300den 200e düşmesi normal mi yani bu kadar güzel haberle ?
Printable View
Ben sizin kadar bilseydim hissenin pahalı olduğunu ve düşeceğini almak yerine satardım 262den ;))) yani bile bile elinizde tuttuysaniz da bravo
normal bence
patron da sattı yukardan 2.5 milyon lot
bekleyip göreceğiz sabrı olan kazanacak
sabırsızlar başka hisselere gidecek
tek kagıt portföyde ise çıkarken süper
düşerken lanet okursun bende 2 hisse vardı
diğeri de düştü zirveden %20
gesan %35 düştü
endeks kagıdı olsa idi oda %10 düşerdi
nasibinde ne varsa onu görürsün
geçen haftalarda eregli aldım ortak satışı yapıldı
ortak patron satıyorsa borsada yükseliş sonuna gelinmiştir
patron alıyorsa borsa diplerdedir benim öngörüm
o yüzden patron sattığında bizde satacaktık
olmadı bekledik kardan zarar ettik
Ortaya atmışlar öylece sahipsiz bir o yana bir bu yana sallanıyor Titanic batmasa bari 😀😀
endeks iyi degil haliyle gesan da endeksi takip ediyor görünen o
burdaki parayı unutacan
spek kollarındasın çünkü
kaybedeceğin para umrunda olmayacak yoksa
bu saate kadar kazanamamışsın
bu saatten sonra kazanman imkansız
hergün borsa izleyerek kendini hasta edersin
endeksi belli bir süre 4900-5300 arası dinlenmeye alacaklar
uzun vade ihtiyaç olmayan para ile sabırlı olunursa para kazanırız
yoksa al satla sermaye erir gider
bu sürede iyi hisseler ön plana çıkacak sabretmeye devam ytd.
bizde güvendik satmadık ona istinaden
bedelsiz ve halka arz var beklenti çok sabretmeye devam
3 yıl önce natende benzer 6 lardan 30 lara gitti
esen halka arzında 40 tl gitmişti şimdi 170 tl lerde
tarih tekerrürden ibarettir
2022 yılının en çok kazandıranı GESAN olmuş
genelde çok kazandıran devam eden yıllardada süregenliğini bozmuyor
benzer karelde başıma geldi çok yükseldi düştü yükseldi sonuçta 2 bedelsiz verdi
2016 da 2 tl şimdi 20 tl %400 ve %200 bölündü 80 kat yaptı bakalım gesan -ne yapacak
bekleyip göreceğiz ytd
Kısmet dostum..vbtyz da çok hızlı büyüyen bir şirket..son bir kaç aylık attığı kap haberlerine baktığımızda şirketin ne yapmak istediği belli oluyor..yeni şirketler alıyor ,bazı şirketlerde payını artırıyor...son üç bilançodan da gittikçe artan ciro ve karları görüyoruz....ben iki ay içinde güzel bir prim bekliyorum ondan..gerisi de nasiptir...gesandaki lotlarımı ise tutuyorum...
Nasıl olsa 15 TL'den geldi şöyle 50 TL'ye falan salsa da güzel olur aslinda
Herkese merhaba dostlar. Sadece Gesan özelinde değil tüm borsa için yeni yıl çok moral bozucu gidiyor.
Misal ben;sağlamdır,savrulmaz v.s diye thyao,tuprs,sahol,akbank falan diye sepet yaptim. Sene basindan beri çok can yakan bir sonuç var. Öne kârımdan oldum,şimdi de tüm sermayemin beşte biri kadarı da gitmiş vaziyette.
Bu mesajımı biraz dertleşmek,biraz da dayanışmak için attım. Herkes benimle aynı durumda değildir ama yine de ben genelleyerek söylüyorum: Hepimizin canı sağ olsun. Borsada böyle can sıkıcı inişler oluyor,bunların çıkışı da olacak inşallah.
Hele Gesan ya da benim saydığım diğer hisseler alanlarında ülkenin en değerli firmaları olduğunu unutmayalım. Sürekli üreten,cirosunu artıran, sağlam rasyolara sahip bu hisseelrin dönemsel düşüşlerine çok takılmadan sabırla hareket edebilecek feraseti tüm dostlara diliyorum.
Allah'in izniyle yakin zamanda burada bereketli kazançlarımızla keyiflendiğimiz,şakalaştığımız günler çok uzakta değil.
Umarım başınızı ağrıtmamışımdır ama inanin böyle günlerde sizlerle takılınca kendimi daha iyi hissediyorum.
Laf aramızfa Kwonla Fenerbahçelinin bile yakınlaştığını gördüm ya tüm sermayem erise de umudum hiç tükenmez artık😂😂😂
U30 hisselerini teminat kabul etmemek ne demek yazıklar olsun. millet astor arzına katılmak için yoğun şekilde u 30 satıyor arz bitince boşta kalan para geri dönermi? oysa cuma günü toparlanma başlamışdı. ilk taslakta da u30 teminatı %90 civarında vardı. bu topiğe bunları neden yazıyorum bu düşüşün en önemli nedeni bu diye düşünüyorum.
Astor enerji vereceği %1 dir söke arzda binde 6 verdi değmez endeks de sorun emme basma bir süre devam edecek 4900-5400 olmadı 4500-4900 uzuncu olduk borsa sattık ne alacağız alternatif yatırım yok ytd nakitte kalamiyoruz
Zaten çoğu mecrada bu Astor arzı için epey hisse çıkışı olacağı falan yazıldı,konuşuldu. Haliyle belki de endekse etkisi sınırlı olabilecek bir nakit geçişi sırf her yerde dillendirildi diye kafalarda kıymık gibi yer etti. Aksama da malum düşüşle birlikte panik oluştu.
Bu arzlar can sıkıcı ve nakit kaçışı olacağı algısyla panik yayan bir sorun olmaya başladı sanki. Zaten bu lanet borsada bir durumun kendisinin aslı astarı yoksa bile kalabalığın diline düştüyse o durum artık bir realite oluyor.
Borsamız sağ olsun buluttan nem kapar moda doğru gidiyor. Genele vurunca malesef rasyonel hareket eden bir borsa kitlesi yok. Kırılgan ve volatilesi yüksek bir borsaya sebep oluyor bunlar. Allah'in izniyle su akacak ve yolunu bulacak. Panikle hareket eden,sabırsız ve bilgisiz kitle güzelce silkelenecek. (İnsallah ben de sonda bahsettiklerimden olmayayim diye Allah'a dua ediyorum🤣)
gesana gelince yatırım fonunda 200bin lot kalmıs..
ekim basından beri pastaya baktıgım maliyetler hemen hemen burada.. kurumlar lotlarını arttırmaya devam etmiş.
citinin de hsbc ve yatırım finans ve bankof üzerinden alımları devam ediyor.. citi 1kasımdan beri 600bin lot arttırmıs takasını..
bende kaldım hisse de 300 lerde satıcı olamadık.. :)))
takas analizi güzel güzel gözüküyor toplama gayet net gözüküyor.. bu kadar aşağı salması can sıkıcı
100 günlük ortalaması 186 oranında aşağısına düşecegini pek sanmıyorum. tabi bizimkisi fal :)
230 önemli dedin dinlemedik...kirbacla beni
ben kendimi dinleyemedim :) göre göre aşık olduk ama takaslar yalan söylemezse bakalım neler olacak :)
100 günlük ortalama 183 184 buraların üstü artık bizi keser napalım :) izlerken kendimizi geliştirelim daha bari :)
kasımdan beri toplama mevcut..
canımı sıkan başka şeyler üvey evlat muamelesi yemek..
Aslinda bu 230 benimde takibimdeki bir rakamdi.220 230 aralığında bir iki gün işlem görürse azaltmayi düşünmüştüm. Ama sanki p.z.o tahtacı 230 alti işlem gördüğü gün dipleyip 208 kapattı yanlış hatirlamiyorsam . Ne oluyor bile diyemeden bu fiyatta bulduk kendimizi. Hani cikarken gap birakir ya. Resmen gap li düştü 230 226 hooop 210 biraz cirpinip 222 görünce tamam döndük dedim ama kandirdi resmen. Bugünde cuma gelen kapa kandik. Kapandik kaldik.
Çok acimasizlasti. Enerji Grubu düşer; biz düşeriz. Sasa düşer düşeriz. Endeks düşer,biz düşeriz. Bunların hepsi çıkar biz cikmayiz. İnsanın canı sıkılıyor ama maliyet yukarıda olduğundan ben satamiyorum. Ha bir de her şey normal çok çıktık geyiği yapıp duranlar. Halka arz beklentisi bedelsiz geyigi vs ile 300den 197ye düşmek nedir ya
Hissenin bir de üç günde yüzde 16 dusmesini yatay hareket olarak görmek de tuhaf. Yatay ne demek bilen anlatabilir mi
Günün en iyi haberi ihale kapı gelmedi. Artık kap geldimi eyvah diyorum...
Hislerim genelde yaniltmaz. Bugün güzel artılar göreceğiz. Yüzde 99.99 diye hissediyorum
hktm bolundu cosmaya devam. bu bolunse magmaya gider rezil sirket
spk da bir türlü bedelsizi de europowerin arzını da onaylamadı..adamlar gesandan ne istiyor anlamadım....bu onay gelsin de millet önünü görsün...piyasa muğlaklığı sevmiyor...bence bunların da etkisi var....
Patron bir şeyler yapmali. Smrtg patronu kontr patronu bir şeyler yapmaya çalıştı. Şu anda 192... Bugün hem endeksten iyi olacağız hem de dunden
malesef bankof alıcı tarafta ,gecen hısseyı baskılayıp her çıkışta malı yığan ve hıssenın yukselışıne resmen taş koyan kurumdu..bugunde en buyuk alıcı..hısse kafayı kaldırırsa muhtemelen üç beş kademede malını erıtmeye çalışacak..umarım yanılırım..
günlerdir robotlara top gibi oynatıyorlar hisseyi, tahta sahipsiz gibi bir görüntüsü var bakalım ne olacak
şirket patronu gerçekten istediğinde güzel destekler atabiliyor...kritik vakitlerde attıkları kaplar geçmişte çok faydalı olmuştu..umarım gesan patronu yatırımcısını sıkıntıya koymaz...
astor için mal satanlar yarın akşama kadar satış yapacağı için endekse o saate kadar rahat yok bana göre . gesan da bu durumdan etkilenmeye devam eder illa ki. yarın kapanışa yakın genel düşüş etkisini kaybedebilir.
gesanda son birkaç günde 150 bin lot citi alımı var , ucuzdan bulunca fırsatı kaçırmıyor. eğer bir kaç gün citi takasında gözle görülür azalma olmazsa yada artmaya devam ederse bize cemre şubatı beklemeden düşebilir.
Keko, sana bir örnek vereyim.
Manas Enerji;
Yönetim Kurulu Bedelsiz kararı: 15.08.2022
SPK ya Başvuru tarihi : 01.09.2022
SPK Onay tarihi : 05.01.2023
Sabırla bekleyeceğiz gibi...
Bende Ocak sonu çıkar diyordum ama bu örneği görünce :(
İnşallah daha erken çıkar ama.
Durum bu.