Originally Posted by
virtue
DİSK'e bağlı Genel-İş sendikasının İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ercan Gül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile yaşadığı tartışmayla gündem olmuştu. Grevin beşinci gününde İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ercan Gül, CHP'li Başkan Cemil Tugay'ı hedef alarak işçilere yaptığı konuşmada "Ne olduğunu bilmediğimiz zibidilerle gelmiş bizim çöpümüzü topluyor, Allah var, iyi temizlik yapıyor. Bir çöp görürsem arayacağım, başkanım gel temizle diyeceğim" ifadelerini kullandı.
Grev kararı alınca DİSK'li yöneticinin akrabaları ortaya saçıldı
İzmir'de, DİSK'e bağlı Genel-İş sendikasının İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ercan Gül'ün grev kararı alması sonrasında, CHP'ye yakın medya kuruluşları, Ercan Gül'ün 58 akrabasının belediyede işe alınmış olduğunu yazdı
Toplu sözleşmeye 'babadan oğula iş' maddesi konmuştu.
Geçmiş dönemde DİSK ile belediye arasında yapılan toplu iş sözleşmesinde, belediye işçisinin emekli olması halinde çocuğunun işe alınmasını içeren bir madde yer almıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da bu maddeye ilişkin, "Benim dönemimden önceki dönemde yapılmış toplu iş sözleşmesine bir madde konulmuş. Emekli olursa yerine çocuğu alınacak gibi bir şey. Benim de yeni haberim oldu. Yeniden değerlendirmeye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum" açıklamasını yapmıştı.
58 akrabası her biri 100 bin alsa belediyeye maliyeti ayda 5 milyondan fazla eder.