Ben de şöyle bir OKT'ye bakmak istedim bu uyarı sebebiyle. Ve finansman bonosu+öst miktarı, % 60 'a dayanmış. 😕
Ben de şöyle bir OKT'ye bakmak istedim bu uyarı sebebiyle. Ve finansman bonosu+öst miktarı, % 60 'a dayanmış. 😕
Benim aslında burada anlatmak istediğim mevduat ürünü ile bu ürünlerin aynı statüde olmadığıydı.
Yoksa ben de çok yüksek riskli ama çok yüksek zarar/kar potansiyeli taşıyan bazı işlemler yapıyorum.
Ama benim temel stratejim şu: bu tür işlemlerin toplam miktarının toplam varlığımın %10'u çok stratejik bulduğum başka diğer konularda da %20'sini geçmemesine dikkat ediyorum.
Sonuçta bu ürünler yüksek riske karşılık aynı getiriyi sunmuyor, Eğer kendi tanımınıza göre Getiri / Risk oranı mevduat ile eşlenik ise kendi kriterleriniz doğrultusunda yatırım yapmakta sakınca olmaz.
Örneğin:
Mevduat net getiri : %10 Kendi ağırlıklandırdığınız risk tahmininiz: 0.98 yatırım sabiti = 0.1 x 0.98 = 0.098
ÖST net getiri : %16 Kendi ağırlıklandırdığınız risk tahmininiz: 0.76 yatırım sabiti = 0.16 x 0.76 = 0.01216
Burada kendi risk tahmininizi matematiksel olarak doğru ve riskin dengeli dağıtıldığı bir modele oturmalısınız.