abd 10 yıllıkları bugün epey yükselmiş. Son aylarda bir kaç kez hızlı yükseldi düştü, tek başına korku sebebi değil. İlk hızlı yükseldiğinde dünyayı paniğe sevk etmişti, sonrasında görmezlikten gelindi.
10 yıllıklara ilaveten eur/usd pariteside düşüşte. 1.14 ün altına indi.
Ufaktan tapering fiyatlanıyor, belki FED faiz artışına hazırlık yapılıyor.
Artık elimde sabit long tutmam zor görünüyor. Ufaktan short düşünmeyede başladım, kendimi zihnen hazırlıyorum.
Bankalarımız ve bazı sanayi şirketlerimiz ucuzmu.? Ucuz. Ama bu ülkede ucuzluk yetmiyor, özellikle yabancılar delirmiş gibi gelecek sorunu da olmayan bedava hisseleri aylarca satabiliyorlar. İlaveten son 1 yıldır katar sermayesi BIST den çıkmaya başlamış. BISTi yükselterek mal çıkıyorlar gibi izlenim edindim. Aynı anda hem BIST hemde USD nin yükselişine açıklama olabilir. Hisse satıp, USD alıp ülkeden çıkıyor olabilirler. akp nin gidici olduğunu düşünüyorlardır, kılıçdaroğlununda son konuşmasında "ben geliyorum, hata yapan devlet memurunu öttürürüm" demesinden korkmuş olabilirler dicem ama siz de güldünüz.
Dikkatli olmaya başlıyorum.
Aslında olumsuz görüntü hakkında detaylı bilgi vermeyi keseyim. İnandırıcı olmasın çünki BIST yükselmeye devam edecek düşüncem daha ağırlıklı.
Bir veya bir kaç gün içinde BBVA nın kararının BISTe etkisini görürüz. Belki olumlu etki yapacak bankalar düzgün fiyatlanmaya başlayacak. BIST yükselmeye devam edecek(abd de büyük olumsuz gelişme olmazsa) Yada BBVA hikayesi boş çıkacak ve bankalar tekrar satış yiyecek.
Umarım bu günleri kazasız atlatırız.
Bol şans.