Originally Posted by
Burutay
Sevgili Erkan Kardeş;
Ben de sana öncelikle bunca emek vererek oluşturduğun bu ayrıntılı açıklamalar için içtenlikle teşekkür ediyorum. Belki ben bu hisseye, kısa süre önce yatırım yapmış olabilirim. Ama forumlardaki yakınmalardan , uzunca bir süredir bu hisseye yatırım yapmış ve derin bir hayal kırıklığı içerisinde, hatta büyük bir öfke ve kızgınlık içerisinde bekleyen çok sayıda küçük ve orta ölçekli yatırımcı olduğunu görüyorum.
Hatta aynı olumsuz duygunun bu hisseye yüz milyonlarca dolar kaynak yatırmış olan büyük yatırımcılarda da aynı şekilde olduğunu düşünüyorum.
Ancak eğer sizin dediğiniz gibi Deutsche Bank ve Citibank üzerinden TCELL'e yatırım yapan yatırımcıların bazıları Katar ya da körfez kökenli kurumsal yatırımcılarsa ve yine sizin dediğiniz gibi bunların mevcut şirket yönetimle bir şekilde üst düzey irtibatları ve olumlu manada diyalogları varsa, bu arkadaşlar sizin ya da benim gibi pasif bir şekilde, mucizevi bir gelişme olmasını beklemeyecek ve milyonlarca dolar yatırmış oldukları bu hisseden kayda değer ölçüde bir değer artış kazancı + temettü elde etmek için ellerinden gelen gayreti göstereceklerdir. Hatta bu minvalde şirket yönetimini nazikçe hisse fiyatını artıracak bazı adımlar atmaya (bağlı ortaklık satışı, temettü dağıtımı vb gibi) teşvik edeceklerdir. Kaldı ki bazı fonlara, bu hisseye kurumsal bazda ve büyük montanlı yatırım yapmaya davet aşamasında oldukça yüksek getiriler ve/veya değer artış kazançları elde edebilecekleri yönünde sözler verilmiş olabilir. Ancak, bu hissenin halka açıldığı tarihten bu yana TL veya Dolar Bazlı fiyat performansı dikkate alındığında, TCELL'e uzun vadeli yatırım yapan herkesin alternatif getiri alanlarına göre çok daha az kazançlar elde ettiği ve hatta reel getiri bakımından mutlak zararda olduğu kesindir. (Al-satçıları bu sınıflamanın dışında tutuyorum.)
Hasılı kelam, şirketi yöneten kamu otoritesi ve bu şirkete yatırım yapan herkesin menfaati ortak ve aynı doğrultudadır ve olası bir değer artışından bütün paydaşlar fayda görecektir.
Aslında, her hissenin bir zamanı vardır ancak biteviye devam eden bıktırma hareketleri nedeniyle sanki bu zaman hiç gelmeyecekmiş gibi durur, hatta bir çok yatırımcı ... lanet olsun senin gibi hisseye diyerek hisseyi satıp giderler , ama bir gün bir bakmışsın ki beklenen o an gelmiş, borsanın en hantal hissesi gibi duran bu hisse kendisinden hiç beklenmedik bir ataklıkta hareket etmiş, önüne konulan bütün direnç seviyeleri ve Majino Hatlarını yıkıp geçmiş ve hatta öngörülen hedeflerin ötesine gitmiş.
Her neyse, hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun ve bu hisseye yatırım yapıp bekleyen, cefa çeken herkes kazansın.
Nevi Şahsına Münhasır Uyarı Notu: Bu bir yatırım tavsiyesi olmayıp, sadece makul ekonomik ve finansal gerekçelere dayalı olarak yapılmış bir kişisel kanaat, tahmin ve daha da çok bir temenni açıklamasından ibarettir. Bu tip tahmin, yorum ya da öngörülerde yanılmanın adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduğu ve borsa da her zaman bir ters köşeye yatma ihtimalinin bulunduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını; sadece kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.