Originally Posted by
keko
türkiye ekonomi olarak zor bir sürece giriyor...faizler çok yüksek...şirketler yatırım yapıp büyüyebilmek için kredi kullanmak zorunda...bu yüksek faiz kredi kullanmanın maliyetlerini çok artırdığı için bir çok şirket bu kredilere ulaşamayacak...berkosan gibi finansal yapısı çok güçlü şirketler ise bu yönden çok rahatlar...bu yüzden de berkosan gibi küçük ama finansalları çok iyi olan şirketler rakiplerinden kolayca sıyrılabilecek ve büyümelerine devam edebilecekler...buda onları temel anlamda pozitif ayrıştıracaktır...tahta üzerinde yapılacak baskılar belli bir süre sonra temel anlamda gelişen güzellikler karşısında eriyecektir...o yüzden de bu baskıların da bir ömrü var...bilançolar geldikçe ve bu güzel bilançolar ortaya çıktıkça akıllı yatırımcılar tarafında hisseler toplanacak böylece baskı etkisini kayıp edecektir...
hatırlayacak olursanız bu hisseye ilk yorum yaptığımda birileri bu hisseyi 20,00-30,00 aralıklarına haps etmiş ve kendilerince trade etmekteydiler...ama ardından hisseye talep geldi bir kaç denemeden sonra ise 30,00 kalesi yıkıldı...bu yıkılış bazılarını çok rahatsız etti...bu aralar bu rahatsız olan guruplar çeşitli tahta oyunları ile berkosanı tekrardan eski hapsine almaya çalışmaktadırlar...
enflasyonun %100 lere vardığı bir yerde berkosan gibi büyümesine devam eden bir hisseyi tekrardan o hapse yollamak benim düşüncelerime göre çok zor bir olaydır...piyasa buna müsade etmeyecektir diye düşünüyorum...yapılan psikolojik algılar ve tahta üzerinde bofayı da kullanarak fiftif işlemler ile baskılarına devam ediyorlar...bu yaşananlara ise ben sadece gülüp sabır ediyorum...