Burgan dolar mev alan varmi?
Printable View
Burgan dolar mev alan varmi?
Bahçeli, her türlü kararları Erdoğan'a bıraktı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sayın Cumhurbaşkanının uzlaşı zeminindeki her türlü tasarrufuna saygılıyız dedi.
Yakında dükkanıda kapatır artık sayın devlet bahçeli oda diğerleri gibi saraya Reisin kanatları altına yerleşir. tıpkı tuğrul türkeş numan kurtulmuş ve süleyman soylu gibi.
Bilgilendirmeniz için teşekkürler, haklısınız. Sayenizde (tüm forumdaşları düşünerek kullanıyorum) güncel oranlarla ilgili bilgiye sahip oluyorum. Bu bakiyeyi İş Bankası'nda bırakmak istiyorum, bu yüzden düşük olan yapılandırmasız faiz oranlarına rağmen orada devam ediyorum. Yapılandırmalı ürün olunca da faiz oranları piyasa oranlarına yaklaşmış oluyor.
Opsiyon şu şekilde: İleri tarihli kur sabitlemesi (forward pricing) yapılıyor. Bildiğim kadarıyla o dönem hangi parite daha iyi ileri tarihli fiyatlama (pricing point) veriyorsa o kura dönülerek ve vade sonunda tekrar sizin bulunduğunuz kura dönülerek bu işlem yapılıyor. İş Bankası genelde Euro'ya dönüş yapıyor, sizin bakiyeniz ABD Doları ya da Sterlin olsa dahi. Bunun yanında bir de opsiyon satıyorsunuz bankaya. Bu da aralık olan opsiyonlardan (range accrual) oluyor. Örneğin benim işlemimde, EURUSD 1.1090 - 1.1590 arasında kaldığında primi alabiliyorum. Bu sayede mevduat karşılığı faiz oranı %5 oluyor. Aralık dışına çıkıldığında %3,4 oluyor ve sadece ileri tarihli sabitlenen kurdan gelen tutarı alıyorsunuz. Opsiyon Amerikan tipi.