KSR - KT PORTFÖY SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KATILIM FONU işleme başlamış.
Katılım fonları bakımından çeşit olması iyi oldu.Gerçi içeriği kira sertifikası dolu ama olsun.
Printable View
KSR - KT PORTFÖY SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KATILIM FONU işleme başlamış.
Katılım fonları bakımından çeşit olması iyi oldu.Gerçi içeriği kira sertifikası dolu ama olsun.
Sürdürebilirlik değişik bir konu
8 tane sürdürebilirlik fonu var.
Hisse yoğunu da var, serbest ve fon sepeti olan da, katılım olan da.
Benim dikkatimi GZV çekti.
Konusu ilginç.
Fonun yatırım stratejisi; Fon, Sürdürülebilir Yatırım (Sustainable Investing) anlayışıyla yapacağı varlık seçimleriyle, yüksek finansal performans hedeflemenin yanı sıra çevresel, sosyal ve/veya kurumsal yönetim kriterlerini (ESG: Environmental,
Social, Governance) yatırım kararlarına entegre etmiş olan şirketlerin yer aldığı yurt içi ve/veya yurt dışı sürdürülebilirlik ve/veya ESG temalı endekslere dayalı borsa yatırım fonlarına, ESG kriterlerine uygun olarak ihraç edilmiş yatırım fonlarına ve sürdürülebilirlik endekslerine dahil şirketlerin ihraç ettiği para ve sermaye piyasası araçlarına, Amerikan (ADR) ve Global (GDR) Depo Sertifikalarına yatırım yaparak, hem makul bir getiri sağlamak, hem de sürdürülebilir bir gelecek için şirketlerin ESG konularında hassasiyet göstermesinin teşvik edilmesine destek olmayı amaçlamaktadır
bu arada matrix neo ' nun para piyasası fonu geliyor , bir de delişmen fön çıkartacaklar.. geçende matrix neo portföy için adı sanı duyulmamış denilmişti o konuda yanıt vermiştim eski sayfalarda... bu şeye benziyor hani müzikte sen şarkıyı bilirsin şarkıcıyı tanırsın da esas işi arkada yürüten bas gitarist . bas gitaristi tanıyor musun ?
bi de insanda merak olacak başarı için... aç matrix neo portföyün internet sitesini incele neleri var neleri yönetiyor , kimler çalışıyor tarihçesi ne falan filan şantirifinton . bi emek göster
https://docs.google.com/spreadsheets...f=true&sd=true
Excel Pivot Chart bilen arkadaşlar için son 3 ay Fon değerlendirme tablosu hazırladım. Dosyayı üzerine tılayarak E-Tablolarda çalıştırmayın, çoğu fonksiyon çalışmayacaktır. Onun yerine dosyayı bilgisayarınıza indirerek Excel'de açmanız şart. Makro veya VBA yoktur. Bizzat kendim hazırladığım için gönül rahatlığıyla indirebilirsiniz. Umarım işinize yarar.
Selamlar, bence tematik fonlar yatırım alanını kısıtlıyor. Elektrikli araçların geleceğini parlak görüyorsanız bu temaya yatırım yapmak anlamlı elbette. Ama herhangibir yatırım teması olmayan hisse senedi fonu da en yüksek karı elde etmek isteyecektir ve bunun yolunun elektrikli araçlar olduğunu düşünürse bu alanda çalışan şirketlerin hisselerine yatırım yapacaktır.
Bir diğer durum, uzun zamandır beklediğimiz amerikan borsalarındaki düşüş. Tabi bir yıl önce de bu beklenti vardı, bir yerden başlamak lazım diye düşünebilirsiniz.
Biraz da kervan yolda düzülür, zaman geçtikçe, piyasa şartları değiştikçe portföyü oturtursunuz. Tek önerim kısa vadeli getiri oranlarına bakarak seçimlerinizi yönlendirmemeniz olur.
ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
QNB Finans Portföy Temiz Enerji ve Su Fon Sepeti Fonu
Yeni izin alan bir fon.