Deniz güneş için yazdım, olumsuz bir şey görmek istemiyor musunuz?
Printable View
Deniz güneş için yazdım, olumsuz bir şey görmek istemiyor musunuz?
İfk düzenlemesi ile ilgili dusunulmekte olan kararlar bunlarmis 3. Maddeye dikkat devaya en cok 3. Madde yariyor sanirim en cok satışı olusturan ilaclar düşük fiyatli ilaçlar
Ek 29799
Deva Kartepe üretim tesislerinde 61 personel alacakmış işler yoğun sanırım :)
https://www.enkocaeli.com/haber/1680...ersonel-alacak
Linkedinde de yeni uluslararsı açtığı yeni iş ilanlari mevcutt
Ek 29800
hisseyi satmak için
olumlu yazanlar
hisseyi almak için
olumsuz yazanlar
beni rahatsız eder
hisseden
rahatsız olursun satar gidersin
bu çok doğal
kalanlara aynı tavsiyelerde
bulunmak
eğer altında düşük fiyatla
hisseyi yeniden almak
düşüncesi varsa suçtur
Forum da bilgi ağırlıklı ve
projeksiyon içeren
çok sayıda gönderi var
şanslıyız hiç uğraşmadan
bunlara ulaşabiliyoruz
teşekkürler..
arkadaşlar artık zamanı geldi içimizden biri başvursun işe ve kendi adamımızı içeri sokalım ne var ne yok doğruları öğrenelim. işler yolunda mı yeni ilaçlar yolda mı güzel bir fikir değil mi , hem maaş hemde şirket içi bilggiler ilk ağızdan öğrenmiş oluurz :)))))))
farklı bir konuya değinmek istiyorum, şu an 1e 23 bedelsiz potansiyeli var bu cepte, 2023 karından tahmini 1e 13 daha eklense 36 olur. 2024 kar , 2025 kar aynı gellse, bedelsiz potansiyeli 62 olacak. Sadece bundan dolayı bile bedelsiz potansiyeli üzerine bir hareket gelecekte görmesi mümkün değil mi? ilaçtan kar artar, ifk filan hiç hesaba katmıyorum.
Corona eris varyantı genelde kas-eklem ağrıları, ishal ve klasik ÜSYE semptomları ile seyrediyor. Genel olarak gribal enfeksiyon gibi düşünülebilir. Coronaya özel bir tedavi geliştirilmediğinden ve gelen hastaların hemen hepsine test yapılmadığından(çünkü test yapmanın bir anlamı yok) semptomatik tedavi veriliyor.
Değerli Ortak,
bir tıbbiyeli olarak konuyu teyit ettiğiniz için teşekkürler. benim bilenden sorup öğrendiğim de bu yöndedir. hal böyle iken, son 1 aydır, basında pandemiye yönelik çıkan haberlere BIST fiyatlaması bakımından en mütevazi cevabı vermesi de ilginç olmuştur . konu ile hemen hemen hiç ilgisi olmayacak ilaç şirket(ler)i devadan daha fazla pozitif tepki vermiştir. Oysa ki Devanın eski portföyü bu segment ürünler bakımından zengindir.
öte yandan; işin finansal aritmetiği bakımından; daha yukarıda bist fiyatlaması için de pandemi haberine ihtiyaç olduğunu da düşünmüyorum (şirketin geçmiş performansı ve gelecek potansiyeli hk görüşlerimi yazmıştım)..
Son üç gün 350 bine
yakın lot City ağırlıklı
olmak üzere alındı
son iki ayda el değiştiren
4.5 milyona yakın lot
.............
gedik(City +deutsch)
iş yat( fon)
Bank of (City)
Deniz
Tacirler
..........
Diğer alıcı
yok desem yeridir
...
gelelim satanlara kimler mi satmış?
herkes satmış
ancak hazırlıklara devam ediyor
tahtaya gelen boynu
bükük ayrılıyor
takas,
hissenin olumlu
konumunu teyit ediyor
hisse değeri ?
ona da sıra gelir elbet..
pıhılıp hasa sorsalar süreci nasıl yönetelim deseler sanırım böyle yönetilsin diye tarif ederdi kapanma olmayacak insanlarda maske hassasiyetide yok bu kış covid yeni varyantı mevsimler hastalıklar derken zor geçecek deva için ise yüksek talepli bir dönem geçecek gibi görünüyor dünyanın geri kalanı içinde pek farklı olmayacaktır kuzey yarım kürede böyle geçirecektir bu kışı muhtemelen yüksek iç talep ve yüksek ihracat olacak gibi görünüyor.
Küresel ekonomide yavaşlamanın olduğu sanayi şirketlerinin satış ve cirolarının düştüğü bir dönemde sağlık sektörü olumlu olarak ayrıştığını göreceğiz deva ise olumlu ayrışan sektörün üzerinde büyümesini sürdürmesi süpriz olmayacaktır.
Selec piyasa değeri 40 milyar ediyosa bi deva neden 30 milyar olmasın
Aşağı dan yukarıdan minik minik devam,
İnşallah duserde daha aşağıdan nasipleniriz..
4 5 fk lari özledik.
https://www.enkocaeli.com/haber/1681...arayisimiz-yok
Deva holding avukati haberi yalanlamış personel arayışı yokmuş
yatırımcı ilişkilerine dün mail attım dönmediler cevap gelince buraya yazacağım genelde yalan haber olunca hemen dönüyorlar henüz dönmediler ben bu kadar sayıda personel alımının neden yapıldığını sordum yeni bir üretim bandımı var başka bir gerekçe ile mi alınıyor diye sordum yeni bir üretim bandı kurulmuş ve bununla ilgili bilgilendirme yapılmamış da olabilir nitekim koca fabrika için bile bildirimde bulunmamışlardı.
Az önce dyoboya ar-ge 250 siralamasında sıra yükseldik diye kap atmış. Bende bunu mail attım yatırımcı ilişkilerine herkes yayınlıyor siz niye yayınlamıyorsunuz diye 18. sıradayız diye. Gerçi iso-500 siralamasını bildirmedikleri içinde mail atmıştım dönüş olmadı ya bunada olmaz ama darlayım dedim :)
Niye direniyor ,normalde arayıp bulamadığı bi gün, karanlık odada belli olur.
Değerli Ortak,
bilgi için teşekkürler. Benim bilgim de (medyadan) bunların ikisi de covid sürecinde geliştirilmiş antiviral ilaçlardır (biri Merck biri de Gilead ürünü.. remdesivir TRde yok, bilgime göre). Her ikisi de hastalığın kök-sebebine yönelik tedavi amaçlı kullanılmışlardır. (not: hekim olmadığım için bazı kelimleri yerli yerinde kullanmıyor olabilirim. hekim arkadaşlar doğrusunu belirtirse mutlu olurum).
Benim belirttiğim konu ise; semptomatik (yani belirtilere yönelik) tedavidir. Yani; belirtilerin azaltılmasına yönelik, ağrı kesici, ateş düşürücü, boğaz pastili, öksürük şurubu, gıda takviyesi vb mevsimsel gripte kullanılıyor (hekimler reçeteliyor veya hasta eczacı tavsiyesi ile tüketiyor).. görüntü şudur: vakaların büyük kısmında test yapılmayacak, test yapılsa da yapılmasa da belirtilerin azaltılmasına (ağrının kesilmesi, öksürüğün azaltıması vb semptomların giderilmesi / azaltılması) yönelik ilaç tüketimi olacaktır.. grip salgınında da olan budur..
hekim ortaklarımız bizleri aydınklatırsa memnun olurum.. sayın tıbbiyelinin belirttiği ÜSYE(Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu)de dolduğu gibi; semptomatik tedavi de budur..
Herkese iyi günler.
https://invst.ly/11mhe8
Teknik en fazla 10 günüm var diyor.
95 in üstünde kapanışlar artık bizi 3 haneye götürür.
Sağlıkla kalın.
ieis fiyat ve kur gelişmeleri raporu yayınlamış özeti aşağıya bırakıyorum yeni zam kaçınılmaz ocaktan önce gelse gayet güzel olur..
Maliyet üzerinde en önemli unsurlar olan yurt içi üretici endeksi ve güncel kur verileri ile
sektörün sürdürülebilirliğinin temel taşı olan dönemsel avro değeri (DAD) endekslenerek
son beş DAD dönemi karşılaştırıldığında; 19 Şubat 2022 tarihinde belirlenen, 8 Temmuz,
14 Aralık tarihlrinde güncellenen ve 24 Temmuz 2023 tarihinde önümüzdeki dönem için
tekrar belirlenen DAD oranına rağmen ilaç Avro değerinin başlıca maliyet unsurlarının
altında kaldığı görülmektedir.
Antibiyotik başlıca işimizz zaten göz damlasındada ürün çeşiti bol gelsin yunanlar sorunu çözelim :cool:
Göz damlası ilaçlarımız
https://deva.com.tr/tr/urunler/12
Bu fırsatlar her zaman olmaz ,akşam pazarları isteruk, dünün bu günden farkı yoksa 50 gel tahtaci.
%47 faiz orani ile 200 milyon tl daha tahvil bonosu ihraç etmişiz 1 yıl vadeli sabit faizli
Çok değerli bir bilgi teşekkür ederim bende az önce baktım şişecam %47 faiz ile borçlanmış demek ki oran bu geçen gün forumda bir arkadaşımız ne gerek var böyle borçlanmaya falan demişti koca şişecam bile bu oranda borçlanıyorsa şirketler bu şekil çalışıyor demek ki yola DEVAmmm bir gün her şey çok güzel olacakk temennisi ile bilançoyu bekliyorum :)
ifk mı sonuçlandı acaba bu harekt ve güç güzel.