Net karýn 2025 de sadece %20 artacaðý tahmin ediliyor..
Printable View
Lietede ulker yok https://www.boykotyap.com/
SM-S911B cihazmdan Tapatalk kullalarak gnderildi
https://i.hizliresim.com/sb7tubs.jpg
50 hisselerinde indikatör durumlarý
https://i.hizliresim.com/bn8mt0v.jpg
Mayýs ayý içinde 2025 yýlý ilk çeyrek bilançosu KAP a ulaþtýrýlacak..2024 yýlý ilk çeyrek net kar >>>2.167.307.000.-TL idi. Bakalým kasadaki bu yüksek nakitin de bilançoya etkisi nasýl olacak ???
çýtak çýtak þu an forumda
Altýn Üye
Duhul
Mar 2017
Ýkamet
izmir
Gönderi
11,971
asgari ücretle çalýsan sayýsý 10 milyon
maaþlarý zam baþýnda 550 dolar... sonunda 450.. ortalama 500 dolar
bu yýllardýr deðiþmedi.
memur sayýsý 5,3 milyon
aðustos 2023 maaþým 730 dolar... ocak 2025 maaþým 1820 dolar... 2,5 kat
yani Türkiye Cumhuriyeti devleti ekonomisi uçtu, memuruna 2,5 kat fazla para veriyor öylemi ?(asgari ücretliye neden veremiyor ? )
hadi lan oradan
dolarý baskýla... maaþým olsun 1820 dolar
çarpýp bölerseniz... yine dolarý 85 gayme olarak bulursunuz
Alýntýdýr.....
Dövizi iyi takip edin....
Ülker....gýrtlaða kadar ....DÖVÝZ borçlu.....
Ülker gýrtlaða kadar....tl borçlu...
Düþün...
Al demem....
Alma demem....
Düþün derim....düþün düþün düþün...
Bu alemde babanýn oðluna ...
GÜVENME...
ÝNANMA....!!!!!!!!!!!!
Anlamsýz boþ bir yazý !..
Bir çok þirket gibi, bu da ''HÝSSE GERÝ ALIM PROGRAMI'' açýklasa çok iyi olacak ama, patron biraz kaprisli, þimdilik niyeti yok gibi....
https://i.hizliresim.com/2inh25j.jpg
Nisan ayý bu hisse için çok önemli !!! 24 Martta 110,70 den baþlayan yukarý formasyonu izliyor olacaðýz....marj fazlaca geniþ...123,30 hareketi biraz sert geliþtiðinden bu direncin düzeltmesi hala devam ediyor...
Goldman Sacks,,Merkezin faiz artýrmasýný bekliyor,,dolayýsý ile bankalar için olumsuz bir durum olduðu için,endekse baský yapýyor.
Bütün ümitler hisse bazýnda sanayi hisseleri,,,bu da 3 aylýkta ne yapacak o önemli.
2025 Nisan ayýnda toplam 20 borsa iþ günü var, anlýk olarak Ülker'in Mart ayýnda gördüðü en tepe fiyata da (...en azýndan) 21,30.-TL. var..
Not edelim, bir kenarda dursun...
ÜLKER'in en iyi 2 Çeyreði 1. ve 4. Çeyrekler olarak dikkat çekiyor bakýldýðýnda.Okullar faal,Ülkerci çocuklar alýþveriþte..O bakýmdan ben 1.Çeyrekden ümitliyim..Bu arada bir-iki gün Boykot Listesinde adý geçti,sonra da yazýlý listeden adý silindi..Bu boykotun pek etkili olacaðýný sanmýyorum..Kaldý ki 1.Çeyrek sipariþ ve sevkiyatlarý o arada zaten tamamlanmýþtýr diye düþünüyorum..Sonuç:1.Çeyrek 2.5-3.0 Milyar arasýnda gelebilir,daha fazlasý ise çok hoþ bir sürpriz olur diyorum..Diyorum daaa... 4.Çeyrek birkaç firma müstesna neredeyse Borsaya kote tüm firmalara tur bindirdi..Pekiyi bize ne yararý oldu?????Ülker bu..Sað gösterir sol vurur..:(
https://i.hizliresim.com/k75mfvk.jpg
Mart ayýnda 100 hisseleri ne durumdaydý?
Onumuzdeki hafta genel kurul ve temettu bilgilendirmesi gelir diye dusunuyorum... Beklentiniz nedir ?
3 lira civarinda bir temettu fena olmaz bence
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ülker hep kar eden firmadýr. Halka arz edildiðinden sonra 2014-2015 lerde 2 milyar dolar piyasa deðeri vardý. 2021 aðustosunda Önem gýdayý satýn aldý. O zamanýn parasýyla 4 milyar liraya ki dolar 8,5 liraydý. Yani 450 milyon dolara aldý. Sonra dolar malum patladý ve ülker zarar tmeye baþladý. Mum gibi eridi eridi. Bir ara koskoca ülker 300 milyon dolar piyasa deðerine bile indi.
Yalnýz o dönem tüm borsa o durumdaydý. Koskoca iþbank akbank, yapý kredi 2,5 milyar dolardan iþlem görüyordu. Garanti 4 milyar dolardý. Bu durum 2022 temmuzunda geçerliydi.
Aradan geçen 3 yýldan sonra yeniden kara geçti.450 milyon dolara aldýðý þirketinde borçlarýný azalttý ve kar elde etmesinde önem gýdanýnda payý vardýr.
Halen piyasa deðeri 1.1 milyar dolar.
2 milyar dolar hedefi çok uzakta deðil. 150-200 ler bekleneblilr.
Bu arada bende ortaðýnýz oldum. O yüzden yazdým.
Günaydýn arkadaþlar, hepinize iyi bayramlar, saðlýk, huzur ve bol kazançlarla daha nice bayramlara inþallah :wave::hi::hi:
TEB yatýrým hedef fiyatýný 266 tl den 158 tl indirmiþ hedef fiyatýný .
Tamam da , ne oldu bu kadar fark edecek ne oldu .
Bu deyiþimin arkasýndaki matematik ne bunu da açýkla bari ..
Ýlk çeyrek bilançoyu öðrendi bunlar,,savsaklamasýnýn sebebi bu olabilir.
Yoksa durup dururken,neden hedef fiyatý düþürsünler.
266 nerde 158 nerde,,daðlar kadar fark var,,dalga mý geçiyorlar.
Borsa bence 3-4 sene kendine gelemez,,iyiki son 4 senede muhtelif hisselerde %4000 kazanmýþýz.
Aksi halde paramýz eriyip gidecekti.
Borsa kendine gelir, ulker zor artik... zaten bi doviz boyundurugu vardi, simdi daha fazla risk var okoonuda.. Yeniden hesap yapma vakti geldi bence... 1 yilda toplanan doviz 3 gunde gitti.... Yani guven sifir...
Geçen gün üþenmedim hesapladým 100 TL lik hisse baþýna alýnan Favök ve Esas Faliyet Karý nedir ?
Favök / ( Ödenmiþ Sermaye x Fiyat ) = 100 TL lik Hisseye Alýnan FAvök diyebilirsiniz , YAda
EFK / (Ödenmiþ Sermaye x Fiyat ) = 100 TL lik hisseye alýna EFK .
Dip Not : þu þekilde de bakabilirsiniz. Piyasa deðeri oluyor Ödenmiþ x Fiyat.
Aþaðýdaki gibi bir sonuç aldým Ulker Bayaðý iyi bir deðere sahip. Yani Ucuz geldi yanýlýyor muyum ?
https://i.hizliresim.com/l00ycjf.jpg
Kendi çalýþmam Zamana kayýt olsun diye astým . SAygýlar,
Bende tam zamanýnda almýþým ülkeri ya elimde patladý.. Düþmek için beni bekliyormuþ mübarek…
Bu hafta temettu haberi gelir.. Verecek yada vermeyecek.... Temettu yok derlerse potansiyelli baska kagitlara bakmak lazim.... Varmi onerisi olan , arastirmaya deger hisse ???
Sirket yonetimi biran once degismeli, yoksa bu sirket aile bireylerinin elinde oyuncak olmaya devam edecek.
Gecmiste yasadigi 10 yillik durgunluga devam eder bu gidisle....
Ülker kasasý artýk ucuz kredi için kullanýlmayacak, Murat Ülker bu manaya gelecek açýklarlar yapmýþ idi yatýrýmcý toplantýlarý vs beyanlar oldu.
Yeni bir sayfa, Yeni bir dönemin baþlangýcýna dair bu dönem önümüzdeki çeyrek bilancolarda teyit edildikçe artan yatýrýmcý güveni ile hisse tahmin edilmesi güç fiyatlara gelebilir.
Migros örneðindeki gibi olabilir, yatýrýmcýsýna yýllarca çektirmiþ oda.
Neyse, buda benim hayalim iþte.
Umarým Murat Ülker de benim gibi düþünüyordur.
Saygýlar, muhabbetler
Ulkenin bu siyasi ve ekonomik durumu sozkonusu iken ,kasadaki para, birak kredi vermeyi biran once borclari kapatmada kullanilmasi lazim.
Bir gun sabah kalkmisiz dolar 80 lira , bir hafta taban gider o zaman...
Söyleyecek çok fazla da birşey yok
O güzel bilanço arada kaynadı gitti
Herzamanki gibi gıda endeksinden de negatif ayrışmaya devam etti.
Son durumları yine fırsat olarak kimler kullandı acaba?
18 Mart- 3 Nisan
Ülker -19%
XGıda -8%
Çoðunun birbirinden farký yok..Türkiye karýþýk-Dünya karýþýk,dolaysiyle Borsa sevimsiz..Sizin durumunuz ben dâhil çoðu yatýrýmcý için de geçerli olmuþtur..Ben bir kýsým Ülkerimden çýkarak iki baþka hisse denedim,sizin Ülkerde baþýnýza gelen benim de baþýma geldi..Böylesi durumlarda-Siyasi Karýþýklýlar ve buna baðlý Ekonomik Belirsizlikler-Hisseleri üçe beþe bakmadan tasfiye edip Likit Fonlara ya da Banka Mevduatýna geçmek ve durumlar yatýþana kadar orada kalmak gerekiyor..Ya da..Yerlerde sürünen bir dev hisseyi tespit edip birkaç yýl sonrasý için girip hiç kýpýrdamamak..Bu tür hisselerin sahibi firmalarýn durumu yatýrýmlarý nedeniyle aldýklarý kredilere ödedikleri Fâizler oluyor..Ama..Gün geliyor o borç da,faizi de bitiyor ve kâr üstüne kâr ediyor Þirket..Tabii böylesi yatýrýmlar için 3-4 yýlý göze almak gerekir..
Satýp kurtulun Deðersileþen sürekli Merkez Bankasýnda basýlan 80% enflasyon ile eriyen TL alýn ve bunu yaptýðýnýz için 46% faize saygý gösterin . Yada En iyi hisseleri alýn unutun !..
111.70 desteði çalýþmalý ve en kýsa sürede 113.00 üzerine çýkmalý...
Þirketin kötü yönetildiðini hangi somut verilerle açýklayabilirsin son çeyrek bilanço inanýlmaz düzgün bir bilanço idi kötü yönetilen þirket bu bilançoyu açýklayamaz (Not Kötü bilanço aramak gerekirse þiþeye bakýn derim yönetim giderlerinden belini doðrultamýyor )