Kaç kere üçgene bastınız da gereği yapılmadı? 7/24 forum okumuyoruz, çok zahmet olacak ama kural ihlallerini bildirin!
Siyaset yazacaklar başka yerleri tercih etsin. Burada izin vermiyoruz.
Printable View
Siyastin dozu kaçmış bugün
ABD nin F-35 satışını durdurmasının etkisi bu gece yarısından sonra hissedilir mi? yoksa sığ bir piyasa olduğu için yarın dolar yükselişi veya düşüşü olur mu?
Doların ne olacağını kimse bilemez.
Ama madem sordunuz benim şahsi fikrim doların 3.75'e düşmesi hayaldir. Dörde düşmesi bile bence pek olası değil artık.
Daha önceki benzer ivmedeki aralıksız yükselişleri incelerseniz en çok %10-11 civarı sürüyor çıkış, ardından ya duraklama ya geri dönüş oluyor. Aynı senaryonun bu kez de geçerli olacağını varsayarsak dört liradan başlayan bu çıkış en çok 4.40 civarına kadar gidebilir.
Ben kendi adıma bu senaryoya uygun davranıyorum, 4.35-4.40 gibi dolarlarımın büyük bölümünü liraya geçirmiş olurum, sonra duruma bakacağım.
Seçim dönemindeyiz, anormal gelişmeler olursa (halkbank cezasının belli olması, başka bir not düşürme, beklenmedik iç veya dış politikada bir gelişme vb.) bu senaryo işlemez...
Bu ahval ve şerait altında bu dedikleriniz bence bu sefer olmayacak. Seçim planlarını YAPMAYA güçlerinin yetmeyeceği şeylere bağlamamışlardır . Adamın bugün istanbul il kongresinde bağırıp çağırdığı laflar içinde DOLAR düşecek yoktu. Şunları dedi : ``Ahtım olsun ki Enflasyon, FAİZLER ve cari açığı düşüreceğim.`` Eee ! Faizler düşecekse DOLAR nasıl düşecek ? Aslında Dolar düşmezse CARi acık nasıl düşecek ya neyse şimdilik onu pas geçelim. Ama bence hem seçimlere kadar hem de seçimlerden sonra DOLARDA yükseliş kaçınılmaz. Haa ! olurda sizin öngördüğünüz gibi Dolarda PAYANDALARININ yardımıyla bir düşme sağlarlarsa ben sistemde kalan geçinme paramın hepsiyle Viop da Ağustos vadeli long Dolar pozisyonu alırım.
Bu da Ankara'nın KENT-SEL dönüşümünden çarpıcı bir video...
https://www.facebook.com/sadecegerce...2828890352734/
Ankara'da selin olduğu bölgeye çok yakınım. Olay öyle 500 yılda bir olan bir olay değil. Cumhurbaşkanından kapmış işi. Yokuş aşağı su birikmesi ve sonuç sel. Yokuş biraz uzun. Beş km civarı. Logar kapakları yetersiz ve tıkalı sanırsam. Bunların yaptığı kentsel dönüşüm bu kadar olur.