Originally Posted by
şirinbaba
sabah erken bildirdiğinizde ilgili şube grup merkezine bilgisini verir ve talep ettiğiniz nakit tabi ki gelir. bunu müşteri memnuniyeti için yapar banka şubeleri. ama öğleden sonra genelde ellerindeki nakidi ve talep edilen nakidi şubeler tamamlar, siz talep etmeniz halinde kaydi olarak istediğiniz yere gönderebileceğinizi, nakit istiyorsanız yarını beklemenizi, beklerken de gecelik repo/mevduat yapabileceklerini söylerler. bu pratikte işleyen süreçtir. bir seferinde, hiç unutmam, yüklü bir nakit gelmiş şubeye, şube müdürü şubeler cariden maliyet yansıtılmaması için müşteriye kiralık kasaya koyma teklifi sunmuş. bununla ilgili soruşturma yapmıştım.
teoride banka tabi ki ödemekle yükümlü, tabi bildiğiniz gibi bir banka yükümlülüklerini yerine getiremediğinde eft sistemi kapatılır. böyle bir durum yoksa, ki 2001 krizinde bile bu olmadı, öncesinde olduğunu biliyorum, banka bu parayı kaydi olarak tabi ki ödemekle yükümlü. ama o kadar yüklü bir meblağı kasasında bulundurma zorunluluğuna dair herhangi bir kanun/yönetmelik bilmiyorum, okumadım.