Aynen. Bahsedildiği şekilde bir hisse satışı etik de olmaz aynı zamanda. Şirketi daha yolun başında karalamış olurlar. Umarım bir hatadır ve düzeltilir.
kayyum atansa bunlardan iyi yönetirdi ytd...
Hepimiz sonuçta yatırımcıyız ve şirkete güvenip yatırım yaptık. Cironun sürdürülebilir olduğunu varsayarsak, şirketin iş kolu gereği F/K'sı olması gereken yerlerde değil.
Satışlara bakılırsa, yurtdışında Covid19 dışı ürün satışı az, yurt içinde ise bu oran daha iyi. Bu sebeple Covid19 ürün grubunda karlılık çok daha iyi duruyor. Şirketin pozitif ivmelenmesi belli ki yurtdışı Covid19 dışı ürünlerin satışının artması ile olacak.
Şirketin gelirlerinin döviz bazlı olmasına rağmen 2020 ve 2021 satışlarının neredeyse TL bazında aynı olması satış adetlerinin azaldığını gösteriyor. Maalesef ben bunu olumsuz olarak yorumluyorum. Bu döviz artışında cironun TL bazında en azından döviz artış oranında artması gerekiyordu. Umarım bu tabloyu değiştirir şirket 2022 yılında, yeni ofisler de bunun başlangıcı olur.
Şirketi eleştirebileceğim diğer bir nokta da yanlış anlaşılmaların giderilmesi noktasında piyasayı bilgilendirmemesi. İntegral yatırımın notlarını okuyan büyük çoğunluk Anatolia Geneworks'ün temettü dağıtmayacağını düşünmüş, bu yanlış. Kastedilen Alpha IVD firması aslında. İkinci konu da Alpha IVD firmasının değerlemesi. 5.5M EUR 'nun nasıl hesaplandığının anlatılması gerekiyor. Belki zaten şirketin içinde 5M EUR nakit var ve net varlık değeri rahatça 5.5M EUR ediyor, bu nakit azalmasın diye de temettü dağıtılmayacağı söylenmiş. Bunların açıklanması gerekiyor ki yatırımcının aklında soru işareti kalmasın.
İletişim konusu ya gerçekten iyi bir şekilde sağlanamıyor ya da bilerek kötü algı oluşması isteniyor.
dün gelen yatırımcı sunumunu okuyan oldu mu ?
ucundak baktık ilgimi çeken %90 ihracat ama kur 2021 de 2020 ye göre iki katına katladı ama kar katlamadı covid kiti karda halen aslan payına sahip birde bu haklarını satacakları şirkette % 76 payları varmış o şirketin sermayesi 300 bin euro 5.5 milyon degeri nasıl biçtiler anlayamadım ytd...
net olarak şirket kurdaki artışa rağmen karını katlayamamış üç beş çakal tahtacı komik ama 20-30 bin lotla hemen her gün % -1-3 arası kayıp yaşatıyor yönetim gideri iki katına katlamış personel alımıdır inşallah 300 bin sermayeli şirketin %76 sını 5.5 milyon euroya alacakmış satışlarda covid kitleri aslan payına sahip covid sonrası %70 e yakın daralma yaşanacak ama asıl sorun covid değil kötü yönetim 142 milyonu kkm yatırdılar yaklaşık 8 milyon vergi avantajı var ama bu miktarla geri alım ile arz da belirtilen iskontosuz 31,5 fiyatı yakalayabilirdiler şirkete karı daha fazlaydı neyse arzdan buyana dolar bazlı fiyat yarısında yani fena çarpıldık maliyete gelse çıkarım ama hayal her gün eksi kapatan bir hisse temmettü de belirsiz ytd...
en azından yeni alım yapmayarak zarardan kar yapılabilir belki birgün patron tahtacıların çirkin oyununa dur der ne biliyim kkm vadesi dolunca geri alım yaparak mesela o zaman yükselir ytd...