Trump ilk önce kimi satacak:)
5 aday var bende sen arkada çok yazmışın
Printable View
Kira artışları max. ağır tüfeye göre yapılıyor.
mesela 2 yıllık kiracı olsun.Eğer TÜFE(%60 OLSUN) oranında yaparsa 32.000 tl oluyor.
Ama o çevrede yeni kiralar bile(alt-üst komşusu) 25.000 ise ne yapabilir?
Ev sahipleri kendi lehlerine olunca TÜFEYİ istiyorlar.Ama bu MAX. RAKAMDIR.
Yeni kiraların üzerinde ise kiracı ne yapabilir?
Ben kendi kiracıma piyasaya uygun olarak zam yaptım.Ama bir arkadaşın ev sahibi TÜFE diyor.(geçmişte pek işlerine gelmezdi)
Benim bildiğim: mahkemeye intikal etse emsal yeni kiralara göre hüküm çıkıyor.Çünkü kontratta BORÇLAR KANUNU dışında biri hüküm yok.TÜFE ise max. istenecek rakamdır.
Yanlış mı biliyorum.
Puahahahhahsh
Yımırta demiyelim artık her kahvaltıda göremeyebiliriz :he:
Bundan keyli
Yumurta bey diyeceğiz :kahkah:
Kemal abi ileri görüşlüymüş
https://youtu.be/p2XZ2Kfw8rU?si=5qFKjoHVFOsazHIz
Bu sıralar organik yumurta ve tavuğa taktım.Gerçekten de çok lezzetli oluyorlar.
Biraz uzak ama bir yer keşfettim oradan alıyorum.Çocuklumuzdaki tavuk ve yumurtalara benziyorlar.
Ama yeni nesil ,pek sevmiyor.
BİM e ördek gelmişti.Denedim; eti ,eski tavuklar gibi kırmızı ve çok geç pişiyor....
Bir de çok yağlı.
Yemeklere girince, ARİSTON abiyi hatırladım.:)
tofaş tertemiz %100 civarı dolar bazlı yapar. yapmazsa paragöz iti katırı eşşeği hemen gelir.
Ülke yol geçen hanı ğibi, ete süte kafana ğöre zam yap, oh mis, soran eden yok,
Bir ÇETE olmadığımız kalmıştı...
https://x.com/scilesiz52/status/1869400942543806953
29 Aralık 2023 te borsa %1.90 yukarda kapatmıştı.
El Turco aynen şöyle yazmıştı : Kapanış çok güzel ve olumlu oldu demekki 2024 borsamız için iyi geçecek.
Adamdaki mantığa, beyine , yoruma bak :):):) kimlerle borsa muhabbeti yapıyoruz :)
ekranlarda x aracı kurum çalışanı aynen şöyle demişti;
yüksek faiz ortamında borsa 1000 puandan 10.000 puan oldu..bu durumun HEMEN ARDINDAN ( ekonomik yapı değişmedi çünkü) düşük faizde de borsanın tekrar yukarı potansiyeli olduğunu müşterilerimize biz nasıl anlatacaz, bunun hangisi doğru demez mi müşterilirimiz ..ama şimdi bakıyoruz yine aynı ekonomi kanallarında 2025 hedefleri için 13-15 binler cirit atıyor..bu iki ağızdan biri yalan söylüyor..
1 cumhuriyet altını = 1 asgari ücret.. derler öteden beri..
Fed faiz kararı 22:00 deymiş.
Yukarda 21:00 diye yanlış yazmışım. Kusura bakılmasın.
yaprak denince bizde akla ilk bu gelir
https://i.hizliresim.com/52qxedd.jpg
ama bir emekli olarak senin kastetdiğin kesin başkadır :oleyo:
Sindo burada Ben , Ozan Bozkurt ve abka kazandıkça sen kendi etini yiyorsun.... böyle devam edersen daha da kaybın olur....bak sen sürekli bel altı küfür ve salya sümük akıttığın müddetçe daha da batarsin...sana tavsiyem istikametini düzelt....bunun için Kur'an meali okumanı tavsiye ediyorum ....
döt biti tokatçı neden birilerini yanına çekmek derdindesin o insanlar adına konuşuyorsun ha ismini zikrettiklerinle aldığın kararsa eyvallah , ama göründüğünden daha boş adammışsın şu yukarda yazdıklarından sonra benim ne kazandığımı ne kaybettiğimi nereden bilicen benim parama ortakmısın :)
bak bakalım topikte 2-3 kişi haricinde ağzımı bozduğum yazdığım başka kimse varmı ha sen dersen biz daltonlarız başınıza RED KİT olurum :).Ama burada olmayan insanlar adına bana artislik yapma .
Topiğin maskotu olmuş haberi yok çıkmış benim cebimdeki parayı sayma derdinde:kahkah:
hayatınız palavra algı başka bir bokta yok .
Beni karıştırmadan tartışın arkadaşlar.
Ben profesyonel endekis vobcu daytradeci olaraktan işimin başındayım.
Ahmak sana kemik atmadan sürekli maydanoz oluyorsun... sana bundan sonra cevap yok kendini düzelmezsen...
trump kazançlarını sıfırladı ,dow
darısı başımıza
sabah 10900 gösterir..sonrası malum..
https://www.youtube.com/watch?v=xOOr6PCe1lo
bizzde bunu yedik
:kahkah: :dvr:
Volkan Dükkancık:
Fed politika faizini beklendiği gibi 25 baz puan indirimle yüzde 4,25-4,50 aralığına indirdi. Fed yayınladığı projeksiyonda 2025'te daha güçlü büyüme ve daha güçlü enflasyon öngörürken daha önce 2025 yılında 100 baz puan indirim beklentisini ortalamada 50 baz puan indirim olarak güncelledi. Banka 2026'da bir 50 baz puanlık daha indirim öngörüyor. Fed projeksiyonlarına göre, 19 yetkiliden biri 2025'te hiçbir indirim öngörmüyor, 3'ü bir indirim, 10'u iki indirim, 3'ü üç indirim, biri dört indirim, biri beş indirim bekliyor. İlk aşamada ABD borsalarında etkisi sınırlı negatif olurken, Dolar endeksinde yukarı yönlü bir atak var. Powell'ın konuşmaları sonrası resim biraz daha netleşebilir.
Net olan nokta şimdilik, Fed faiz indirimlerinde 2025 yılında biraz frene basarak, veri odaklı ve daha sınırlı bir faiz indirim süreci izleyecek. Hisse senetleri de bu duruma alışana kadar kısa vadede negatif bir algı oluşabilir (enflasyon görece yüksek kalsa da bunun nedeni hala güçlü talep ve büyüme. Piyasa hala güçlü kalan büyümeye mi odaklanacak, yoksa enflasyon endişeleri mi baskın gelecek, bunun için biraz zamana ihtiyacı var piyasanın kanımca)
Üst üste silkelemelezler.
Yavaş yavaş.
Arada bir masaj.
Ve Keyif sigarası.
Sonra herkes gevşemiş iken.
Tekrar ani bir aksiyon.
Fed şahin durmuş...