Originally Posted by
ressam
Yazmayacaktım ama , bazı kiracılar emsal alsın diye yazıyorum. geçen ay İstanbul Bakırköy de 1+1 öğrenci evinin kirasını ben %45 artırdığım halde ( kanun %25 dediği halde ) ev sahibi %100 zam istemişti. Bu zammı resmi isteyemediği için - Tahliye Taahhütnamesini - mahkemeye sunarak avukatı aracılığıyla Tahliye davası açmıştı. Ben davaya cevap dilekçesini kendim yazarak göndermiştim. Sonra düşündüm ve genç - yeni mezun - bir avukata vekalet vererek alacağım masrafı artırmak istedim. Genç avukata durumu söyledim ve sadece para kazanacağını taahhüt ettim.
Bugün , duruşmasız davanın reddine karar verilmiş. Kanuni dayanaktan yoksun olan talebin reddi.... Şimdi karar tebliğinden hemen sonra genç avukata verilmek üzere ev sahibine icra göndereceğim.
yani bu işler sakin ve kanuni haklarını bilerek usulüne göre yapılmalı. Öyle dağ başı gibi ; ben artık seni istemiyorum çık evimden muhabbeti boş muhabbettir. Ama kiracı da sorumluluğunu adam gibi yapacak . Misal ; konutun tüm bakımlarını özenle yapacak, hor kullanmayacak, komşularını rahatsız etmeyecek, kira ve aidatlarını zamanında ve tam yatıracak. Kontratta yazılı amaç dışında kullanmayacak ( günlük kira, başkasına devir vb. )