kuzu başkan daha dün 7600 endeksden bahsediyordunuz kafalar karıştı şimdi
Printable View
7600 e inecegiz....BANKALARLA....obur aldigimiz kaartlar yuzde 20 primli olacaklar....
MALA YERLESME....3 AY....BORSA DILIYLE BIR CEYREK BOYUNCA OLUR....buda 7600 ila 9800 endeks araligidir....
hedef feyza-2 GERCEKLESTIGINDE ISE....76 000 ILA 98 000 ENDEKSE VARACAGIZ....
MALA YERLESME....COK SIKINTILIDIR....KATLANACAKSIN....yegen....
sn kuzu siz ozur dileyecek yanlis bir sey demediniz,
iki milyarlik islam dunyasinin yapmadigini yapamadigini, yapan iransa yada putin se onlarini hakkini vermek ayip degil,
ayip olan hayati bedirin ocunu almakla gecen kisiye hazreti . diye agizdan salya akitarak hitap etmektir.
ki osmani oldurtende o , ayseyle aliyi vurusturanda o, peygamber torunu hasani zehirletende o, oglu yezidi peygamberin gozbebegi huseyinin ustune salan katlettirende mubarek basini sam emevi camisinde tekmelettirende o.
bu emevi surekasi sadece ehli beyte degil zamanin tum alimlerine , imami hanife dahil zulum etti.
zayif hadisler yerine gore elestiriliyor cok guzel ama uydurma hadislerle ici bosaltilan koskoca bir islam dunyasi var orada, hazreti m,,, ye diyebilen, muaviye uygulamalrini islam diye kabul eden,
yasar nuri ozturkden baska kac ehli muslum acik yureklilikle kabul etti edebildi, bu kepazeligi?
iki milyarlik islam dunyasi niye bu denli kepaze rezil bir halde emperyalist zulum karsisinda?
https://www.youtube.com/shorts/EAZpAES7t5c
https://www.youtube.com/shorts/
https://www.youtube.com/watch?v=UHYJZrjG6nQ&t=72s
https://www.youtube.com/watch?v=o85kqza-Fos
misal....bugun....yuzde 3 ciktik....bu olu kedi sicramasi....CIKIS DEGIL....yegen....
dun aldigim kaartlar yuzde 4 yukaridalar....buda GERCEK DEGIL....dusecekler....
OTORITE....9050 ye....para harciyarak bi set cekti....buraya yaklastik mi...TEPKI KOYUYOR....
bu tepki ile....PIYASA OYUNCULARINI EGITIYOR....BURANIN ALTI YOK DIYOR....
bu dogru degil.....ESAS MAL DAGITIMINI....burada yapiyor....
fekaattt....tum bunlar bizi ilgilendirmez....
BIZ....5 ER YILLIK YATIRIM YAPAN INSANLARIZ....ikinci 5 yillik....BUSINESS CYCLE BASLIYACAK...biz ona kilitliyiz....gunnuk islemlere degil....UZUN VADELI YATIRIMDA....gunnuk haftalik onemli degildir...AYLIK GRAFLAR ESASTIR.
sevgili tokat yildizi....
her ramazanda....ben oruc tutmam....
yaptigim ibadet....HER RAMAZANDA....kuran-i bastan sona yeniden okumaktir....bi onceki yil....aldigim notlara bakar....GORUSLERIMDE ne tur bi degisiklik olmus....onu ararim....GORUSLERIMI DEGISTIREN SEY....bir yil boyunca DUNYADA olusmus....politik,ekonomik ve geopolitik degisimlerdir....BU DEGISIMLERIN SEBEBLERINI KURANDA ARAYARAK OKURUM....
INCILDE....GENESIZ kitabini paralelinde okurum....
HADISLER....ister uydurma de....ister deme...bu onemli degildir....onemli olan 2 milyar muslumanin bunlari surekli okumasidir....
bunu yaparken....2 milyar hiristiyan....2 milyar muslumanin NE DUSUNDUGUNU anlamak isterim....bu 4 milyar insan ve dusundukleri onemlidir...TUM....EKONOMI....POLITIKA....GEOPOLIT IK....bu dusuncelerin SENTEZIDIR.
bunu anlamak hedefimdir....BORSA bunlarin bileskesidir....
Tüpraş yuzde6 ilginç sanki bombayı bu yedi dibi gördumu acaba
bir misal vereyim....
MUSLUMAN KARDESLERDEN onemli bir seyh....
IRAN-ISRAEL catismasinda ben NOTRUM taraf tutmuyorum diyordu....
ona....bir mektup yazdim.....
ISLAMDA......EHVEN-I SER....i....anlattim....
israel kazanirsa....iran yikilirsa ne olacagini anlattim....
hazreti peygamber sagken....bizans -sasani iran savaslarini anlattim....
EHVEN-I SER i kullanarak....BIZANSTAN yana cikmistir....bizanzsi desteklemistir dedim...
bi hafta once....yayinladiklari bildiride...IRAN i desteklediklerini acikladi...MUSLUMAN KARDESLER....
yani....
bilgiyio edinecen....
onu kullanacaksin....ONUNLA....o bilgiyle....o bilgiye inanan insana...TITRE VE KENDINE DON DEMEYIDE BILECEKSIN....erbakan hocamdi benim....motorlari anlatiyordu bize...bunlarida sokusturuyordu.
bak....
TRUMP....
IRAN a yag cekiyor.....ehbab olacak IRAN la....
neden....
ehven-i ser den dolayi.....IRAN yikilirsa....NE OLACAGINI BILIYOR.
90 TL DE BEKLIYORUM TUPOMU....gelecek oraya....ALACAGIM....diger aldiklarim gibi....
https://i.postimg.cc/d16Qc85d/TUPRAS.png
ASIL SAVAŞ kimler arasında ?
şimdi bunu anlatacağım.
öncelikle şu kabulüm doğru ise :
dünyada, siyasi, ekonomik, askeri güç ve söz sahipliğinin siyonist ve evanjelistlerin elinde olduğunu kabul edeceğiz.
bunlarda da aynı bizde olduğu gibi 2 kesim var
1. si... ÇULSUZ tayfası... örneğin NATENYAHU... bunlar sayısal olarak çok
bunların dini... (teferruatını çok bilmiyorum ) işte armegaddon savaşı, büyük israil... hz. isa gelecek... bu aşamada savaşta olacakların veya ölenlerin, (bizdeki şehitlik mertebesinde olduğu gibi ) cennete gideceğine inanıyor. GALİBA (okumadım onların kitabını, kuzu emmi belki bilir... inanışları böylemi ? )
dünyada birşeyleri olmadığı için, aynen bizdeki çulsuzlar gibi gözünü cennete dikmiş durumda
ve bu yüzden, sağlıklarında ölmeden bu savaşı çıkarmaya çalışıyorlar... inançları gereği
2. si... multi zenginler tayfası... örneğin TRUMP ve rakıfeller gibiler.. bunalrın sayısı az
bunların dini imanı... PARA :yahoo: aynen bizdekilerde olduğu gibi
kim takar kitabı tevratı
80.000 den kaldıraçlı bitkolin kazıma 1 trilyon dolarlık long vurmuş... para şuan 20 trilyon dolar...
200.000 olsada 300 trilyon dolar olsanın peşinde
ne yapacak cenneti ?... adam cenneti zaten bu dünyada yaşıyor
işte savaş bu iki grup arasında... çulsuz siyonistler ve zengin siyonistler arasında
çulsuzlar biran önce böyük savaşı çıkartıp ALLAH'ı kıyameti koparmaya zorlamanın peşinde ;
zenginler... ''yaw hele ALLAH böyük bi durun... kızım şu benim portföyü bi A4'e yazdır bakayım, na gaden param oldu böyün'' ün peşinde :kahkah:
NOT : bunlardan da zengin en zenginleri vardır... kimdir onlar ?
AK YATIRIM'nan İŞ YATIRIM...
bu ikisi imkb borsasının % 65'ini eline geçirmiştir... borsanın düşmesine hiç izin vermezler :drunk:
bir kere tartışma zemini burası olmasa da galiba şartelleri,niz atık. doğrudur muaviye ( gördüğünüz gibi hazreti demedim) Hz Aliyi oyuna getirip , Hz Hasanı zehitleten hatta bir noktada da ileri gidersek akrabası Hz Osmanın da kanını aramak için ölümüne ses çıkarmayan kişidir. yalnız Hz Hüseyin ve lanetli Yezid hususunda eğer öbür dünyadan yaptıysa ben o kadarını bilemem...
İran mı doğrusunu düşünürseniz acaba onlar da bedevilere karşı direnemeyen Asur imparatorluğunun öcünü bunca yıldır alma peşinde değil midir? şayet İran Devleti için en güzel olacak olan İslam Devrimi değil Keldani Devrimi olsaydı muhtemelen Humeyni yerine bir Keldani ile Keldani devrimi yapılırdı. Kaldı ki dikkat ederseniz Trump teşekkür etti iyi ki haber verdiniz füzeleri atmadan diye. yani ortada bir şeyler dönüyor ama ne biraz düşünmek lazım... kaldı ki Hamasın kontrolu kimde bilinmez ama İsraile gerekçeyi sağlayan Hamas olmuştur. ve vurdukları askeri üsler falan değil İsrail karşıtı festivaldir ( İslamda kadına çocuğa, ağaçlara vs dokunulmaz savaşlarda biline). ha füzeler de ne kadar seçici bilemedim zaten...
iki milyarlık müslüman nüfus mu? biz gençken kapalıçarşı müslümanları zekatlarını verse Türkiyede aç kalmaz derdik... Putin mi ? belki çörçilin ifadesi geçerlidir. her yüzyılda bir dahi gelir bu yüzyılın dahisi Türkiyede ne yapalım demişken sanırım bu yüzyılınki Rusyada oldu. ama bu onu Mehdi yapmaz...
kısaca yazdım ...
sn kuzuya yazdığım her şey doğru... açıp bir daha okuyun. o da alkolden aldığı yetkiyle bazen aşırı kaçabilecek şeyler söyleyebiliyor... son yazdığı ehveni şer olayına girmiyorum ki orada yaptığı yorumdur ve Kuranda yazar dememiştir :) ...bazen şakaları ileri geçebiliyor ama Kuranda yazar derse Kuranda böyle şeyler yoktur denildi size ne oldu ki Celallendiniz...
bu söylediğimin doğruluğuda bugün ispatlandı.
dün satanlar kim ? iş-ak
dün %2,5 artı fiyatlardan sattılar... kapanış % 3,5
bugün yatayız... (%3,5 artıdayız yani )
alan kim ? iş-ak
dün sattıklarını... bugün % 1 yukarıdan alıyorlar
işte bunlar alış satış değil... borsayı merdiven basamağı şeklinde yükseltme çabaları
bofa bir basamaktan alıp bir üste taşıyor
o üstte kalsın diye iş ile ak gelip malı orada geri alıyor...
yine bir üfürük spekülasyon bulabilirlerse, bofa bir üste daha atmaya çalışacak... attığı yerde iş ve ak tutmaya çalışacak
NIYE ALDIN....
cugap....5 YILLIK BUSINESS CYCLE....bak grafa....almisiz....satmisiz ve aliyoruz....DIKTORTGENLER....
diger aldigim kaartlarda buna gore....5 YILLIK BUSINESS CYLE....
https://i.postimg.cc/0jCzjDJJ/5-YILLIK.png
en sonunda selteden atlattın beni emmi :vk:
siz alıp-satmıyorsunuz... köpeksiz köy buldunuz değneksiz geziyorsunuz
BOP EŞBAŞKANLARI söz sahibi olduğu üçün, kriz çıkmaz deye dötünüzü başınızı sallaya sallaya para bağlıyorsunuz
borç 550... faiz % 50... enpilasyon % 30... bütçe açığı 2,5 trilyon tl
bu ekonomi döner mi ? NAH DÖNER... ama döndürüyolar
BOP EŞBAŞKANLARI olmasın... Türkiye'nin şuanki makro ekonomisinin ederi nah burası
1 dolar ... gayme :yahoo:
https://i.hizliresim.com/134sebv.jpg
hem tekniğede uygun :drunk: :kahkah:
zornan bana goldman seks, blackrock'ta bile olmaya grafik paylaştırıyosun... şimdi benden kpye çekip analiz yapacaklar, menşur olacaklar
dün bloomberg'de söyledi
sözel sektörün borcu mayıs ayında 11 milyar dolar artmış... 171 milyar dolar olmuş (pek anlamam, sanırım yıllık rakam oluyor bu )
ALLAH'IM İNŞALLAH... birşey olsada reis cımhırbaşkanlığını bıraksa, emekli olsa
soracam ben size cycle'nız 100 mü ? 50 mi ? :kahkah:
https://www.youtube.com/shorts/vzFNZgd-qt4
SEVGILI CITAK....
yazdiklarina ve borsa bilgine....seni ilk tanidigim andan beri HAYRANIM....iyisin....
fekaat....
benim bu FINANSAL ARENALAR ucun....30 yilda hazirladigim bir kitap var....
adi....
KAPITALIST MODE....KAPITAL AKUMULASYON PROSESLERI...by kuzu.
bu kitabimda....5 ER YILLIK BUSINESS CYLE larla.....toplumlar SOMURULUR diyor....
tum hareketlerim....BU KITABIMA GOREDIR...toplum somuruldu mu....evet somuruldu....somurulecek bisey kaldi mi....hayir kalmadi....oyleyse...MARS MARS....FEYZA.
bu kitabima gore....
geriye kalan hersey....TEFERRUATTIR....bi poha yaramaz....
sevgili 3520....
son grafimida buyuterek....sabitle bitanem....
sen bilirsin diye dün eva angelica'nın hayatını anlatmıştım :yahoo:
https://www.instagram.com/evaangelicastratton/
buna birşey demedin emmi ?
ne dersin doğrumyum ?
10545 ü geçeceksen, tam 11600 a kadar trend oluşturmak zorundasın
% 10 ediyoru... (kabaca % 12-13 thy, % 15 banka eder )
https://i.hizliresim.com/h6ezyxb.jpg
o yüzden birkaç vakit daha yamuşak yamuşak oynada... şu tahtanın yakasını koyver
o kahverengi ortalamada, tam tamına 3 aylık emek var
bu grafik tutarsa, adımı son kapitalist cycle bükücü :drunk: :kahkah: olarak denüştürecem
NOT : illaki 10545'ü geçip birşeyler karıştıracaktır... geçerse tüm grafikleri yeniden bi yorumlamam icap eder.
Cugap neydi, çözemedim.
cugap su....
TURK HALKI SOMURULDU MU.....EVET....SOMURULDU....
PARA TURK HALKINDAN ALINIP SIRKET SAHAPLARINA AKTARILDI MI.....evet aktarildi.
HALKTA SOMURULUCEK BISEY KALDI MI.....hayir kalmadi....
SERMAYE KAPITALISTLERE AKTARILDI MI......evet aktarildi....
oyleyse daha neyi bekliyoruz....ZENGINLERDE TOPLANAN BU PARA.....eylem yapacak....
ben kimim....bir zenginim....para bende toplandi mi....toplandi....
ne yapiyorum.....TOPLANAN BU PARAMI ULKEMIN EKONOMISINE POMPALIYORUM KI....ULKEM KALKINSIN....
oyleyse ben....YERLI VE MILLIYIM....VE COK IYI BIR MUSLUMANIM.
BAK GRAFA....ALMISIM.....SATMISIM....VE ALIYORUM....
https://i.postimg.cc/0jCzjDJJ/5-YILLIK.png
Çok derin anlamı varmış bu cugap'ın yaw..:)
doktor....
nato zirvesinde....TRUMP reizi yanina aldi....ingiltere basbakanini cope atti....
TRUMP da YERLI VE MILLI....unutma.
kuzu isi bilir....bosuna MALA GIRMIYORUM.....YERLI VE MILLIYIM....temam 5 onemli TURK SIRKETI el degistirecek.....ossun....TRUMP yabanci degil ki....GIZLI MUSLUMAN....prens CHARSLES gibi....simdi kral oldu....gizli musluman....BUYUK EVLIYAULLAH SEYH NAZIM GIRBISI demisti.....temam onu SEYH ingilizler yapti...ossun...SEYHTI ADAM.
KUZU....
8200 demistin....2 dolar endeks...
7600 demistin.....1,8 dolar endeks....
KESINLIKLE IKISINIDE INECEGIZ....MAL DAGITA DAGITA....
usulet ve suhuletyle.....
7600 ila 9800 arasi ise.....MALA YERLESME ARALIGI....4 KADEME HALINDE KENE....
bir daha sormayin....cevaplamam....bu kacinci yazisim....BEN NE DIYORSAM ODUR...GERISI LAGALUGADIR.
Kuzum 9400 tıkandı mı dinleniyormu 9800 için ne düşünüyorsun.
INCIK....
sirketler TAHVIL IHRAC ETTI....bir yil once.....ne demistim o zaman....bu sirketlerin borsaya aciklik orani artacak....1 yil sonra....
geldik oraya....ve piyasada HISSE SENEDI SAYISI TAVANA CIKTI....GANI....
NEDEN....
demistim ki.....bu TAHVILLERE FAIZ VERMEYECEKLER...FAIZINI VE ANAPARAYI HISSE SENEDI VEREREK ODEYECEKLER.....cunki....TAHVILLER HISSEYE CEVRILEBILEN TAHVILLERDI....
SASA bunu yapti....piyasada hisse senedi GANI oldu....fiyati 3 un altina indi....VE ALDIM....
bak bi mantik ve bilgi icinde is yapiyorum...
bu nedenle....
BU ALEMDE BEN NE DERSEM ODUR....GERISI LAGALUGADIR...bilgisiz atip tutmaktir...yani TEKNIKTIR.
SIMDI....almak uzere bekledigim....iki spekulatif hissede de bu olacak bu hafta....
haftaya....IKISIDE MEFTA....ve kucagimdalar....
kuzu abi, grafikteki alt banda dokanırız artık, buraya kadar gelmişken. sizin hedeflerle uyumlu
https://i.ibb.co/0jQB6475/zzzzz.jpg