Teşekkürler sn.seyis :)Bilgiler harika.
Printable View
Teşekkürler sn.seyis :)Bilgiler harika.
Way anasını ...
Kamuoyunda "Panama belgeleri" olarak bilinen dosyayı açan muhabir Daphne Caruana Galizia Malta'da bombalı saldırıda öldü
Çok güzel özetlemişsiniz teşekkürler degerli bilgiler için..
Ancak ciddi düşüşlerin 2018 ikinci haftasından itibaren başlayacağı konusunu biraz açabilirmisiniz ?
Zira 2018 yılında seçim yok, tüm seçimler 2019 yılı Mart ve Kasım döneminde, ekseriyetle de yabancı seçim anketlerinde belirsizlik gördüğünde min 4 ay onesinden endekste satıcılı ve negatif yol izliyor,,,
Yani cok erken degil mi 2018 başı ?
İstedigin kadar ünv aç genç nufus işsizlik oranin %21 küsür nasıl mı düşer aslinda hepsi birbirine bağli o ünv bitiren ögrenciye sen o dalla alakalı iş sahası açmaz yani üretip ihracat yapamassan suni büyume verileriyle borsanin yp nin 66 oldugu ortamda büyüyoruz diyemessin he rakam var ama süni niyemi gelir dağılımı adaletsiz inşaata dayalı bir büyüme verisimi olur yahu üretim üretim üretim ve o ürettigın teknoloji girdisi kd orani yüksek olan cinsden yapican haci emmi bu memlekette gercekten vatanini halkini seven lider 100 yilda geldi birdaha gelmez sen kesintiye mv maaşından başla taki en alt kademeye kadar bak nasıl süni buyursun 7 degil 10 olur o rakam ülkenin sanayisi tarimi teknolojisi enerjisi top yekün 7.24 calisip uretip ihracat yaparsa ki şu konjönkturde nasıl olur iste ozaman issizlik oranin la beraber enflasyonda düser cok basit dimi ama taht kavgalarindan kimse bi halt yemii
Selamlar,
Söyledikleriniz temel fiyat hareketlerini açıklar gibi gözükse de, yine çoğunluğun inandığı aynı kapıya çıkıyor: Pala Teorisi. Ki ben buna inanmıyorum.
Fiyatları oluşturan 1 kişi ya da güç odağı var. Diğer oyuncuların arzı ve talebi etkileme gücü yok.
7-8 büyük oyuncu var diyelim, tamam, yerli fonları (iş, garanti, ak, ykb) saymasak bile yine bir piyasa yapıcısından bahsetmek doğru değil. Yerli ve yabancı olarak 2 ayrı yapıya bölünebilir oyuncular, analiz için yani. Krizlerde belli oluyor, adamlar terkedince, mal bizde kalıyor mecburen.
Pala teorisi: Fiyatı etkileyecek gelişmeleri önceden birileri öğreniyor, mecburen, insan yapısı bu gelişmeler. Örneğin kredi notumuz, ya da yarın ki abd-türk heyeti görüşme sonucu. Bilgi çok para ettiği için haliyle sızıyor. Abd verileri dahil. Adam hamlesini yapıyor, küçük yatırımcı da en son öğrendiği için her zaman terste kalıyor. Hisselerde de aynısı oluyor.
Fakat her seferinde her bilgiyi öğrenen aynı kişi değil.
Buna rağmen bizler, her şeyi duyan gören bilen (haşa tanrı gibi) biriyle mücadele ettiğimiz hissine kapılıyoruz. Çünkü hep doğru hamleyi, bizi terste bırakan hamleyi yapıyor.
Ki buna kısaca pala deyip sövüyoruz ama sövülecek kişi aynı değil yani :)
İşin doğasında var bu aslında, hepimiz tek başınayız ve piyasaya karşı oynuyoruz. Pala=piyasa.
Tek kişi fiyatı oluşturuyorsa, para kazanmak imkansıza yakın olur, ben başka işlerle uğraşırım, palayla uğraşacağıma :)
Bol kazançlar.
çin hızla büyümeye devam ediyor,
çinde ekonomik büyüme doyup markalaşma başladığında, batı rekabet ve sömürü gücünü kaybedecektir,
batı mevcut sömürü kaybını şimdilik iç verimlilikle ve doğu avrupa gibi yerlere üretimi kaydırarak örtmektedir...
çin türkiyeyi sollamış durumda, asgari ücret aynı seviyelerde olmasına karşın çinde ürün fiyatları yarı yarıya ucuzdur ve ülke ihracat şampiyonudur, sürekli cari fazla vermektedir...
Ariston Abi nerede? Bir kaç gündür görünmüyor...