Pşşşşt, ben de buradayım ses etme :)
Endeks rekor kırarken para kazanamayan mahçup delikanlı olaraktan :)
Printable View
2017 Yılı 6 Aylık Dönem Karı 24.318 TL Geçen yılki dönem 18.977 TL olduğuna göre % 28 civarında bir kar artışı var. Çok ayrıntılı bakamadım ama geçen yıla göre brüt hasılat artışı bu oranda değil, giderleri azalmış görünüyor.
Ben bilançoyu beğendim. Yıllık bazda ümit vadediyor. Ama hisse bazlı değil :) Zaten müşterisi azalmış görünüyor burada....
EGSER Solo 2017/6 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 24318164 Yıllık Değ%:28
Ege Seramik bilanço analizi (Deniz Yatırım)
Ege Seramik'in operasyonel performansındaki iyileşme devam ediyor
Ege Seramik, 1Ç17'de yakaladığı yüksek operasyonel marjları 2Ç17'de de korumayı başardı. Cirosunu 2Ç16'ya göre %14 artıran Ege Seramik'in aynı dönemde %16'dan %22'ye çıkan FAVÖK marjı sayesinde 22 mln TL ile FAVÖK'ünü %55 yükseltti. Çeyreksel bazda ise, sezonsallığın etkisiyle ciro %12, FAVÖK ise %13 büyüdü. Net kar ise diğer giderlerdeki ve vergi giderlerindeki artış nedeniyle FAVÖK büyümesine göre daha mütevazı olan %27 artış gösterdi. 12 mln TL'ye ulaşan net kar, bir önceki çeyreğe göre yatay kaldı. 2Ç17 gerçekleşmesi ile beraber, Ege Seramik 2016 yılının tamanında yaptığı 29 mln TL net kar rakamına, 2017'nin ilk yarısında 24 mln TL'ye ulaşarak neredeyse yaklaşmış oldu.
31 Mayıs'ta paylaştığımız bilgilendirme notunda belirttiğimiz gibi operasyonel iyileşmenin devam etmesi umut verici. Birinci yarı yıldaki performansın yılın ikinci yarısında da devam etmesi senaryosunda, Ege Seramik 4.3 FD/FAVÖK ve 7.4 F/K gibi düşük çarpanlarda işlem görmektedir.
Sonuçların hisse üzerinde olumlu etki yapmasını bekliyoruz. (Kaynak: KAP)
Deniz Yatırım
www.denizyatirim.com.tr
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Şu bilançoya bak bi de tahtaya bak!!! Başka hisse olsa tavan açardı..Son derece İstikrarlı bir bilanço var borç yok daha ne olsun..
Kar % 28 değil % 280 artsa ne olacak ? Gözünü toprağa dikti gene, gene baskı gene baskı.....
Zararını önceki döneme göre % 10 azaltan hisseler bile kuş olup uçtu.
Bir şey değil de bir çok hisse kaçtı senin yüzünden adi kağıt. Şirket iyi olsa ne yazar ? Hissen beş para etmedikten sonra... Hakikaten ya bi 5 TL yi bile bize göstermedi namussuz :(
Bence bilerek yaptı..Millet dökülsün diye.Bu fiyatlar hakikaten ucuz...