Grafikler ve Veriler Güncellenmiştir...
NOT: Tabloların güncellenmesi için sayfayı yenileyin...
Printable View
Grafikler ve Veriler Güncellenmiştir...
hocam yabancı takasları hatalımı acaba?
verileri iş bankasından alıyorsanız orda takaslarda hata oluşmuş
örnek olarak;
thy 30 ocakta %67.08 iken 31 ocakta %28.79 a düşmüş
netholding 30 ocakta %22.8 iken 31 ocakta %49.39 a yükselmiş
birçok hissede bu şekilde farklılıklar var
1 günde bu kadar bir düşüş veya artış olacağını zannetmiyorum..
MatriksMobile şuan takasları açmıyor açsa ben kontrol ederdim ama
https://i.hizliresim.com/BLPOoQ.png
Teşekkürler sayın T/A...
Hayırlı cumalar...
Hayırlı Cumalar...
Herkese güzel bir gün diliyorum...
Sitedeki gözüme çarpan tüm aksaklıkları gidermeye çalıştım. Şu an sanki bilinen tüm sorunlar çözülmüş durumda. Elbette son söz sizlerin özellikle de Don Kişot Üstadın tabii ki...
Tablonun sağında kalan boşluğun sebebini nihayet buldum ve sorunu hallettim. Mesele 1000 'lik ayırıcı olarak "," kullanıldığı için CSV dosyalarının da ayrıcısı yine "," olduğu için BEYAZ 'ın kârı Aylık olarak çok yüksek olunca 1,681.73 şeklinde bir görüntü çıkıyor ve bu da tabloya 1 ve 681.73 olarak 2 ayrı hücre bilgisi alamı taşıyor. Çok aramama rağmen bunu nasıl görememeişim hayret. Demek yorgunluktan sayfayı kaydırırken en sağda beyaz için fazladan oluşan sütunu farkedememişim!!! Çok şükür bu sabah artık son bir deneme yaptım ve olayı gördüm. Bulamasaydım böyle hatalı kalabilirdi. Bunu çözerken başka bir eksikliği daha farkettim.
- Bu nedenle geçmişe ait verileri WM_Tüm olarak veremeyeceğim. Veriler hergün yüklendikçe geçmiş veriler otomatik olarak birikecektir. Ben şimdi son 10 günün verilerini buraya listeleyeyim dediğimde yine AmiBroker 'ın çalışma mantığınca grafik üzerinde son değer dünkü değer olduğundan bundan 10 gün geriye git ve sonuçları getir dediğimde arkadaş gidiyor ve günlük için doğru yapıyor fakat haftalık ve aylık için gidip 10 bar (her barı 1 gün alıyor, ilgili tarihe gitmiyor) geriden alıyor tarihe bakmıyor. 10 bar geriden alması demek tüm hesapları bozuyor ve hatalı sonuç üretiyor. Eğer bir çözümü varsa inşaAllah bulurum. Bu hatayı onlar nasıl göremedi acaba? Demek ki daha önce 3 farklı dönemim verilerinin ara bir tarihte alınacağını hesaplamamışlar. Gün sonunda alınca sorun yok. Grafik üzerinde toplu olduğundan sorun çıkıyor. Mutlaka bir çözümü vardır ama bize çok da lâzım değil. Nasıl olsa grafikler elimizde mevcut... Çözümü bulunca da mutlaka hallederim...
Sabahleyin açıklanan yeni bilançoların bilgilerini sayfaya yükleyerek güncelleme yaptım...
Yabancı Takas Oranlarındaki sorun sanki hâlen devam ediyor. Düzelteceklerini sanmıyorum.! Artık yenisi açıklanana kadar bu böyle kalır. İnşaAllah ya bu verileri silerler ya da düzeltirler. Aksi halde ilerleyen tarihlerin birisinde bu bilgiye ulaşıldığında habersizce yanlış bilgiye ulaşmış olunacaktır!!!
Site ile ilgili her türlü görüş ve önerilere açığım. Ne olmasını ve nasıl olmasını istiyorsanız lütfen çekinmeden yazın ki ben de bu yönde çalışabileyim. Siz birşey demeseniz de ben arka planda sürekli çalışıyorum. Maksat sizlerin de işine yarayacak veya olması gerektiği gibi olan çalışmalar ortaya çıksın. Daha sonra değiştirmek ilk yaparkenkinden çok daha zor olabiliyor...
Örnek olarak son WM_Tüm Dönem tablosu ortak bir çalışmanın ürünüdür ve çok da güzel olduğuna inanıyorum. Ortaya hem bu vesile ile yeni bir grafik türümüz de çıkmış oldu. İçerik zenginleşti. Verileri kullanma imkanı genişledi...
Yeni çalışmalar bizleri bekliyor...
Site ile ilgili hoşunuza gideceğini düşlündüğüm bir düzenleme yaptım:
- Grafikler sayfasında daha önce Günlük, Haftalık ve Aylık seçimler yapılabiliyorken şimdi bunlara ilaveten işleri kolaylaştırmak ve gizli kalmış olan Tümünü içeren 3 'lü grafikleri de bu bölüme ekledim.
- Burada sadece bu seçim WM_Sistem grafikleri için geçerlidir.
- CandleStick için "Tüm" seçeneğini işaretleseniz bile ilgili grafikler olmadığı için açıkmayacaktır...
Merhaba üstad,
Bu fikir çok iyi olmuş. Tek seferde herşeye bakabilmek daha anlamlı olmuş. Ellerine sağlık. Rabbim yüzünü hep güldürsün.
Teşekkür ederim...
İnşaAllah yepimizin yüzü güler...
Sizden fikir çıkmayınca iş başa düşüyor... [emoji4]
E6853 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sevgili Üstadım,
Şahsım adına konuşuyorum, ancak diğer arkadaşlarında benden farklı olmadığı kanaatindeyim.
İyi kötü bu zamana kadar farklı yöntemlerle de olsa az buçuk alım-satım yapmış, bundan hasbelkader belki de para kazanmış olabiliriz. Ancak bu konuda profesyonel denecek tecrübe ve bilgiye erişimin sınırlı olduğu kaynakların kullanımı ile ilgili yeterli bilginin kıt oluşu neyi isteyip neyin gereksiz olduğunun farkında dahi olmayışımızdan kaynaklanıyor.
Süreç içinde kendimize yeter hale gelip, alıp almama konusunda yeterli tecrübeye erişmemizin çok uzun zaman almayacağı fikrine sahibim.
Sizin açtığınız bu yolda ilerlerken aslında sadece iki çizgi çekmekten çok daha büyük bir buzdağı olduğunu farketmemizi sağladığınız, tecrübesi ile en ince detayları görmemizi, farketmemizi sağlayan sevgili büyüğümüz Don Kişot abi ye ve size ne kadar teşekkür etsek azdır.
Umarım Sevgili Don Kişot abi de ara ara da olsa ziyaret edip, engin tecrübelerinden faydalanmamıza vesile olur.
Şu ana kadar yardımlarını esirgemeyen Don Kişot Üstadın bundan sonra da bizlere elinden geldiğince yardımı esirgemeyeceğini umuyorum..
Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Belki bize yeni bir Sistemin yolunu bile açabilir...
Ben yazılıma odaklanınca Analiz işini atlayabiliyorum. Fakat dışarıdan keslin gözler çok şeyi benden daha iyi görüp çözüm getirebiliyor veya yenilik ortaya koyabiliyor...
Para kazanmak başka birşey, bunun yolunu inşâ etmek başka birşey. Biz haeln yol ile uğraşıyoruz. Daha sonra binaları dikeceğiz inşaAllah. Bu arada altyapı da bitmiş olur...
İkide bir Don Kişot'un kulaklarını çınlatacağınıza,
Binayı dikmeden önce yolunu yapmamız lazım deyip
Konfüçyüs'ün "Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil" sözünü
terennüm edeceğinize,
Biraz da Yapı ve Kredi Bankası Kurucusu rahmetli Kazım Taşkent'in "Geçtiğiniz
yollarda kendinizden izler bulun ve geçip giderken ardınızda kendinizden izler
bırakın" sözünün derin anlamı üzerine düşünün. :)
Borsamız Ana Pazar'da işlem görmekte olan "FİNANSBANK A.Ş." nin ticaret
unvanının "QNB FİNANSBANK A.Ş." olarak değişmesi nedeniyle; mevcut "FINBN"
işlem kodu 01/02/2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere "QNBFB" olarak
değiştirilecektir.
Paranın gözü çıksın. Türk Alfabesinde olmayan Q harfi BIST Yönetiminin aldığı
kararla borsamız hisse kodları arasına girmiş oldu. Qatar Qatar paranıza para
katar. :(
Yabancı Takas Oranlarını bugün yeniden yükledim...
Ayrıca 1-Şubat tarihli takası da ekledim...
Tablolarımız kulanıma hazırdır...
Günlük WM_Sistem grafikleri yüklenmiştir...
Hepsi bir arada Grafikler şu anda yüklenmeye devam ediyor. Kontrol ederek yüklenenleri kullanabilirsiniz...
CandleStick olanlar diğeri bitince yüklenecektir...
NOT: Sayfaları yenilemeyi unutmayın...
Sağlıklı,güzel bir hafta sonu diliyorum.
Piyasa keyifsiz olunca ekrana bakmaktansa başka bir şeyle ilgileneyim. Hem kafam dağılsın hemde değişiklik olsun diye eski siteye gittim.
Hani uzun süre yazıp durduğumuz sonra server değişikliği yüzünden kapanış yapan adresten okumaya başladım.
Zaten geçen sene tamda bu sıralarda başlamıştı site fikri
https://i.hizliresim.com/1Jvz8b.jpg
Tarihte bugün :)
https://i.hizliresim.com/A17RMz.jpg
bazen fikir de beyan etmişiz, hakkımızı yemeyin yahu
https://i.hizliresim.com/NZAMBa.jpg
bazen kitap tavsiyesi almışız
https://i.hizliresim.com/1JvzAB.jpg
ama daha çok dinlemişiz...
https://i.hizliresim.com/oO3BoQ.jpg
https://i.hizliresim.com/Z9kG4g.jpg
https://i.hizliresim.com/5D7WJD.jpg
https://i.hizliresim.com/A17Baz.jpg
Bu sefer, lütfen siz dinleyin sevgili T/A
https://www.youtube.com/watch?v=wyziFi-0_OA
Mutlu bir haftasonu dilerim
Demek o kadar olmuş...
Daha dün gibi, zaruri olarak başladığımız site yolculuğu nereden nereye gelmiş. Sadece linkleri verirken şimdi otomatik resimler ve tablolar tek tık ötemizde... 👍
Bu yolculukta daha sizlerle paylaşmak istediğim çok şey var ama bunları sunabileceğim ortamın hazır olması gerekiyor.
eline koluna sağlık iyi tatiller T/A abi. Küçük yatırımcıların koruyucu meleği gibisin valla :bravo: :bravo:
Sağolun, eksik olmayın... 😃
Faydalanıyorsanız ne mutlu bana. Emekler yerini bulsun bana yeterlidir...
Günlük, Haftalık ve Aylık ve Tüm Grafikler ve Veriler Güncellenmiştir...
Eline emeğine sağlık sn T/A. İyi hafta sonları.
Site ile ilgili birçok detay düzenleme ve iyileştirme yapmaya devam ediyorum...
Siz kullanırken farketmeseniz de arka planda siteye verileri yüklerken de başka başka programlar kullanıyorum. Meselâ:
- BIST 'den Günlük Bülteni otomatik olarak çekip oradan "Açığa Satış" verilesini alp bunu AmiBroker 'a yüklüyorum. Bunun için de DELPHI ile yazdığım bir programım var.
- Bu program da her geçen gün kusursuz hâle geliyor. Daha önceleri her hisse ekleyip çıkarttığımızda programın kodlarına değişiklik yapmak zorunda kalıyordum. Dün QNBFB için uğraşırken daha sonra da buna benzer sorunlar olacağını bildiğim için (daha önce de olmuştu!) 2 gündür bu soruna kesin çözüm getirdim. Artık istediğişm değişikliği kodlara girmeden doğrudan parogram üzerinde yapabileceğim.
- Ayrıca şu ana kadar beklediğim ama hâlen uyarısını alamadığım "Açığa Satış" veri ve grafiklerinde XU100, EURUSD gibi BIST bülteninde olmayan kodlar için ara sıra AmiBroker kafasına göre değer yazıyordu. Oysa tüm bu değerlerin "0" sıfır olması gerekir. Çünkü böyle bir bilgi yok!!! Sadece belki endeks verileri için ilgili hisselerin verisi toplanıp konulabilir ama bu da bana anlamsız geliyor. Şimdi bu sorunu da kökten çözdüm ve artık böyle bir hata olamayacak diye umuyorum...
- En çok hisse adı değişince sorun oluyordu. Çünkü burada "Açığa Satış" verileri sadece yeni isim için geçerli oluyor eski isimdeki veriler daha önce olmadığı için eski bültenlerde olmadığından benim hem eski isimli hem de yeni isimli hallerini birleştirmem gerekiyor. Bunu da otomatik hâle getirdim.
- Grafiklerdeki renkleri de yeniden düzenledim. Nasıl ki ilk AL sinyali Parlak Yeşil ve geri kalan tüm TUT sinyalleri yeşil ise; bundan böyle ilk SAT sinyali de parlak kırmızı olmadığı için bunun yerine Turuncu olacak ve geri kalan tüm ALMA sinyalleri Kırmızı olacaktır. Bu değişikliğe dikkat etmenizi tavsiye ederim. Önce tam tersi idi ve hata olarak gördüğüm için düzelttim...
Aklıma gelen düzenlemer bular. Varsa sizin gözünüze takılan bildirmeniz yeterlidir... Ben gördükçe ve çözümünü buldukça sorunları teker teker hallediyorum.
İnşaAllah birazdan yeni bir özellik üzerinde çalışmaya başlayacağım. Bitince hoş olacak. İnşaAllah halledebilirim...
azim, gayret ve çalışma şevkinize hayranız sayın T/A, takdir etmemek elde değil.
teşekkürler tüm değerli emek ve katkılarınız için.
Allah her daim yüzünüzü güldürsün, hiç sıkıntınız olmasın.
Sayın T/A kolay gelsin.Yabancı oranlarında bir yanlışlık olabilirmi?Son iki günün yabancı oranlarında,genelde bütün hisselerde bana anlamsız gelen farklar var.Sayfayı birkaç gez yeniledim ama durum değişmedi.Karşılıksız emekleriniz için Allah razı olsun.