Fk değil özsermaye karlılığı bakmak daha önemli .
Özsermaye %20 büyüyorsa aslında hiçbirşey yapmasına gerek yoktur durağandır demek olur
Printable View
Fk değil özsermaye karlılığı bakmak daha önemli .
Özsermaye %20 büyüyorsa aslında hiçbirşey yapmasına gerek yoktur durağandır demek olur
Evet? 90 lari sen daha iyi bilirsin, mesela 94 krizinde 500 bin liralık hissemizin 6 ayda 5 milyar olduğunu o paraya da ev aldığımızı filan hatırlıyorum. Şirketlerin sürekli arttığını, doların sürekli arttığını evlerin arabaların her şeyin ve maaşların sürekli arttığını hatırlıyorum.
Abi bu arada çok kolay şekilde bilanço analizlerini tüm rakamları dolara çevirip dolar bazlı da yapabilirsin, ancak o zaman hedef fk olarak Türkiye nin dış borç aldığı rakama 2 3 puan ekleyip tahvil olarak da onu kullanman gerekir. Hiç denemedim ama farklı sonuç çıkacağını zannetmiyorum. 90 larda temel analiz yapsam dolar bazlı yapabilirdim kafayı yememek için. Şu an şimdilik gerek yok ama seneye 15 öbür sene 25 öbür sene 50 olursa kur, geriye dönük mecbur dolar bazlı bakarsın. 90 larda durum buymuş.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gardaş bu nasi mantik o zaman bir iş yerini satın alirken misal dükkan 5 fk dan mi satın alıyoruz ahahahha
Kirası 5000 *12 *5 fk = 300,000 öle mi
Ev için kirası 2000 *12 * 5 fk = 120,000 e ev.
Hacı 120,000 e ev yok gusura bakma
90 larda alışveriş böyle gerçekleşmiş. Dua edelim de yine olmasın. Konut piyasası balon balon balon diye diye balonu söndürmek için kiralar uçuşa geçti:) yani senin dediğin gibi olmaz muhtemelen ama kiralar o kadar artar ki fk bahsettiğin noktalara gelebilir. Artı konutta lokasyon diye bir içsel değer var, 5 fk sirket için normal olursa konut için atıyorum 10 fk normal olur çünkü arsanın zaten bir değeri var ona da sahip oluyorsun kiracıdan farklı olarak. SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet. Benim hesabım kitabım da benzer ama farklı, özellikle böyle zamanlarda borçlu sirket sevmiyorum.
Dedi ve tupras aldı:) hahaha onun hikayesi ayrı tupras da çok kazanacağız zengin olacağız.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu arada şu an Bile 2 3 fk 5 tane sirket sayarım borçlu olmayan. Artı bist 30 ciddi ucuz. Ama sonuçta bir malın ederini alıcı belirler. Alıcı gelmiyorsa sen de bat ülken de batsın Allah belanı versin dünyaları kazanacak olsam tek kuruş sokmam diyorsa ne olacak? Nasıl olacak? İçerideki parayla senet senet gezip tokat yapıyorlar. Büyük tahtalar taze para gelmeden kalkmaz. 2020 Kasım ayında büyük para geldi, Mart ayında kovduk gitti. Şimdi yine bir hareketlenme var ( hiç beklemiyordum) inşallah bu sefer fahiş hatalar yapılmaz diyelim ne diyelim?
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Halkın tasarruf alışkanlıklarında etkili halk tasarruflarını değerlendirirken yada servetlerini saklarken borsayı tercih etmiyor. Haksizda sayılmaz yillar içinde çok iyi performans gösteren şirketler olduğu gibi çok iğrenç patron oyunlarıda oldu. Acayip acayip bedelliler tahsisli sermaye artirimlari imtiyazli senetler yapilamayan genel kurullar vs...Hal böyle olunca borsanın büyümesi yada ederini bulması icin yabancı yatırımcı gerekiyor. Yabanci yatırımcıda sadece karlılığa bakmıyor ülkeyi komple değerlendirip yatırım kararı alıyor. Ulke notumuzda çöp seviyesinde olduğu icin büyük fonlar tüzükleri gereği gelemiyor gelen akbaba fonlarda kısa sürede trade edip cikiyor. Sonra kalıyoruz senle ben baş başa sen diyorsunki bu şirket bedava alayım ben diyorumki bu hisseyi sen aldıysan senden daha ucuza ben almalıyım. Robotlarda arada ikimize bir çakmak isteyince önce yükselen sonra düşen sonrada testerede devam eden piyasa oluyor.
Borsa konusunda Ki gırusunuze tamamen katılıyorum PPA-LX2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.