Originally Posted by
cahilordinaryus
öncelikle herkese sağlıklı günler ve bol kazançlar dilerim
- çalıştığım kurum bana 30.000 TL 36 ay vadeli ve senelik %15 faiz oranı ile bir nevi kredi veriyor. Bu kredi de şöyle bir detay var faizler düşünce otomatik olarak ödeyeceğim taksit miktarları düşüyor. Fakat faizler yükseldiğinde benim taksitler yükselmiyor. İstersem ilk taksiti ödemeye 3 ay sonra da başlayabiliyorum.
- Bu krediyi alıp fon yatırımı yapsam ve her ay da fonu (yada fonları) bozup taksitleri ödesem . 36 ay sonunda elimde kalan para kar yazar diye bir fikrim var. Yatırım fonları konusunda Çok aşırı profesyonel değilim çok amatör de değilim. (10 yıldır şube bankacılığında çalışan bir beyaz yakalıyım- 2017 yılının haziranından beri de birikim, yatırım, tasarruf yapmaya çalışıyorum.)
- Bu fikrimi sizinle paylaşarak değerli görüşlerinizi dinlemek istiyorum. Bu fikrin gelişiminde beni sürükleyen şey büyüklü küçüklü şirketlerinde bazen kredi ile büyümeleri. Benimde bir portföyüm var ve bunu büyütmeye çalışıyorum. Önümdeki bu fırsatı kullanmalı mıyım?
- Bu sorumu dikkate alıp cevap verecek olan sizlerden eğer tevazu gösterip biraz da vakit ayırabilirseniz fon seçimi konusunda da biraz fikirlerinizi duymak isterim.
not: burada portföy büyüklüğü açıklamak etik değil biliyorum ama kullanacağım kredi toplam portföy büyüklüğümün %10 una tekabül ediyor . Ola ki bir zarar durumu olursa diye yazayım. Yani yaklaşık portföy büyüklüğüm 300.000 tl.
şimdiden çok teşekkür ederim.