sn. Haruni sadece şunu söylemek yanlış olmaz "burada zaman zaman paylaştığım varsayım benim kriterlerime göre netleşiyor, yarınıda görelim bakalım... Saygılar
Printable View
Ons altını aklım eriyordu bu Euro nun bu ortamda dolara karşı hala çok güçlü olmasını anlayamıyorum. Hani Avrupada bir çok ülke sıkıntılıydı hani dağılmak üzereydiler ne olduda abd ekonomisi en güçlü döneminde iken dolar Euro ya karşı zayıflıyor hala.
Tek bir seçenek geliyor aklıma dolar eskisi gibi vazgeçilmez en güçlü rezerv para olmayacak dünya devletleri için. Zaten son zamanlarda ülkeler kendi para birimleriyle ticari ile alış verişe başladılar bile.
Trump delisinden daha doğrusu abd boyunduruğundan kurtulmak İçin.
Gram altın zamanı yaklaşıyor sanki yavaş yavaş bence tabi.
Avrupa merkez bankasından umut bekleyenler..!
Korkudan mezarlıkta ıslık çalan batık fonların degnekçilerl.!
AMB falan kesmez.!!!!
CRASH Tüm HIZIYLA otobanda..!!
2 gün Londra kaynaklı işlemlere dikkat.
Biz tatilde iken onlar kurla oynayıp cirit atacak.
Tatil dönüşü doları 4.80 de euroyu 5.70 de görebiliriz.
2016 mayıs ayından bu güne yaşanan fed kararları anormal sayılmaz..Burada ECB nin tavrı önemli...
Kısaca çocukken hepimiz misket, cimdaki, pate oynamışızdır. Kaybettiğimiz de amacımız tekrar bunları geri kazanmak değilmiydi..
Fed aynısını yapıyor yaklaşık 3 senedir.... Kendisinin misketleri kendinden fazla başkalarında ve bunları geri istiyor... Nasıl yapacak bunu?
Yeni misket üreterek, misketleri değersizleştirerek... Bol kazançlar
Avrupa daki bankalarında pilide bitik.!!
https://www.misesde.org/?p=18813
bence öyle düşünmemek lazım. dandik para birimlerinden kurtulmakta fayda var. bir gün bir bakarsınız değeri yarısına inivermiş. ben artık muhtemelen ömrümün sonuna kadar maaşı alır almaz dolara çevirmeyi düşünüyorum. bu belki ileride altın olarak da değişebilir. yıllardır tl yerine çay fişi tutsam daha az değer kaybederdi. bir de şunu ekleyeyim: tl'de duran kişinin borsa oynamasına gerek yok, tl zaten gayet riskli bir kağıt. ikinci bir riski almak anlamsız...