Ortaklar ne olacak sonumuz böyle? Endeks uçmasa neyse diyeceğim ama...?
Printable View
Ortaklar ne olacak sonumuz böyle? Endeks uçmasa neyse diyeceğim ama...?
ben sabır ile vede sesizce beklemek taraftarıyım....
sesiz sedasız bekliyoruz bakalım en geç şubat 14'e kadar belli eder kendini 4. dönem gecici vergi gelsin toplam satışlarından aşağı yukarı ne olacağı belli olur YTD
dostum şu anda küçük bir çapta banvit kendi diliyle sana cevap veriyor...olumsuz endekse rağmen hafif artıda...
işlem hacmim çok düştü ,artık düşüş marjım kalmadı, üstelik de geçmişte 21,30 civarlarında agresif bir çıkış yaptığım yere inmişim...olumsuz endekste de düşmüyorum...tam da kekonun bahsettiği işaretler oluşmuş...artık karar sizindir diyor...:kahkah:
ah be asuzu :) portföyü bozduk %80 banvitledik yüzümüzü kara çıkarmaz umarım :)
Ericek: Dövizdeki artış olumsuz etkiliyor gibi gözükse de ihracat şansımızı da arttırıyor. Sektörün son iki yıldan beri kârlı devam etmesindeki etken, döviz kurlarının yüksek olması da diyebiliriz. Tabi sektörde bir iki oyuncunun üretimi durdurması ve aynı zamanda dünya piyasalarında trendin Ortadoğu pazarına, özellikle Türkiye’ye yönelmesi etkili oldu. Brezilya’da yaşanan olumsuzluklar, Türkiye’ye talebi artırdı ve bu sayede fiyatlar da artmış oldu
24,07,2017 tarihinde erpiliç yetkilileri ile yapılan bir röportajdan alıntı yaptım...bu kısım bizi de ilgilendiriyor...döviz artışının karlılığı artırdığını söylüyor...malum son çeyrekte döviz %7 civarlarında çıktı...
http://www.fortuneturkey.com/erpilic...-oynuyor-46763
röportajda tavuklar ile ilgili bir vatandaş olarak merak ettiğimiz bilgiler de var...
ZEKERİYA GÜNEŞ - Türkiye ile Japonya arasında varılan anlaşmayla kanatlı eti ürünlerinde ihracatın önünün açılması sonrası Manisa'daki bir çiftlikten bu ülkeye piliç eti sevkiyatına başlandı.
Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteğiyle tavuk çiftliği kuran ve yıllık 3 milyon piliç yetiştirme kapasitesine ulaşan Derya Öztürk Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada 2013 yılında başlatılan görüşmeler neticesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Japonya Tarım Orman ve Balıkçılık Bakanlığının anlaşmasıyla bu ülkeye ihracatın önünün açıldığını ifade etti.
Aydın, İzmir'de Japon ortaklı Ege-Tav şirketinin TKDK vasıtasıyla kendileriyle irtibata geçtiğini, tesislerde yapılan eğitim ve denetleme çalışması sonucu Japonya standartlarında yetiştiricilik yapar hale geldiklerini belirterek, çiftlikte yetişen 200 bin pilicin, entegre tesislerde işlenerek Japonya'ya gönderildiğini anlattı.
Çiftliklerinin Japon yetkililer tarafından pilot üretim yeri belirlendiğini ifade eden Aydın, "Geçmişte yerel firmalarla çalışıyorduk. Bizimle temasa geçen Japon firma yetkilileri, ülkelerindeki üretim tekniklerini anlattılar. Biz de o teknikleri modernize ederek uyguladık. Belirledikleri standartlara göre piliçlere yem verilip, bakımları yapılıyor. Piliçler 45 günlük olduktan sonra kesime gönderiliyor. İzmir'deki tesislerde kesilip, paketleniyor ve dondurulmuş olarak denizyoluyla Japonya'ya gönderiliyor. Bu sürecin her aşaması titizlikle takip ediliyor." dedi.
"Yıllık 3 milyon pilici Japonya pazarı için yetiştireceğiz"
Aydın, Japonlarla yaptıkları iş sayesinde üretim tekniklerini geliştirdiklerini ifade ederek, "Japon firma ile yürüttüğümüz ortak çalışma ile yıllık 3 milyon pilici Japonya pazarı için yetiştireceğiz. Bu bizim için heyecan verici. Bir merakla başladığım kümes hayvancılığında devletin destekleri sayesinde hayal dahi edemeyeceğim bir noktaya geldim. Bu kadar büyüyeceğimi bilmiyordum." dedi.
İngiltere'de pazarlama eğitim gördüğü sırada tüm dünyada piliç etinin çok tüketildiğini gördüğünü ve iş kurma fikriyle yurda döndüğünü anlatan Aydın, 2011 yılında bir kümesle başladıkları işi, önce 4'e daha sonra 6'ya çıkardıklarını, Japonya'dan gelen taleple yeni çiftlik yatırımlarını da gündemlerine aldıklarını ifade etti.
https://www.haberler.com/manisa-dan-...433801-haberi/
Manisada bir firma 200 bin adet piliçi japonyaya ihracat ettmiş...acaba banvit de japonyaya ihracat yapıyor mu ?? yapıyorsa banvitin ihracatı ne kadardır ??? bunu bir yatırımcı ilişkilerinden sormak lazım...
bir de aydınlı firma yıllık üç milyon adet ihracat için tavuk yetiştireceğini söylemiş....japonyanın nüfüsu 103 milyon civarlarında...
biraz önce tuik verilerine baktım...2017 yılının 7,8,9. aylarında sırası ile genel anlamda 12,615, 13,253, 11,814 milyar tl lik ihracatlar olmuş...üçüncü çeyreklerin ortalaması 12,560 milyar tl dir...
2017 10 ve 11. aylarda ise sırası ile 13 923 ve 14 216 milyar tl lik ihracatlar olmuş...bu iki ayın ortalaması ise 14,069 milyar tl dir...yani bir önceki çeyreklere göre %12 lik ihracat artışı var ve bu artışın artan döviz nedeni ile daha da artması ihtimali kuvvetlidir..
artık bu oranlar tavuk sektörüne ne kadar yansır onu bilemem...onu da araştıracağım dostlar...bulursam onları da paylaşırım...
malum çeyrekler bazında sürekli artan bir ihracat vardı banvitte...türkiyenin genel ihracat artışı ile paralel bir artış olursa ?? üçüncü çeyreklerde 95 milyon tl olan ihracat son çeyrekte 106,5 milyon tl ye çıkmış olur..yani 11,5 milyon tl lik bir artış olur...ki son yaptığım hesaplamalarda ben bu rakamı tahmini olarak 20 milyon tl olarak ele almıştım...
son çeyrek ciroyu 530 milyon +20 milyon ekstra ihracat =550 milyon tl olarak tahmin etmiş ve bunu net kar marjları ile çarparak tahmini bir kar bulmuştum...
geçmişte hisselerde düzeltmelerin sonunda artık hisselerin endeksten pozitif ayrıştıklarını ve düşen endeksten etkilenmediklerini hatta yavaş yavaş artılı olduklarını söylemiştim...şu anda endeks %0,91 ekside olmasına rağmen banvit 21,36 fiyatı ile az miktarda artıdadır...:)
dostum benim maliyetim 21,40 tır ve şu anda gördüğünüz gibi 21,34 fiyatındadır..benim lot adetim de 2 700 adettir...
ben 8 yıldır topiklerde yazıyorum...yazarken de vebal almamaya çalışıyorum...bir şeyler yazarken de delilleri ile ve altını doldurarak yorum yapmaya çalışıyoruz...ki yorum yaparken de kimseye al ,sat veya tut demiyoruz...herkesin kararı kendinedir...isteyen alır isteyen satar ,isteyen da tutar..bu karar sizindir..bu verdiğiniz kararın sonuçları ile siz karşılaşacaksınız...
eğer karınız doğru ise piyasa sizi kar ile ödüllendirecek...yok eğer yanlış ise zarar ile cezalandıracaktır...karar sizlerin dostlar...
2018 haziran temuz aylarında cironun en yüksek olduğu çeyreklerde bilanço beklentileri satın alındığı vakitlerde , banvit bu ciro ve karlılık büyümesi ile 40-50 tl aralıklarını görebileceğini tahmin ediyorum..bu bir tahmindir kesin olacak diyemeyiz..yanlız bu tahmini yaparken bilgi ve tecrübelerimize başvuruyoruz...
hissenin olası çıkışlarında herkes gibi bizim de trade hakkımız var..yine herkes gibi tutup tutmama hakkımız var...ama hisse ister elimizde olsun isterse de olmasın fikirlerimizde bir değişiklik olmaz...yaklaşık son 3-4 aydır bu hissede bazen ara vererek yazıyorum...dediğim gibi fikrimiz bellidir ve her zaman da söylemekten çekinmeyiz...
banvit beğendiğimiz üç beş hisseden biridir...
SAYIN KEKO,
BENİM İHRACAT TAHMİNİM SON ÇEYREKTE 120 MİLYON TL DİR. Toplamda 620 milyon tl dir. Bu rakamı muhafazakar olarak verdim tahminim daha da yukarısıdır.
"95 milyon tl olan ihracat son çeyrekte 106,5 milyon tl ye çıkmış olur..yani 11,5 milyon tl lik bir artış olur...ki son yaptığım hesaplamalarda ben bu rakamı tahmini olarak 20 milyon tl olarak ele almıştım..."
Diye yazmışsınız,
Sanırım bu cümlenizde sehven 20 milyon demişsiniz galiba bu rakam 120 olacaktı.
ssss
dostum benim kişisel beklentilerim de biraz daha yüksektir ama buna rağmen ben muhafazakar rakamları ele aldım...beklentileri çok yüksekte tutmayalım ki sonradan hayal kırıklığı oluşmasın....
son çeyrekte ekstra 20 milyon ihracat artışı demiştim...tüm ihracat değil..yani üçüncü çeyrekte 95 milyon ihracat olmuşsa ,20 fazlası 115 milyon civarı olur...
620 milyon ciro hedefinize ikinci çeyrek kar marjı olan %11 i koyarsak son çeyrekte 68,2 milyon tl kar oluşur...yok eğer üçüncü çeyreğin %17 lik kar marjını koyarsak o vakit de 105 milyon civarı kar oluşur...umarım sizin tahmininiz tutar...
normal şartlarda son çeyrek zayıf geçiyordu (brezilyalı şirket satılmadan önce ) eğer bu son çeyrekte 100 milyon civarı bir kar yaparsa 2018 yılının toplamında rahatlıkla toplamda 400-500 milyon aralığında karlar yapabilecektir..o durumda da hissenin olması gereken değeri 40-50 tl aralıkları olur...
endeks malum zirvelerindedir , benim sermaye de neredeyse zirvelerine yakındır o yüzden de fazla risk almamak adına sermayemin yarısı ile düşüş riski minimuma yakın olan ama çıkış potansiyeli de fazla olan bir hisse olan banvitten yana tercihim kullandım...almadan önce albarakayı 1,47 den alabilirdim ayrıca başka hisseleri de albilirdim...ama ben düşüş riski minimuma yakın olan aynı zamanda biraz da yakından tanıdığım banviti aldım...artık gerisi nasip dostlar...
normal şartlarda hisse belirli aralıklarda agresif tepkiler veriyordu bu aralar bu tepkinin de yaklaşmakta olduğuna inanıyorum...ama herhangi bir tepki vermez ise de bilançosunu bekleyebilirim ..benim için sıkıntı yoktur...
Hacim 5 milyon civarında.
Burada pasta atacak kimse yok mu yahu?
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
işlem hacmini bende yakından takip ediyorum dostum...25 ocakta (iki iş günü önce ) işlem hacmi 4,5 milyon tl olmuştu...o miktar son 5-6 ayın en düşüğü idi...ki zaten bu düşük işlem hacmi sayesinde aşağı düşüş marjı neredeyse durdu...cuma günü hafif artılı oldu..bu gün de hafif artılı oldu...bunlar şu ana kadar olumlu işaretler veriyor...
hisse son iki gündür yavaş yavaş kaynıyor...bu kaynama ile zaman zaman bir miktar yukarı çıkıp tekrardan iniyor...tıpkı önceki büyük çıkışlardan önceki tavırlarını sergiliyor...
yakın zamanda yaptığım yorumlarda da geçmişte bu durumu yaşamış olan banvitin 5-6 iş günü içinde güçlü bir alış tepkisini verdiğini söylemiştim..bu hesap ile en geç bu hafta sonuna doğru buna benzer bir tepki vermesi gerekiyor...
artık ister tepkisini versin isterse de vermesin biz bilançolara kadar beklemesini biliriz...:)
Sn keko emeklerine teşekkürler..
Yatırım tavsiyesi değildir..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8af1e4eb1b.jpg
İnatla beklemeye devam..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bilancosu ne bekleniyor bunun
Ya keko yıllık 3 milyon tavuk nolcak ki ? Ben bile yıllık 600 bin üretiyorum.banvit günde 650 bin kesiyor.
SM-N930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
dostum bu banvit için çok değil biliyorum...yanlız aydında küçük bir şirket dahi üreteceği 3 milyon tavuğu japonyaya ihracat ediyorsa ALLAH bilir banvit ne kadar ihracat yapıyor.???...ben bunu demek istedim...:)
dün paylaştım erpiliç yöneticisi dahi 2018 yılında milyon tl ler yatırım kararı almışlar...işler iyi gitmezseydi bu kadar yatırım yapılmazdı...demek ki piliççilerin işi iyi olmalı...
bir de dövizin çıkması ihracatçılar için çok iyiymiş ...banvit bu çeyrekte ihracat rekoru kırabilir..
banvitte son bir kaç gündür hisse yüksek bir yeri görüyor daha sonra ise ağırlıklı ortalamasının bayağı altında bir kapanış yapıyordu...dün ilk defa ağırlıklı ortalamasının hemen yanı başında bir kapanış yaptı..buda hissenin artık güçlenmeye başladığını gösteriyor...
şu anda olumsuz bir endeks var ama buna rağmen banvit artılı...şu ana kadar tüm işaretler birbirini teyit edecek şekildedir...tüm bu işaretler de bana bu hissenin çıkacağını düşündürtüyor...
yine bu gün banvit hem artılı hem de ağırlıklı ortalamasının üzerinde...sanırım haftalardır ilk defa bu güçlü duruşunu sergiliyor...bakalım banvit neler yapabilecek ???
Egetavi geçen yıl japonlar satin aldı.ismi brf egetav oldu.banvitin yanından geçemezler.gunluk 100 bin kesiyorlar.ama japonlar yeni kesimhane yapacak.
SM-N930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın ssregitos, banviti alan şirkette brf biliyorsunuz. Acaba sadece isim benzerliği mi var yoksa aynı şirket egetav ı da mı aldı.
Çünkü bildiğim kadarıyla Türkiye de yeni satın almalar planlıyordu bu şirket hatta bir ara keskinoğluna talip olmuşlardı ama olmamıştı o iş.
Banvit ile bilgi Banvit in bazı bölgelerde üretimi artırmak için fason kümes araması.
:bravo: tebrikler dostum...sanırım 450 bin metre kare kümes arıyorlardı...buda yaklaşık yılda %17 kar marjı ile 61 milyon tl ekstra kar demek...biraz önce senin ile birlikte hesapladık...:)
tüm bunlar şirketin kapasitesini aştığını, kapasitesini aşması için de ihracatının iyi olması gerektiğini bize işaret ediyor...buda şirketin 2018 yılında daha güzel bir performans sergileyeceğini gösteriyor...
şu anda endekse bakıyorum %0,81 lik bir düşüşü görüyorum...banvite baktığımızda %0,47 artıda görünüyor...en yüksek 21,64 ü görmüş..ağırlıklı ortalaması 21,49 da...fiyatı ise 21,46 da...banvit son üç gündür (işlem hacmi yönünden dip yaptığından beridir ) ufak ufak çıkış yapıyor...bunlar güzel işaretlerdir...
endekse baktığımda bilanço veya haber beklentili hisselerin çıkışlar yapmaya başladıklarını görüyorum...umuyorum ki banvit de artık bilanço beklentisini konuştursun..temenimiz en kısa sürede 24,66 son zirvesini geçmesidir...bilançodan önce 25 lerin üzerine çıkabilseydi süper olurdu...ama çıkmak istemezse de yine canı bilir...biz sabır ile beklemeyi biliriz...:)
banvitin endeksten pozitif ayrışması güzel..bakalım ciddi ve agresif bir alış tepkisi ne zaman gelecek...sesiz atın tepiği pek kuvvetli oluyormuş...bakalım haftalardır sesiz sesiz bir köşede bekleyen banvitin tepiği nasıl olacak ??
Bu güzel bilgi için size ve ssgeritoss'a teşekkür ederim sn. keko. Demek ki mevcut kapasite artık yetersiz kalıyor. Yurtiçi pazarının kapasitesi belli zaten belli bir doyuma ulaştıktan sonra satışları yurtiçinde artırmak pek mümkün değil. Bu sebeple sizin de dediğiniz gibi mevcut kapasitenin artırılmasının sebebini yurtdışı talebin artması olarak değerlendiriyorum. Bu da zaten hızlı bir şekilde artmakta olan ihracaat rakamlarının daha da ivmelenerek artması demektir.