:ok: Teşekkür ederim... Bi'mukabil...
Ters indikatör Cemil Ertem:
"Dolar ve euro 2018 için en kaygı verici para birimleri, tasarruf için kullanılmamalı" dedi.
yani meali: dolar show yakın ama siz TL ye yatırın,bizde arkadan dolarda parayı götürelim.
Sevgili Selka abi,
USD'de bir anda geri gelme oldu Amerikadan yapılan açıklama mı bu kadar etki etti bir anda ?
Edit: tabi şuanda mesai dışında olduğumuz için makas çok fazla , sabaha bu rakam ne olur sence ?
Sn.BirEsnaf bugün 3,7656 TL yi gördük. USD portföyümü %10 dan %15 e çıkarmış bulunuyorum. 3,7725 TL den aldım. Bundan sonraki direnç olarak 3,7522 TL yi görüyorum...
Hafta başındaki yazımda endeks 111000 idi... Sana 115,000 leri göstereceklerini asıl USD alım kademesini ise 115,000 endeks ile başlamanı belirtmiştim... (2 Sayfa Önce idi sanırım)
Yine de; ben bugün kü düşüşü kaçırmak istemedim 17:57 de %5 daha TL sat USD al yaptım... Toplam %15 USD %85 TL deyim...
Ancak bundan sonra yarın 115,000 ler görülecek ve USD içim yarın öğleden sonrayı daha uygun zamanlar olarak düşünüyorum..
O sebeple çok büyük bir fırsat kaçırdığınızı düşünmüyorum...
Lakin USD beklediğimden çok daha sert geri geldi.. Bende bu kadar sert çekilme beklemiyordum..
Sn.Bir Esanf yarın öğleden sonra 3,77-3,75 TL bandında bir kademe daha USD al TL Sat diyebilirim... 3,7522 çok zorlu bir direnç bölgesi...
Lakin piyasalara VİZE haberi ansızın düştü... BU ABD TR ilişkileri için oldukça önemlidir...
Umarım iyi ilişkilerin devamı gelir..
Bu arada Sn.Bir Esnaf Antalya'ya gelirseniz sizin bir yemeğinizi hak ettim galiba...:one:
Sn.Power bende dediğiniz gibi Sn.Ertem'i ters indikatör olarak kullanırım.. USD ın bu sert çekilmesi sanırım yöneticileri coşturdu.. Oysa memlekette ABD Vize Krizinin çözülmesi dışında başka bir gelişme yok...
USD'ı iyimser senaryo ile 2018 yılında 4,10 TL kötümser senaryo ile 4,65 TL yi görüyorum....
Halk olarak yöneticilerimize siyasilere güvenmek istiyoruz..
Lakin;
Dediğiniz gibi onlar arkadan dolarda parayı götürünce bizler yaya kalabiliyoruz...
USD da bu baskının uzun süreli olmayacağının bende farkındayım. O sebeple bu noktalardan her geri çekilmeyi bir alım fırsatı olarak görüyorum...
Bol Kazançlar Dilerim...
ben genelde vadede olduğum için al-sat şansım yok. yine mart ortasına kadar 4.35 ten bağladım. benim referansım 2013 ten beri dolarda long olan forumun ustalarıdır,ve bu adamların hala aynı long durumları değişmedi.neticede 2013 ten beri TL ci değil ama bu adamlar kazandı. Bende 2019 sonuna kadar long duracağım bu süreçte kriptolarla kendime eğlence yaratıyorum.ama bellimi olur kriptolarda parayı 100x yapmak mümkün hiç belli olmaz. şimdi btc ve dogeleri cold wallete koydum. diğer xmr,etc,bch,iota,eth arasında arbitraj faaliyetlerim sürüyor.