Ağaları kızdırmayalım ama bir taze haber daha...
Fahiş zam yapan ev sahipleri kira almakta zorlanıyor
https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonom...niyor-7257071/
Printable View
Ağaları kızdırmayalım ama bir taze haber daha...
Fahiş zam yapan ev sahipleri kira almakta zorlanıyor
https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonom...niyor-7257071/
bunun fahiş zamla alakası yok ki millet kira ödeyemiyor
ülkede konut arzı krizi var dolayısıyla arz artmadıkça hem kiralar hem ev fiyatları yukarıya gidecek
kredi karını ödeyemeyenlerin oranı geçen yıla göre %87 artmış
kirasını ödeyemeyenlerde muhtemelen o orana yakın artmıştır
tüketici kredisini ödeyemeyende
karşılıksız çeklerde protesto edilen senetlerde o oranda artmıştır
bak ne demişiz o haberin içinde ne demiş o kiralar ödenmiyor diyen emlakçı
Alıntı:
Türkiye'nin birçok bölgesinde emlak piyasasında hareketliliğin başladığını belirten Özelmacıklı, “Gerek memur tayinleri nedeniyle gerekse de yaz mevsiminin gelmesiyle şehir değişikliklerinin artmasıyla gayrimenkullerde hareketlilik hızlandı. Bayram sürecinde durgunlaşan emlak piyasası bayram sonrası hareketlilik kazandı diyebiliriz” ifadeleriyle sözlerini sürdürdü.
Sn djoz, her ne kadar çok sık girmesem de Hisse.net te üyeliğim eskidir, forumdakileri az çok tanıyorum. Dediğiniz gibi düşünsem tartışmaya dahi girmem. Genel olarak haberlerin kurgu olduğuna dikkat çekmek istedim, şahsi değildi, söylediklerim amacımı aştıysa affola.
%11 dolar bazında getirisi olan eurobondlar var. Aylık 500 dolar kiranız olsa 6000 dolar yıllık eurobond geliri kirayı karşılar. Ortalama %10 getiriden 60000 dolarlık eurobond yeterli olacaktır. 1 m tl lik yatırım 8000 tl civarı kirabızı 20 sene karşılar. Güvenlik marjı olarakta 200 bin daha alırsınız. 1,2 m ile 20 yıl rahatsınız. 1.2 m ile hangi wvi alabilirsiniz.
NOT:Rakamlar çok fazla yuvarlanmıştır.
SM-S908E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2 yıl önce bi arkadaşım bana benzer öneride bulunmuştu. O zaman eurobond yıllık faizi %6-7 gibiydi. Şu anda eurobond dan elde edeceğin getiriyi dükkandan kira olarak alamazsın demişti. O zaman da kafama yatmamıştı, şimdi de yatmıyor. Eğer 2 yıl önce arkadaşın dediğini yapıp dükkanı satıp eurobond alsaydım, zararda idim. Çünkü eurobond faizi %11 e yükseldi. Faizin %15 e çıkmayacağının garantisi yok. Ha dersen ki itfaya kadar bozmadan 20-25 yıl beklerim, belki o zaman belki kârlı olabilir ama doların enflasyonunu da hesaba katmak lazım.
Bu forumda on yıldır ev fiyatları düşecek denildi ama hala düşecek.
İstanbul da şuan kiralık evler adeta karaborsa! Anadolunun ücra köşelerinde bol arazili yerlerde düşer ama metropolde nasıl düşecek?
Daha kentsel dönüşüm bile bitmedi. her ilçede binlerce eski binalar duruyor.
Yakın zamanda ciddi bir gerileme olacağını hiç sanmıyorum.
Tabi ki, temennim düşmesi yönünde fakat seçim arefesinde konut kredileri 20 yıla çıkarsa? Olmaz mı?
19.07.2022