300 tl ye yarısı kemik kanat yemekte dokunuyor
Printable View
Babalar evlatları için dağları deler ama Evlada Anne Baba yükünü de yüklersen o zaman adamın yükü taşıması zorlaşır ve huzursuzluk başlar...
TAL Parti Anne Babanıza ben emekli maaşı adı altında harçlık vereceğim artık Ebeveynlerinize siz bakacaksınız deyince ipler koptu.....
2025 sonuna kadar memur maaşlarına ne zam yapılacağı belli
temmuzda %10+enflasyon farkı
2025 ocakta %6 artı enflasyon farkı
2025 temmuzda %5 artı enfsyon farkı
sonrası kim öle kim kala
belki o zamanı bizde birileride göremeyecek
asgari ücretli ile memur emeklisi dışındaki emekliler ve sosyal yardımla geçinenler başının aresine baksın
Hocam memur ve emekli sizlere ömür. Herkes ek iş peşinde. Misal akademisyenliği ek iş olarak yapanların sayısı her gün artıyor. Kimse ders vermek kendini okula bağlamak istemiyor. Ders görevlendirme dönemlerinde ikinci öğretim ve yasal sınır üzeri ders almamak ile ilgili dilekçe veren hoca sayısı yarıyı aşıyor bizim birimde. Daha önceleri tek bir dilekçe bile olmazdı, doğum yapan vb. hocalar harici.
Takıldığım kısım burası benim zaten. "normalin çok üzerinde memur maaş zammı vermemize" İnsanların gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. Ocak ayında verdiği 49.25 in 29.78 i 2023 Temmuz sonrasından gelen enflasyon farkı. Verdiği yüzde 15. Hatta M.Şimşek maaş zamlarını MB beklenen enflasyonuna göre vereceğiz dedi. Verdiği zam onun bile altında kaldı. MB 36 enflasyon bekliyor. Bunlar Ocak 15, Temmuz 10 verdi. Kümülatif 26.5 zam verdiler. 8.5 puan en baştan çaldılar zaten.
Kamuda lisede ortaokulda öğretmen olsaydın mesai saati sonrası özelden nakit ders verirdin kayıtdışı vergisiz gelir (saati öğretmene göre 800 ile 1500 TL arasında) + Üstüne de gayet güzel bir devlet maaşı.
Akademisyenlerin veya Memurların böyle bir şansı yok. ALES de KPDS de vb sınavlarda rekor kırsan da böyle bir imkan yok.