faiz artar gorevden alir bu kadar basit..nolmus yani zor bsy mi :))
Printable View
faiz artar gorevden alir bu kadar basit..nolmus yani zor bsy mi :))
froto short toaso long mantıklımı ?
PPK / faizi sabit tuttu...
aslında Mart ayında +200 baz puan artırım gelseydi piyasaya coşku verebilecek riskli de olsa güzel bir haber olurdu maalesef olmadı.
*TCMB Para Politikası Kurulu, politika faizini değiştirmeyerek %14 seviyesinde sabit bıraktı
Bu kafa ile ekonomi bize pardon şaha kalkarYAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
gundwane'nin söylediklerine daha önce cevap vermiştim, her ne kadar bu yarışta (çekişme de) atım olmasa da tekrar belirtme ihtiyacı duyuyorum.
benim bu forumda seviye verdiğim görülmüş şey değildir..benim için volatilite önemli hep söyledim..
diğer yandan spot hisse alıp bekleyen için hava hoş. ki ben de son 5-6 ayda yeni iş geliştirme çalışmalarım nedeniyle (makine mühendisliği + high temperature malzeme, tubitak teydeb süreçleri zamanımı epey alıyor ) daha az viop işlemi yapıyorum ve spota kaymaya başladım. dolar bile fazla almıyorum zira benim için bazı blue chip hisseler "discounted dolar" mertebesinde bir çoğu..
neyse.. ama viopta işlem yapanların durmadan düşecek veya dakka başı bu artacak "düşemeezzz" filan diyenlere söyleyecek bir lafı vardır..
neden mi?
ilk olarak spotta makas problemin yok. ama viopta kontrat değeri (24 bin tl civarı) bir rakama işleyen faiz var bunu yenmen lazım long pozdaysan.. 700-800 tl..
ayrıca.. diyelim ki viopta uzun soluklu olmak için düşük kaldıraç kullandın, mesela 5. teminat değerlerine bakarsanız 2300 tl mesela bu rakam zaten bir taban olduğunda bitiyor. 5 kaldıraçta kontrat başına 4600 tl hesaba koydun.. bekliyorsun ki sağlam strateji.. ama bir taban yapsa 2300 tl kalacak.. akşam seans kapanırken "kapatmalımıyım beklemelimiyim, gundwane kesin yükselecek diyorr" diye düşünme şansın var mı??
yok.. zira bir gün daha taban olabilir. sıfırlarsın. borçlu çıkarsın..
short pozda olan viop pozları içinde tersi geçerli.. yukarı yönlü 2 tavanda..
veya 1 tavan + 3-4 gün %1-2 artışlar..
dolayıysıyla viop işlemleri yapanlar için her gün hesap yeniden görülür. bekleme şansın yok (teminat tamamlama çağrısı).. ama spot hissen varsa sürekli yükselecek diyebilirsin ve beklersin.. ki zaten orta uzun vadede yükseliyor nominal olarak ve bende zaten bu görüşteyim..
Sn. Abka'nın ayen mi yoksa odaş mı demesinden sonra ayenin dördüncü tavana gitmesi temel analizin gücü mü yoksa şans mı
froto ve toasoyu takip eden varsa ikisi arasında pair trade yapacak olsanız hangisi long hangisi short olurdu ?
Kanımca endeks düşmeyecekse/gidecekse: GARAN-BİM dikkat derim..
Ama endeks düşerse EREGLİ(35.52 ) ye dikkat
Bunlar bence halay başları:)
Dolar artıyor borsa ucuzluyor :)
Dolar long XU 30 long yapan yaşadı
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
şu an pay vadelide pair trade yapacak olsanız nasıl yapardınız ?
bugün makası kısık tutuyor var aklında bir hinlik kesin
Dolar bazlı ucuzluyox;)
Ben gidip Şahap ile nebati nin helvasını kavurayım.
Bozkurt altında ki pijamanin rengi ne
yabancı satmış yine...
TCMB: Haftalık yurt dışında yerleşik kişilerin mülkiyetindeki hisse senedi net değişimi -289.8 mln (Önceki -309.2 mln)
Ruslar bundan sonra dünyanın en fakir ülkelerinden biri olur zannımca
Bist 30'a bulaşmadan önce ağa da bendim paşada bendim. 90 yaşında koca karıdan çocuk bekliyoruz.
Aldım çıtırları 22 tane kağıttan portföy yaptım. Ben gidiyorum ağalar. Kalın sağlıcakla.
evet pala efendi ben malların çoğunu verdim artık endeksi eksiye geçirebilirsin bekliyorum senden bir kıyak..
*Erdoğan: Seçim Kanunu'ndaki düzenleme en çok CHP milletvekillerini rahatlatacak çünkü bu milletvekilleri seçim öncesi başka partilere altın tepside ikram ediliyordu- AA
en son cuma günkü yazım...
bu hafta tatildeyim...
saolsun cumhurbaşkanımız biz dolarcıları hiç üzmedi...
yinne aldıgı kararla bizimm yanımmızda oldugunu gösterdi...
sadece dolar pozum kalmıştı....onuda yukarıya öylesisne yazmıştım...
biri çizmişş almış saece 4 kontratım kaldı....
17,20 maliyetli dolar kontratları 20,20 den gitti...
tatile devam....
https://i.hizliresim.com/qcp0h2t.jpg
yarın BBVA nın genel kur. top. varmış.
25 Düşürdüm pozu mazotumuz bitiyo :)
Sosyal Medyada bugün
Hep Çeçen videoları
Çeçenler, Kiev ve Mariupol de
Rus ların yerine savaşıyor
Nerdennn nereyeee
Ukrayna ordusu ve halkı direniyor
Savaş maalesef olağanğstü acımasızlığı ile devam ediyor
--//:
Petrol düzeltmesini bitirdi yoluna devam ediyor
--//
Avrupa ülkeri tam gaz bütçelerini Savunmaya harcamaya devam ediyor
Avrupa ekonomisinde büyük küçülme
Rus ekonomisinde büyük çöküş devam ediyor
--//
Nakit Cash paranın krallığı epey yıl sürecek
Fed faiz arttırdı, Doları ülkesi Abd ye çağırdı
--///
Dünyada borsalardan para çıkışları varlık satışları hızlanacak
Bol para dönemi, bolluk refah dönemi dğnyada bitti
Artık savunma ve tasarruf dönemi
Pahalı para dönemi
Nakit Kral dönemi
Yıllarca sürecek bu döngüye girdik
5-10 sağlam dev şirket, temettü şirketleri , nakiti güçlü şirketler hariç,
Şişen balonların hepsi patlamaya mecbur
Borcu çok, kredili dönen epey şirket te iflas edecek
Yatırım tavsiyesi değildir
GARAN ..0 endeks +2.20
bu nasıl iş?
Tcmb net döviz rezervleri Geçen hafta 18 milyar 148 milyon dolar olan net uluslararası rezervler 11 Mart ile sona eren haftada 15 milyar 861 milyon dolara geldi.
Rus şirketlerinin yerine Bizim dev
Petrol Enerji, Otomotiv, Savunma şirketlerimizin büyüme ve yürüme dönemi başladı..
paragöz nerede?..tüylerim diken diken...:)
az bi şey 298 FROTO short
Viop yakın vade Alım 129.330 , Satım 87.330
Fark kabaca 42.000 oldu