tcmb resmi usdtry -0,71%
Printable View
tcmb resmi usdtry -0,71%
Evet hocam aynı görüşteyiz. Mesela hellis hocam gayet seviyeli cevaplar veriyor ya da tartışmaya girmiyor. Bu şekilde yaklaşım hepimizi yükseltecektir. Fondip adlı arkadaşta kendi görüşlerini paylaşmış. Takım tutar gibi karşı çıkmanın manası yok.
Herkese hayırlı kazançlar.
Ben de Fondip arkadaşa gereksiz ters çıkışlar yapıldığını düşünüyorum. Cümlelerinin içerisinden bir kaçını alıp, ters cevaplar yazdınız adama. Kendisinin hatası da, direk üstten bakarak yazı yazması. Bildiklerini, düşündüklerini yaz, zaten zaman seni haklı çıkardığında, insanların teveccühü arkasından gelir. Arkadaşımız bu konuda aceleci davranıp, kendi kendini üstad addetti. Yaşı muhtemelen genç bir arkadaşımız, yoksa küsüp gitmezdi. :)
@Ege35 sizi alıntıladım ama üzerine ekleme babında, yanlış anlaşılmalara mahal vermek istemem. :)
Ben sizin görüşünüzü destekliyor yada muhalif değilim. Ayrıca petrol yatırımından da anlamam, Aes izahnamesi ve son performans raporuna göre baktım. Aes fonunu ayrıntılı incelemedim ama, yabancı petrol etf lerinden bir sepet fonu olarak duruyor.
Yatırım direkt sitesinden kuruluşundan bu güne kıstası ile kıyasladım, sizin tarihleri baz alarak;
https://i.hizliresim.com/RlzFTb.jpg
Yukarıdaki tarihler arası Kıstası ile kıyaslayınca bence başarılı duruyor.
İlgili endeks https://tr.investing.com/indices/s-p...e-oil-er-chart
O zaman sunu da yazalım argümana dayalı bile olsa (ki burada yok) kesin ve net ifadeler kurmak artık finansal okur yazarlığı düşük ve zaafı olan kişilerde tavsiye etkisi yaratabilir. Ki burada bazen gelen sorulardan bu tarz kişilerin de buraları okuduğunu anlamak zor değil. İyi niyetli de olsanız zarar verebilirsiniz.
Hocam bence şurada sıkıntı var. Sizin kıyasınız fonun resmi izahname benchmark'ı.
Sn. Vivatrader ise, bir petrol fonu olduğundan hareketle, haklı olarak yatırımcı tarafından, direk brent petrol fiyatı ile mukayese ediyor.
Aslında ortada bir yanlış yok. Neyle kıyaslanıldığıyla ilgili fark ediyor.
Ancak ben kişisel olarak petrol bazlı ve tümüyle petrole baglı bir ürünü, izahname benchmarkından ziyade genel-geçer brent petrolü ile kıyaslamanın daha doğru oalcağını düşünüyorum.
Biliyorsunuz hsyf'lerin de bir çoğu benchmark olarak, biraz bist100, biraz mevduat, biraz repo her şeyden koyuyorlar.
Ancak hayatın doğal akışı, bist100 ana borsa endeksi ile kıyaslıyoruz daha çok.
Selamlar.
Borsa eksiye döndü...