Bugünkü suni gündemde İzlanda.
Printable View
Bugünkü suni gündemde İzlanda.
1 saatlik 50 ve 200 ema arasında git gel konya
cuma 5,86-5,78
ptesi 5,85-5,81 ve ichi desteğiyse 5,76 bakalım longları kapadık gelecekmi düşüş kamular ecik bastırın hadi evladım.
Dolarda gelgel var sanki ,akşamüstü 5.7x gömecekler gibi gene...
Paylaşımlarım sohbet amaçlıdır...
Benim anlayamadığım ( gerçekten bilgisizim bu konuda ), kamular dediğimiz bankalar ise ; zaten bunlar döviz fakiri değil miydi ? Yurt dışından fellik fellik döviz borçlanmak için çabalıyorlar diye okuyorduk. Şimdi yüksek faizle borç aldığı dövizi ucuzdan satıyorlar mı? Anlayamıyorum .
Acaba bizi avutuyor olmasınlar, Pala, şişman parmak vb. avuttukları gibi. Gerçi kafamı bu işlere yormuyorum. Tek bildiğim ekonomik durumun dövizle olan tutarsızlığı. Hiç bir zaman tutarsızlıklar devam etmez. Düzeleceği günü sabırla beklemekten başka işim yok. Yatırım tavsiyesi değildir.
Yurt içi döviz kredilerinde ciddi bir gerileme var. Mübalağa yapacak olursak bankalar artık neredeyse sadece TL kredi veriyor diyebiliriz. Bu durumda dahi bankaların ellerinde döviz kalıyor diyemeyiz, zira kalan dövizi TL'ye swaplayarak elde ettikleri TL'yi eksik kalan TL mevduattan dolayı oluşan TL Kredi fonlama açığını finanse etmekte kullanıyorlar. İşte bu TL kredilerde de daralma sinyalleri geldikçe TL krediden boşalan swap alanını merkez bankasının ve piyasanın döviz likiditesini arttırıcı yönde kullanıyorlar.
Gordugunuz gibi Abd nin vermis oldugu ultimatom bile fiyatlamalarda bir etki yaratmadi.
Dövizde 6.20lerden 6 liralara kamu bankası satışı olduğu söylendi ama ondan sonra devam etti mi?
Bence tahtacı alıcıyı yukarıdan satıcıyı aşağıdan güzel kamçılıyo.
Yeni bir üçgen oluştu ve aşağı kıracak gibi duruyo.
Paylaşımlarım sohbet amaçlıdır...