olan biteni toz pembe görmek istiyorsanız ya ahaber izleyin abicim ya da bist100 ü izleyin :he:
Printable View
olan biteni toz pembe görmek istiyorsanız ya ahaber izleyin abicim ya da bist100 ü izleyin :he:
1981'de mezun olmuş. O zamanlar teksir kağıtlarından okuyorlarmış, üst sınıftaki abileri para ile bile vermiyormuş. O zamanki İktisada Giriş teksir kağıtlarında faizi indir enflasyonu indirirsin diye yazmış olabilirler. Şimdi Open Economy Macroeconomics diye bir kitap okutuyorlardır.
1980 öncesi serbest piyasa yokdu, TV'den arada döviz şu oldu, faiz bu oldu diye açıklıyorlardı. Hatta bankalar faiz veriyor muydu hatırlamıyorum sonradan Banker Kastelli geldi vatandaş faiz ile tanıştı.
Not: Teksir makinası, uyduruk natbaa makinası oluyor. Mumlu kağıda aslını yazıp sonra telsire ispirtolu mürekkep ile basılıyordu.
https://i.hizliresim.com/mfu9gnl.jpg
O zamanlar TV'de kapanış haberlerinde devletin dış borçları şu kadar azaldı, bu Alman Markının, ABD Doları karşısında uluslararası piyasalarda değer kazanması ile oldu vs anonslar oluyordu.
Doğalgaza %20 sanayi için zam olmuş. En geç ocakta sanayi mukayeseli zam %100 gelse bile ucuz kalıyor. Dahiyane bir planım var her gün kurufasulye yiyip tüpü dolduracağız. Eğer asgari ücret 4000 veya üstü olsun. Doğalgaza %100 üstü, elektrik %50, benzin ve mazota %100 zam gelebilr tabi ki kur burda kalırsa
Şirket kârları uçuyomuş , madem hisselere dolar bazlı bakıyonuz , şirket kârlarınada dolar bazlı bakın o zaman Bloomberge çıkan aracı kurum elemanları milleti saf yerine koymayın artık....
2071 hedeflerimize ulaştık, longları kapadım,
2053 civarına geri çekilirse yerine koymak üzere
evet yabancı alırken hisse fiyatına dolar bazlı bakıyorsa o şirketin bilançosuna da dolar bazlı bakıyordur...mantıken olması gereken bu...o zaman uçan kaçan bişey yok...şu an acaip bir ortam var...gerçeklerden kopuk...venezuela, arjantin style :he:
müzik susmadığı sürece sorun yok...
ama tabii bu durumdan şikayet ederek, söylenerek, ben küstüm oynamıyorum diyerekte bir yere varılmaz...hazır akıyorken doldurmaya çalışmak lazım...ileride lazım olacak bugün birikenler çünkü...
bazı şirketler gerçekten deli gibi iş yapıyor...
ehonomi bu balon gibin bişi bi yerinden sıkınca bi yeri illa ki şişiyor..
ben bu düzen iyi demek içün demedim bunu.
bu böyle ama... cayır cayır iş yapan da var...
en basit üründe bile büle.
Dolar kopup gider ise kar kısmından ziyade defter değeri öne çıkar tabi finans dışı şirketler için.
tav yine tavana gidiyor...
Bende 13.54 den korkusuzca USDT ALDIM BAYA ALDIM..
SOKAYIM BORSASINA..
olurda salar birşey olur tıpkı yabancı sermaye gibi hisse toplarım..
Hayallerim var..
Başarılar akıllı adamsınM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sahi bizim borsa neyi fiyatlıyor böyle kudurmuşcasına ekim ortasından beri?
dolar bazında çok ucuz kalmışlığımızı mı?
iyi de bu nereye kadar?
mesela ; akbank ocak 2018 de 2,5 usd imiş hisse fiyatı.
eee şimdi akbank hissesi dolar bazında artık ucuz kalmadım demesi için kabaca 34 tl olması gerekiyor.
düşünsenize akbank 34 tl :he:
diğer kağıtlar içinde kabaca bu durum oluşur.
dolar bazında ucuzuz filan hikaye.
ortada adı konulamayan çok abuk subuk bir durum var...
ama sonuçta damat ve ekibi bir şekilde borsayı domine etti götürüyor..
https://i.ibb.co/b7txDKj/Screenshot-...satakippro.png
Kıçı kırık portföy dişe dokunur hale geldi..
Vay be...
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kılıçdaroğlu tuikin kapısında içeri almıyorlar olay çıkacak...
https://twitter.com/kilicdarogluk/st...79393133248517
Enflasyon sepetindeki veri bu.
En ucuz Otomobil TÜİK'te [emoji845]
TÜİK'e göre 2021 ilk 11 aylık dönemde,
[emoji117]Dizel otomobil fiyatı %16,7
[emoji117]Benzinli otomobil fiyatı %15,7 artmış [emoji845]
Kasım'da ise Benzinli %6,4 - Dizel %12,1 artmış
Kurun %50 arttığı,resmi enflasyonun %22, gerçeğinin %55 olduğu ülkede buna kim inanır [emoji3480] https://t.co/wcAcSnOvzP
Bahsi geçen ISPARTA nın çimentosu mu bende 80,000 küsürlerden düştü alayım mı ki diye düşünüyordum ...
https://i.hizliresim.com/t5zlyer.png
09.30 açılış dakikası 2075 göstermişti 1-2 lotla,
sonra 2060 civarından başladı hisse seansı,
geldi geldi 2075 gösterdi tekrar
şimdi biraz salması lazım teoriye göre
Her ne kadar dolar bazlı çok ucuz isekte
Yinede hareketleri anlamakta zorlanıyorum
özellikle saat 11,30 a kadar bir hareket olur
sonra yataya sarıyor
ertesi sabah terkra yüksek başlayıp aynı hareket
Belkide herkesi dökerek devam ediyor
Herkes bir düzeltme bekliyor
ama devam ediyor
https://i.ibb.co/px11yj0/Screenshot-...er-android.png
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2001 loading..
O zamanda böyle manasız bir şekilde (tabi vardı bi takım hikayeler ama sonradan hiç birisi gerçekleşmedi şimdi çin deniyordu o zaman da AB idi hedef..) her gün ne alırsan al yükseliyordu..
O zaman yüzde 20 tavan taban vardı..2 seans vardı..Yüzde 20 tabandan döner yüzde 20 tavana kilitlerdi..
Dolar bazlı ucuz muşuz diye 40 fk lı 10 pd/dd şirkete saldırıyorlar..2 fk lı ykbnk izliyorlar..
Saçma sapalak bir hal aldı artık borsa..
Bugünden yarına değil ama Bu işin sonu çok ama çok kötü bir yerde bitecek...
Bir ülkenin muhalefet lideri tuike gidiyor ve içeri alınmıyor...
Nasıl bir terbiyesizlikdir bu...
Bu kişi özelinde değil sonuçta kaç milyon insanı temsil ediyor...
Dolar icin bir teknik analiziniz var midir? Durabilecegi bir yer vardir umarim yetismis muhendisler artik 500 dolar alacak neredeyse.
Bir de sizin gibi borsayi savunan biri bile dolara geciyorsa uzucu bir durum 1 dolara SAHOL, yarim dolara ISCTR ya da 1.4 dolara TCELL veya TKFEN almayip dolar alirim diyorsunuz. Yanlis anlamayin elestirmek icin degil goruslerinizi ogrenmek icin soruyorum.
Bu asiri enflasyonist ortamda bakilmasi gereken teknik gosterge nedir? RSI buralarda anlamsiz oluyor ozellikle TL olarak.
Bence çok sağlıklı hareketler ediyor pala pahalıları alıp ucuzları veriyor,, bistte ki çöpleri ayırıp atık deposuna kaldırıyor olmalı
adam işi biliyor gundwane abi
bankalar yine 2-3 kademe yukarıda ancak...THY ve EREGL sağolsun...
Keko ya bak sen kimsin diyor anamuhalefet liderine ..
2-3 milyon liralık Thyao veya Ereğli alın bakalım anında %5 çakar robotlar , dolar bazlı filan umrunda değil yerli bademlerin tek amaçları sağlam müşteri gelene kadar fiyatları şişirmek , çok cıvıttılar içine ettiler borsanın...
Ukrayna savunma bakanı: Rusya tarafında büyük çaplı bir gerginlik olasılığı var, en muhtemel zaman ocak sonu
ne bu yaaaaa şaka maka 3.dünya savaşı mı çıkarcaklar ???????????????.bu rusların ukrayna ile ne alıp veremedikleri varsa filmlere bile konu olmuş adamlar ukraynalılara gıcık oluyorlar.:(:(:(:(:(:(
Hocam tabiki elestirebilirsin..
Tam olarak çıkmıyorum ama baya bir coin tarafında dolarizeyim..
Karar verici zat kararından dönmezse o dolar düşmez..
Burada dolar 7.8 lere saldığı dan beridir dolar neden düşsün ki diyenlerdeniz..
Borsa olayına gelirsek te evet ucuz ama bu enflasyon dolar ve şartlarına göre iki kere ucuz ve tek riskte karar alıcının bunu çok etkilemesi..
Şimdi millet akepe gelemeden önceki krizlerle kıyaslıyor alakası yok...
O zamanlar repo şu bu faiz anlık yüksek seyretti rekorlar kırdı..
Hatta o zaman ki tabloya göre devlet liderimiz örnek verip yargılıyor kendini o zamanda sanıyor..
Diyeceğim o ki TL güç kazanmadan borsa da paran hep tl ye döndüğü için bir kazanım hala yok...
Örnek..
2020 162 bine alınan sıfır megan şuan 328 bin..
Peki borsa da olan paran..
Biz şimdi dolara mı yenildik enflasyon a mı..
Yani yerleşen enflasyon sebebi dolar ama dolar düştüğü zaman o enflasyon hemen kaybolmuş olmayacak..
Daha önce de çok dedim hisse ler penny trade edin alın unutun dolar dışında hisse Fiyat bazlı da ederi dışında bir enflasyon var diye..
Kendim yarım uysamda çok zor..
Diyeceğim o ki TL DIŞINDA YAPTIĞIN TRADE YATIRIM DIŞINDA BİR KAZANCIN YOKSA BAŞKA BİRİM BAZLI..
KAZANMIYORSUN ABİ..OLAY BU...
YANİ 2000 LOT MNDRS HİSSESİ BİR XİAOMİ TELEFON EDİYOR VE DÜNE GÖRE DAHA PAHALI MNDRS YERİNDE..
ANLATMAYA ÇALIŞTIM..
bak tuvalet kağıdı örneği veriyor..
Aynı durum..
Tuvalet kağıdı rekor kırıyor bunu yapan firma hisse ederine bu kadar vurmuyor..
Neler neler..
Portföy %30 gibi spottayım..
Gerisi boş..
Dolar coinM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ekonomik sorunlar, s400, Ukrayna Suriye İskenderun doğu Akdeniz gibi sorunlar masada duruyor
sat bakalım vakıf efendi olmayan doları sat...
https://i.hizliresim.com/2lijfyx.jpg
boşguş,
sen mi göstekliyon bu borzayı?
malum şey o kadar dikeldiği halde
daha ikibinlere çıkamamış.
duduk bu borza dutuk. asasdasd.:he: