hedef fiyatı nedir öğrenmek isteriz. Eğer bunu paylaştığını gören olursa buraya da yazarsa sevinirim.
görürsem mutlaka paylaşırım hocam..
her ne kadar hisseye sövüp saysam da nihayetinde fiyat gözetmeksizin 3-5 almaya devam ediyorum..
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teknoloji ve bilişim sektörüne 7 müjde
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teknoloji ve bilişim sektörüne 7 müjde
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "1 Milyon İstihdam Projesi Kamuoyu Bilgilendirme Programı"nda bilişim ve teknoloji sektörüne yönelik açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hazine Destekli Kefalet Sistemi kapsamında Teknoloji Destek Paketine 4 milyar lira ayırdık
Buna göre, Hazine destekli kefalet sistemi kapsamında açıklanan 200 milyar liralık desteğin 4 milyar liralık kısmı teknoloji destek paketi olacak. Bu paketle teknoloji odaklı yazılım, blok zinciri, yapay zeka, akıllı şehir gibi alanlarda KOBİ ölçeğine sahip teknoloji firmaları desteklenecek.
KOBİ'lere, dijital dönüşüm süreçlerini tamamlamaları için personel desteği, internet altyapısı kurulumu ve kiralanmasına ilişkin giderler, donanım desteği ve yazılım lisansı giderleri gibi alanlarda destek verilecek.
Türkiye'nin veri merkezi sektörünü geliştirmek, uluslararası veri merkezi ve bulut işletmecilerini Türkiye'ye çekmek amacıyla mali teşvikler yanında mevzuat çalışması da yapılacak.
Araştırma-geliştirme merkezleri ve teknoloji geliştirme bölgelerinde çalışan bilişim personeline yüzde 100 uzaktan çalışma desteği sağlanacak.
Kamuda görev yapan bilişim personelinin sayısı, 2023'te ciddi oranda artırılacak.
Kamu bankaları aracılığıyla bilişim alanındaki girişimlere özel, 6 ay geri ödemesiz yeni bir girişimci kredisi verilecek.
İmalat ve bilişim sektörlerinde ilave istihdam yapan iş yerlerine verilen aylık 10 bin liraya kadar sigorta prim desteği, 2023 sonuna kadar uzatılacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklanan müjdelerin ülkeye, millete, özellikle de bilişim alanında kendini yetiştiren gençlere hayırlı olmasını diledi.
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
Arena 7-8 ay kadar önce Ticaret bakanlığından cihaz yenileme yetki belgesi almıştı. Bu çalışmalar kapsamında GoPlus markası adı altında mağazalaşma çalışmaları yapıyor. Aynı Easycep gibi yenilenmiş ve 1 yıl garanti verilen ürünleri fiziki olarak mağazalarda da satacak , internet ortamında da online satacak.
GoPlus şimdilik , tıpkı Arena enerji gibi , Arena şirket bünyesinde bir departman gibi çalışıyor. Ama ben hem arena enerjide , hem de yenilenmiş cihaz sektöründe GoPlus markası altında hizmet veren bu iş kolunun da , yeterli büyüklüğe kavuştuğunda , tıpkı Paynet gibi ayrı bir şirket ve iştirak olacağını düşünüyorum.
Bunun zamanlamasını işlerin büyüme başarısı belirleyecek. Arena enerjinin daha hızlı bu süreci tamamlayarak şirketleşeceğini düşünüyorum. Belki 2024 olabilir. GoPlus da 2024 veya 2025 olabilir.
GoPlus ile aynı işi yapan easycepin 1 yıl kadar önce 100 milyon USD değere ulaştığını buradan yazmıştık. GoPlus da benzer bir değere ulaşabilir 2-3 yıl içinde. Sonuçta 2. el elektronik cihaz işi hem büyüyen bir sektör , hem de devlet artık bu işin daha kurumsal yapılmasını ve kayıt altına alınmasını istediği için , bu işin sadece yetki belgesi alanlar tarafından yapılmasını istiyor. Hatta bu konuda geçen hafta bir kanunla , 2. el yenilenmiş cihazın da ithalatını serbest bıraktı.
Arena güçlü yurtdışı bağlantıları ile ( Özellikle Dubai , ortadoğu ve afrika ) bu konuda da adım atabilir.
GoPlus'ın hayırlı olmasını temenni ederim. GoPlus linkini aşağıya kopyaladım.
https://goplus.com.tr/magazalarimiz/
Tahtacı birbirimizden hiç haz etmeyiz ama bugün yıl sonu kapanışnı 21.50 üzerinde yaparsan sevinirim
şu payneti halka arz etsen bari satamıyorsan