Dij güçler çıkardı reis düşürdü sovu için tabiki ...
Video küfür içerir, ona göre sesli dinleyniz
https://twitter.com/nocontextsag/sta...287385089?s=21
Faiz ve bilmem ne kkm devam ederse mala kim yatirim yapacak pek anlamadim , ya kredi faizi dusecrk yada kur yukselecek ki piyasa da alim satim baslasin
Ben yukarıda yazdıgım yazıda, 2021 yılında tarihimizin en büyük tapu degişimi oldugunu yazdım. ve fiyatların oldukça şişkin olduğundan bahsettim. Tabi bir arkadaşımız yazısında merak etmeyin, 1 milyona alınan daireler 10 milyon olarak el degiştirdiğinde, herkesi yanıltacaktır anlamında bir yorum yazmış. Ben de bu konuda yaşadığım tecrübemi anlatayım.
2001 yılında izmire tayin oldum.. tabi bu arada malatyada kalan evimi satıp izmirde ev almayı düşünmüştüm. 22000$ satın aldığım evi 20000$ satlıga çıkardım.Bu arada belirteyim benim 22000$ verdiğim zaman , o para 2kg altına denk geliyordu. 1 yıl boyunca bir tek kişi aramadı. 16000$ düşürdüm fiyatı. 2 yıl boyunca gene kimse aramadı. artık benim ev hayalim bitmişti. kiracı olmuştum ve bu durumdan asla memnun degildim. 2007 yılında bir telefon geldi. evi satıyormusunuz? diye ben de evet dedim. fiyat nedir dediler. 20000$ dedim. adam ikilemedi. Tamam. aldım. nasıl yaparız tapuyu dedi. Valla ben malatyaya gelemem. zaten çok zarar ettim. gel buraya ver parayı sana vekalet vereyim dedim. derhal kabul etti. kardeşini gönderdi ve satışı oldu.
Demem o ki, eger piyasada fiyatlar yükselmiş ise, satıcılar zarar etmemek için fiyatı indirmez ya da benim gibi acil satıcılar indirir. ancak alıcı bulmak öyle kolay degildir. Ben iddiamda kararlıyım. emlak fiyatları şişmiştir.. Şimdi biri bana mühendislik hesabı ile maliyet çıkarmasın, ben mühendisim. Evet konut üretim maliyetleri yükselmiştir. ancak arsa rantı, fiyatı yüksek tutan taraftır. 2000 yılı ve öncesinde kat karşılığı oranları %10-33 arasında degişirdi. Şimdi %50 den aşağı arsa yok. bu oranla iki dairenin maliyeti artı müteahhit karının 1 daire satılarak çıkarılması şu anki çalışan gelirleri ile bana göre mümkün degil. Parası olanın da zaten bir sürü dairesi vardır.Yani onlar da alıcı olmayacaklardır. 2000 li yıllarda özel şirketler işe yeni aldıkları mühendislere 3000-4000 dolar maaş ödüyorlardı. Şu anda o maaşları ancak CEO lar alabiliyor. Kısacası maaşlar ve gelirler artana kadar mülk sahipleri ancak biribirlerine mülk satabilirler. Hayata yeni başlayan maaşlı gençlerin mülk piyasasında alıcı tarafta olabilmeleri için epey bir zaman gerekecektir.
Elektrik faturam
Mayıs-ekim = 0 (yazın klima devreye girdiği için makul karşılaştırma dönemi)
Ekim kasım %8
Kasım aralık %21
Aralık ocak %31
ocak şubat %36
Ekim ocak %242
Okuma günleri kim aylar 34 gün kimi aylar 31 olmuş olabilir. Isınma doğalgaz tek makul güç artışı kombinin çektiği akım. Onu 150 kw üzeri tüketen birinin faturaya etkisi 93 tl gözüküyor
“Ortalama tükettikleri elektrik saatte 100w ile 150w arasındadır. Kış ayını baz aldığımızda, günlük çalışma, devrede kalma süresi 10 saat kabul ettiğimizde, kombinin elektrik sarfiyatı günlük 1-1,5 kw seviyesindedir
https://www.emarservis.com.tr/tr/hab...ektrik-harcar-
1,5*30= 45 kw
Hesapla
İlk Okuma Tarihi:01/01/2022
Son Okuma Tarihi:30/01/2022
Tüketim Miktarı45,00 kWh
Hesaplanan Tutar*:
61,80 TL(±10 Krş)**
https://lisans.epdk.gov.tr/epvys-web...feFatura.xhtml
İlk Okuma Tarihi:01/01/2022
Son Okuma Tarihi:30/01/2022
Tüketim Miktarı150,00 kWh