163.8 den onay aldıktan sonramı tekrar yükselişe geçer sayın gürsel bey?
Printable View
163.8 den onay aldıktan sonramı tekrar yükselişe geçer sayın gürsel bey?
https://i.hizliresim.com/dtf616r.png
şu grafikte a noktası varya Bozoklu kardeşim, o nokta retest noktası..yani düşeni kırdığı bölgeye sahte küçük bir yükseliş yapıp o 159 a tekrar değip bu vesile ile tahtacının son kez mal toplamasına da izin verip gerçek yükselişe onay verdiği nokta..
olayı tamamlamış...
bir önceki grafiği ve o fibo noktalarını takip et..ben bir daha bu noktalara geleceğini sanmıyorum..tabi haber kaynaklı düşüşler olmasa..savaş vs..
çok teşekkür ederim gürsel kardeşim.eline yüreğine sağlık.iran denilen onursuz ve gurursuz milletin yüzünden diken üstündeyiz. iran gibi onurunu yoksayan bir rezil devlet yüzünden terörist israilin savaş tamtamları borsanın dengesini bozdu.
neyse polemiğe gerek yok...Ama akdeniz rafineri marjları takip edilmeli.
sayın human aklı başında hiç kimse temel analizin gerekliliğini inkar edemez..hepimiz burada bulunuyorsak bunun tek nedeni tekel konumundaki tüpraşın temelde en büyük sanayi kuruluşu olması ve TÜRKİYENİN VAZGEÇİLMEZ en önemli kuruluşu olması birde koçların yönetiminde yatırımcı dostu olması gibi faktörler bizlere güven veriyor. ben grafikten anlamam para grafiği bozar.savaş gibi olağan dışı olaylar grafiği bozar.grafik zaman içinde şirketin hangi değerlerde destek ve dirençlerini ortaya koyması bakımından önemlidir. grafikçi arkadaşlarda bu çizdiklerimiz normal şartlarda böyle olabilir diyorlar olur demiyorlar.para herşeyi etkiler sosyal olaylar herşeyi etkiliyor.en önemlisi şirketin karlılık marjları ve paylaşım politikaları, gelişim sıtratejileri,....temel analiz temel olmak şartıyla grafiklerdede önemli ipuçlarının varlığını kabul etmekte önemlidir.perşembe günkü harekette 171,60 direncine değmeden iki basamak altından tepe yaptı yıldırım hızıyla düştü 168,60 ta kapattı.bakalım önümüzdeki haftada ne olacak?. işte grafikçiler yani teknikçiler sadece yorum yapıyorlar.kimi tutturuyor kimi tutturamıyor.herşey arz ve talebe bağlı.varsayımlar pek çok.
herkese bol kazançlar dilerim. inşallah hepimiz çok kazanırız.saygılarımla.
Sn.Bozoklu dediğim gibi bende de ciddi miktarda var... Bir hissenin ederine (manipulasyon yapılabilen bir hisse değilse.) temel rasyoları ile karar verilebilir.. Önce bunun detaylı analiz edilmesi ve öyle pozisyon alınması gerekir.. Ha günlük trade edenler için bir lafım yok..Ama sizi az çok tanırım, siz elinizde hisseleri tutan birisniz..O yüzden ilk maliyetlenme sizin için çok önemli.. O nedenle yazdım zaten.... dediğim gibi tüpraş gidecekse temel değerlerindeki düzelme ile gidecekitir... 3-5 çizikle olmuyor demek istedim.
evet sayın human bey ben küçük bir yatırımcıyım.alsat yapmayı beceremiyorum maliyetim 65 tl civarı ancak altına göre enflasyona göre kaybım,zararım çok büyük.nezaman al sat yapsam beni tahtacı pişman ediyor.bir yıl önce yaklaşık 30 binlotum vardı ALLAHIN YARDIMIYLA EREĞLİYE ÇOK DÜŞÜKTEN GEÇTİM ORADAN kazandığım parayla tekrar tüpraşa girdim tamamen duygusal bir tepkiyle oldu bunlar.maliyetimi 100 tlden 65 tlye düşürdüm.işim birazda rast gitti.ALLAHIN yardımıyla olduğuna inanırım.yazılanlardan etkilenerek karar vermişimdir.hisse geçişleri olmasaydı işim bitikti.benim mesleğim borsacılık değil birşeyden anladığım söylenemez biraz mantık biraz hisler birazda kısmete inanç var bende.sizler gibi büyük yatırımcı değilim.temeli sağlam şirketleri severim.
.buradaki hisselerimle bir güvence sağlamak istiyorum kimsesi olmayan garip biriyim. burada kazandığımla bir sigorta oluşturmak istiyorum.ele ayağa düşersem bir bakıcı tutmak için para lazım.evlatlarım hayırsız çıktı.verdiğin sürece iyisin veremediğin zaman kötüsün hainsin demek istediler.kimseye yaranamadım kardeşim.en son çareyi onlardan uzak durmakta buldum.alınmayın şimdiki insanlar çok zalim ve çıkarlarına tapan kişiler.bizi yönetenlerde dahil ekseriyeti samimi müslüman değiller.bizler şimdikiler gibi zalim değildik babam bana çok zulmetti ancak o ölünceye kadar öf bile demedim kalbini kırmadım saygıda kusur etmedim.keşke insanlarımız köpeklere gösterdikleri saygının onda birini yaşlılara gösterebilselerdi?ALLAHTAN BAŞKA BİR DOST VE GÜVECEĞİMİZ BİR GÜÇ YOK.
Sn. bozoklu malesef bir çok ailede benzer sorunalr arttı... Artık yaşam şartlarımı , yoksa toplum mu bozuluyor bilemiyorum. .. Tüpraşda maliyetniz gayet iyi.. Tüpraş kurumsal ve iyi yönetilen bir şirket. Bence beklerseniz kaybetmezsiniz. Zaten bu ayda 10 tl temettüsü var.. Daha da maliyetiniz düşecek... Şu anda en büyük risk kanımca nakitte kaalmak..Bu borsanın düşmeyeceği anlamına gelmez...Ama enflasyon tam gaz gidiyor... Bu nedenle ben borsada kalmaya devam ediyorum.