Originally Posted by
sazeli
Açığa satış aynısı değil kardeşim süreç senin komşudan altın alıp parasını kullanıp tekrar altın alıp komşuna iade etmen gibi işliyor ama FARK VAR kardeşim FARK VAR.Sen komşudan altını alıyorsun kabul ama karşılıklı bir izin var , bir dostluk var muhabbet var.Komşun sana güvenerek 1 tane küçük altın verebilir sende 3-5 gün sonra geri iade edebilirsin ama şunu komşundan isteyemessin ve alamasında bana bi 500 bin tl verde önümüzdeki ay geri iade edeyim.Böyle bir şey istediğinde bir şapırt ve nah sana sesi duyarsın.Sen adamın haberi olmadan rızası olmadan 500 bin tl lik hissesini haberi olmadan , gönül rızası olmadan al sat yerine koy kimse böyle bir şeye izin vermez , benim sırtımdan bedavaya zengin ol , bana zırnık faydası yok niye kullandırayım ki hissemi , para verip almışım , şunu yap kredi çek kullan , bir çok finans kurumu kredi kullandırıyor , aynen faizinide yapıştırıyor.her hizmetin bedeli olur.Yani sen adamın haberi olmadan garajına girmiş arabasını almışsın satmışsın tekrar geri almış garaja tekrar geri koymuşsun arabada kullanma yok hasar yok ama ortada hırsızlık var.Sonuç açığa satış gizli yapılan hırsızlıktır.Nasrettin hoca kural koymuş önce parayı verecen , sonra düdüğü çalacan.Laf cambazlığı yapıp yanlış algılar oluşturmayalım.Benim haberim olmadan benim hissemi alıp satamassın , niye izin vereyim ki , karadenizde babamın uşağımısın derler.Oh ne güzel benim hisseleri alıp satacak zengin olacak bana ne verecek ??????? al sana NANİK