sp500 grafiği bencede düzeltmeyi fazlasıyla hakediyor ... sert bearish olasılıklar var .. yeni başkana kıpkırmızı bir hoşgeldin partisi yapar tahiminm amerika borsaları .. :) ..ytd
Printable View
sp500 grafiği bencede düzeltmeyi fazlasıyla hakediyor ... sert bearish olasılıklar var .. yeni başkana kıpkırmızı bir hoşgeldin partisi yapar tahiminm amerika borsaları .. :) ..ytd
Badem bofası vade sonu ve ay sonu not hikayeside olduğundan seanslık günlük volilite ile döndürüyor oyunu ınsıder otobanda:)
Almanya DAX endeksi rekor tazeledi, endeks %0.37 artıda
Dünden beri tv ye çıkan aracı kurum elemanları yeni hikayesi baktılar ppf çıkıp gelen yok hisseye, yabancı hala satıyor şimdi yeni hikayeleri kkm den çıkan gelebilirmiş:kahkah:bloomberg de anlatıyor hep güzelleme sıvama
https://www.youtube.com/watch?v=iCQHqPSypFA
her gün yeni birşeyler öğreniyoruz.
hayatımız ne kadar ucuz,allah rahmet eylesin çok acı:(:(
https://www.akbank.com/tr-tr/urunler...di-fonlar.aspx
seç beğen al :p
OSBÜK Başkanı:Organize sanayi bölgelerimizin dijital dönüşümüne rehberlik yapacak 2 bin dijital elçi yetiştirdik
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, OSB'lerin dijital dönüşümüne rehberlik yapacak 2 bin dijital elçi yetiştirdiklerini belirterek, "Bu çalışmalarımız devam edecek." dedi.
Anadolu Organize Sanayi Bölgeleri İstişare Toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın katılımıyla Ankara Grand Mercure Otel'de gerçekleştirildi.
Kütükcü, burada yaptığı konuşmada, Bolu Kartalkaya'daki otel yangınında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.
Anadolu'daki 309 OSB ile bir araya geldiklerini ifade eden Kütükcü, "Anadolu'daki OSB'lerimiz, OSB'lerimizin tamamındaki 68 bin fabrikanın 35 binine yani yüzde 51'ine ev sahipliği yapıyor. Türkiye'de 1 milyar 323 milyon 560 bin metrekarelik toplam OSB alanımızın 1 milyar 26 milyon 520 bin metrekaresi, yani yüzde 77,5'i Anadolu'daki şehirlerimizde yer alıyor." diye konuştu.
OSB'lerin istihdama 2 milyon 712 bin kişilik katkı yaptığını belirten Kütükcü, buraların ayrıca ülkenin sanayileşmesinde lokomotif rol oynadığını anlattı.
Kütükcü, Anadolu'yu sanayileştirmenin Türkiye'yi sanayileştirmek anlamına geldiğini dile getirerek, şunları kaydetti:
"Anadolu'yu sanayileştirmek sadece tarım ekonomisiyle değil, aynı zamanda sanayi üretimiyle büyüyen, dünyayla rekabet eden bir Türkiye inşa etmek demektir. Son 5 yılda Anadolu'da 66 yeni OSB kuruldu. Anadolu başta olmak üzere 81 ilimizin tamamında OSB'lerde üretime kazandırılmamış tek bir parsel bile bırakmamamız gerekiyor."
- "2 bin dijital elçi yetiştirdik"
Kütükcü, yeni OSB Uygulama Yönetmeliği'ne de değinerek, yönetmelikle OSB'lerde kamulaştırma, altyapı ve tahsis süreçlerine hız kazandıracak düzenlemelerin hayata geçirildiğini söyledi.
Çevreye duyarlı, enerji verimliliği yüksek ve dijitalleşmiş sanayi altyapısına sahip olmanın önemine dikkati çeken Kütükcü, şu ifadeleri kullandı:
"Yeşil dönüşüm ve dijital dönüşüm konusunda önemli uygulamalar, teşvik mekanizmaları aralıksız hayata geçirildi. OSBÜK bünyesindeki ihtisas kurullarımızı çalıştırıyor, eğitimlerimizi, bilgilendirme toplantılarımızı ve işbirliklerimizi aralıksız geliştiriyoruz. Kurduğumuz OSBÜK Yeşil Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik Merkezi'mizde, OSB'lerimizin ikiz dönüşümüne rehberlik etmeye hazırlanıyoruz. OSB'lerimizin dijital dönüşümüne rehberlik yapacak 2 bin dijital elçi yetiştirdik. Bu çalışmalarımız devam edecek. Çeşitli kurum ve kuruluşlarımızla protokoller imzalayarak, sanayi işletmelerimizin dönüşüm süreçlerini finanse etmelerine destek olacak mekanizmalara öncülük etmeye devam ediyoruz. Hedefimiz Cumhuriyet'imizin ilk yüzyılında olduğu gibi, ikinci yüzyılında da Türk sanayisine lokomotiflik yapma vizyonumuzu geliştirerek sürdürmek. "
Kaynak : Anadolu Ajansı
Her gün aynı hikaye sabah bofa satıyor akşam geri alıyor :)
eeeeeeeeee her hafta çıkış var
11597 pivot üstünde tekrar longa döner..ayrıca üstüne çıkarsa dönüşte stop bölgesi..
bedri özelden paylaştım
1155700 bekledik kaçırdık sanırım lönkü :vk:
vade sonu çok ipnelik olucak gibi :)
:plc:
dayu bildiriyor
trampıs konuşur diye bitkolin kazım 90.000 den 110.000 e kadar alınmış idi
yanlız trampıs 20 ocak göreve gelme konuşmasında, bu konuya değinmeyince 103.350 fiyat ile kağıdı sattılar
ama bilirsiniz BOĞALAR kuyruğu dik tutmayı sever...
bugüne kadar eveleye geveleye kağıdı yukarıda tuttular
trampıs saat 19:00 da yine konuşacak... ve tahminim bugün ''bitcolin kazım'' deyecektir
bunu dediği an ise piyasalarda boğaların bayramı ve şortçu kıyımı gelme olasılığı yüksektir.
ÇÜNKÜ: boğalar tahtaları tutmaya çalışmak için çok enerji sarfettiler.. çok bunaldılar, kan istiyorlar artık
o yüzden, bugün gece seansına ŞORT bulundurmayın... verirse 1155700'den bi lönkler bakarım duruma
geldi malı gucakladık bakalım :oleyo:
vadeli tarafı kapattım sayın culpable spot hisseler duruyor .. dalga analizide zamansal bir hata verdi sonucu değiştirmeyecek ama hata hatadır .. (yazmıştım) .. short nedenide spotu hedge amaçlı .. özetle belirsizlik hakim zihnimde .. bununda pozisyonuma yansıması böyle oldu .. kısmet diyelim .. ytd.
düne göre -5000 makas ile oynuyoruz... onu geri alsa yiter baaa
https://i.hizliresim.com/pn4h0h4.png
eğer pivotu geçerse çöp olur..aşağı yönlü 11460 hedefli bir ters bayrak var..sadece gözüme çarptı kimseyi etkilemeyeyim..y.t.d.
Ben olasi bir yukselisi kopruden onceki son cikis olarak dusundugumden dolayi long acmiyordum acmamda ve short acarken kopruden onceki son cikis burasi olurmu diye aciyordum
ama bir ralli beklentim olsa idi dunku kapanis sonrasi vadelilere pozisyon eklerdim sonucta eldekiler dusukten acildi ve dun itibari ile yukari teyidi saglasti. 11.56x uzeri kaliciliga bakarim 11.48x alti 4 saatlik kapanislarda ise hem vadelileri hemde spot mallari cikardim bu seviye altlarinda kapanis olmaz ise o zaman bankalarin %15-30 arasi getiri ihtimali var
her ne kadar zirvede olsalarda
ytd degil tabiki biz kim tavsiye vermek kim :)
ama su grafiklere gore dogrusu bu olmali
Yanlis anlasilmasin ben Sel i elestirmiyorum
bu zamana kadar bizim actigimiz shortlarin TA olarak cok fazla bir tutunucak dali yoktu
11.180 in kirmayan bir endeks de short pozisyon tutulmazdi bizimki TA dan cok inada donmustu.
Zirvelerde olusan yukari yonlu formasyonlari cok ciddiye almam alsam zaten short olmazdim ama banka grafikleri dun otobari ile teyit aldi ve suanki fiyatlarindan en az %20-25 uzerlerine koymasi lazim [kopruden once son cikis beklentim olmasa 11.180 den long olur o pozisyonunda ustune otururdum]
Ha burasi Bist teyid etmistir guven olmaz doner verir diyorsak o zaman diyecek bir sey yok burda spot hisse tutmakda mantikli degil
geri sayım başladı topik kendini bakıma alıcak.
bende yavaş yavaş hazırlık yapayım maça kendimi en güzel resetlediğim yer bol muhabbet ayran vs vs :)
kolay gelsin
Kaç gün kapalı kalcak dükan
Sunuda ekliyeyim Sindo sakin yanlis anlama
endeks 2000 den buralara bademler sayesinde geldi
kazanin dogurduguna inaniyorsun ama oldugune neden inanmak istemiyorsun
benim gozumde sindo iyi oyuncu short pozisyon tasirken sindonunda asagi beklenti icerisinde olmasi beni rahatsiz eder
shortlari kapatmamin %5 sebeblerinden biride budur
ben short pozisyonda iken sindo yukari beklentisi icerisinde olsa daha rahat olurdum
sonucta 2000-10.000 kaymagini o yedi ve kenara cekildi onu ikna edebilmesi icin grafik uzerinde gereken kirilimlari yapip teyidide gsotermesi gerekiyorki onuda iceri alabilsin
kir ,teyitle sindoyu iceriye cek ve don saglam ver :)
Sindoyu iceri almadan short mantikli degil :):kahkah:
ben Sindo diye orneklendirdim yanlis anlasilmasin lutfen bu 2000-10.000 kaymagini alip kenara cekilen herkes icin gecerli