Rezervde pozisyon açığına düşmüşüz; üstelik bu açığı verirken dış borcumuz bırakın azalmayı artmaya devam etmiş..ve bu durumu savunan bir "ekonomist"..
Kerem alkim'e sormak lazım;
mb rezervleriyle birlikte acaba neden damat da yer değiştirdi ? 🙂
Printable View
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...apildi-1813419
Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı. 4 uluslararası örgüt daimi temsilcisi ile 22 ülke büyükelçisi merkeze alındı. Türkiye'nin OECD Daimi Temsilciliği görevine Sabah yazarı Prof. Dr. Kerem Alkin atandı.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Güzel özetlemişsiniz. Kendi adıma yaptığım tüm sermayemi borsada yaptım. Öncelikle değer analizi yapar, iskontolu bulduklarımı portföyüme katarım, kendi adıma iskontosu bittiği noktada vedalaşırım. Ama bu yıl öyle anomaliler oldu ki benim sattığım noktadan sonra 3 katına giden hisse de oldu, yerinde sayanda. O 3 katına giden hisseyi şuana kadar taşıyabilseydim kendimi emekli etmiş olurdum.
Şuan büyük oranda nakitim ama fırsat kollamıyor değilim. Paniğin ve korkunun çok arttığı noktalarda borsa ciddi fırsatlar sunuyor.
Deniz hocamın buradaki paylaşımları ekonomi adına çok değerli bilgiler. Döviz şuan düşüş eğiliminde de olsa er yada geç enflasyon kadar fiyatlanır. Bunu geçmişte de gördük. 1.7 TL de yıllarca oyalanan USD nin 2.9 lara ne kadar kısa sürede geldiğini iyi hatırlıyorum. Ülkemizin en büyük sorunu enflasyondur, onun da nedeninin yıllardır süre gelen kötü yönetim olduğunu hepimiz biliyoruz.
ABD'de enflasyon yükseldiği zaman ,Fed bir aksiyon almasa bile,piyasada işlem gören uzun vadeli tahvillerin faizi artar,avrupa ve japonya başta olmak üzere özellikle negatif faiz veren ülkelerden ABD tahvillerine talep olacağı için dolar endeksinin artması beklenir,bu da gelişmekte olan ülkelerde "carry trade" pozisyonlarının en azından bir kısmının kapatılması sonucunu doğurur.
Şu anda ABD borsalarında çok büyük bir balon oluştuğu için fiyat/kazanç oranları göklere çıkmış durumda,yani temettü verimleri çok düşmüş durumda,eğer tahvillerin getirisi(garantili olarak),beklenen temettü kazancının üzerine çıkarsa ABD borsalarına satış getirmesi beklenir,bu da tüm dünya borsalarına olumsuz yansır.
Bu nedenle ABD 10 ve 30 yıllık Hazine tahvillerinin nasıl hareket ettiğini dikkatle izlemek gerekiyor.
Teşekkürler Deniz Hocam elinize sağlık..
https://m.youtube.com/watch?v=-xSR9tCETyc
Şant bey kisa vadede pitasanin nabzi acısından önemli konulara değiniyor
Deniz hocam @burumcekci bültenine göre swaplar 39.9 ml dolara inmiş sizin hesapla farklılığı neden acaba. Azalma hızı hakkında ne düşünüyorsunuz