Peki kapattık diye hisse %10 tavan oldu 1-2 dakika içinde açtırabilir miyiz
Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir
Printable View
borsada yandaş hisse ve diğerleri var iş buraya kadar indi... :he: o hisselerin hangi olduğunu biliyorsunuz. Endeks onlarla buraya kadar geldi.
Ya şimdi ben uzun vadeli hisse senedi yatırımcısıyım. sermaye kazancı ve temettü bekliyorum. Şirketin ortağıyım yani.
1 Milyon koymuşum hisseye. Ben ortak oluyorum. Sen kim oluyorsun da elinde olmayan senedi satıyorsun. Hani ben satıyorum ortağım ama sen kimsin. Para kazanmak isteyen biri. Satıp alttan alacak para kazanacak. Git viopta yap. Ama hissede olmaz. Sistemi biliyorum ama eleştiriyorum. Bence günlük alsat bile yasaklanmalı geçen biri söylemişti. Güveniyorsan şirketi tutarsın. Kumar bu işte.
Olmayan para ile kredili almak serbest ama o nasıl olacak oda yasaklansın o zaman
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Vadeli işlemler varken olmayan parayla kredi vs. hisse almak satmak yasak olmalı. Vadelide zaten kaldıraç var. Onu kullan.
Geçen bir arkadaş paylaşmıştı.. BAYRK ayakkabı tabanı üreten bir şirket... Bir bakıyorsun taban bir bakıyorsun tavan. Ben böyle hisseleri sevemedim. Hepsi VARYO...
İnanın böyle hisselerden haberim olmuyor. Böyle şirketlerin varlığından bile haberim yok.
Ben sistemi eleştirmek için yazıyorum.
Hisselerde likidite olsun diye açığa satışa ve kredili alıma izin veriliyor.
Öte yandan varantda açığa satış yok, sadece lisanslı olanlar varant ihraç edebiliyor, keza ETF ve Fon da açığa satılamıyor.
Bankaların açığa dolar alıp satmaları da düzenlemelere ve limitlere bağlı, sadece TCMB'nin döviz fazlası veya eksiği olabiliyor. Zaten olmayan dövizi sürekli satıyor diye eleştiriliyor.
Büyük kurumların açığa satış hakkı istemesi biraz saçma, günlük net işlem miktarı belli, burada ticaret yapmak istiyorlar ise o kadar sermayeyi hisselere bağlamaları gerekir. Zaten hem yabancının, hem emeklilik fonlarının, hem aracı kurumların yeterince hissesi vardır.
Bence küçük traderler için açığa satış serbest olsun, biz de onları görüp rahat rahat sıkıştıralım isteği var.