7-Seçim sonrası ortaya bedava para saçılmasından vazgeçilip, bir de faizler artınca zaten enflasyondan dolayı öne çekilmiş olan ve ihtiyaç olmadan da yarın fiyatı daha yüksek olacak diye alınanların da etkisiyle talep kesilecektir. Bu enflasyonla mücadele için gerekli ama şirketler için kötü. Çünkü bu yıl hem enflasyonun yarattığı hayali karlar yok hem de hem yurtiçi hem de yurtdışında resesyon riski artmış durumda..
8-Borsadaki olağan dışı alım miktarının (varlık fonu alımları, kamu şirketlerinin alımları, borsaya destek amaçlı iktidara yakın şirketlerin patron alımları ) ne kadar olduğunu en azından ben bilmiyorum. Ama kurallar gereği bu alımların bir süre sonra piyasaya satılacağını satılmak zorunda olduğunu biliyorum. Sayılı gün çabuk geçer bu piyasaya ekstra arz demek.
9- Seçimden sonra muhalefet kazansa da borsaya koşa koşa yabancı uzun vadeli yatırımcı gelmeyecek ,gelemeyecek. O fonların olduğu ülkeler, ben yaptım oldu ülkeleri değil., muz cumhuriyeti değil
.Belli kuralları var. O uzun vadeli fonlar ülke rating notu ile bağlı ve bizim ülkemiz yatırım yapılabilir kategorinin BEŞ basamak altında.
BENCE
geçen yıl oluşan ralli emanet para kamu desteği arkası sağlam manüplatörlerle erkene çekilmiş bir ralli idi. Aslında şimdi seçim öncesi olması gereken ralli enflasyon ve devalüasyon kullanılarak öne çekildi geçen yıl yaşandı bitti.
Unutmamak gerekir ki
Borsada sen haklı olabilirsin ama borsa insanları batırana kadar irrasyonel hareket edebilir.
Yazının tamamı.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...=36133&page=42