Kraşçılara selam yola devam.
http://ekonomi.haber7.com/ekonomi/ha...ampaign=buffer
Printable View
Kraşçılara selam yola devam.
http://ekonomi.haber7.com/ekonomi/ha...ampaign=buffer
Bir ülkenin büyüme oranından çok gelişme oranı asıl önemli olan kriterdir. Devlet destekli çok ciddi miktarda bir kredi enjeksiyonunun ardından yüksek büyüme çıkması normaldir. İşsizliği (özellikle nitelikli işgücünün işsizliğini) düşürmeyen büyüme kaliteli bir büyüme değildir ve gelişmeye evrilmez. %20 lere varan genç işsizliği ile ben bu şekilde kurgulanmış hormonlu bir büyüme ile övünemem. Zira bu tür bir büyüme gelecek dönemlerin büyüme rakamlarının bugüne temliki ile elde edilmiş bir büyümedir.
tcmb fonlaması 10.10.2017
AOFM: %11.97 likidite açığı: 111 milyar TL.
Ekonomik tahmin yapan yabancı kuruluşların ismi nabza göre şerbet veren kuruluşlar olarak değişmeli tamamen politik ve çıkarlar gözetilerek yorum yapmaya başladılar biri batacaksın diyor öbürü köşeyi döndün diyor😄😄
%3.70'in neti %3.03 olur. ABD'de enflasyonun %1 olduğuna inanmıyorum, ABD'deki ister konut fiyat/kiralarında ki artışa bakın, ister üniversite ücretlerinde ki fiyat artışlarına bakın, ister uzun dönem altının fiyat artışına bakın veya daha net bir gösterge olsun, maaş artışlarına bakın, %1-2 enflasyon ile açıklanamayacak kadar çok fiyat artışları var.
%3 belki ama belki enflasyona karşı korur o kadar. Dolarda reel kazançtan bahsetmek için en az %5-6 net getiri lazım.
Bana göre hepsi carry işine bir şekilde bulaştılar ve müşterilerini de bulaştırdılar. (para hırsı her yerde aynı). Şimdi nasıl yaparız da müşterilerimizin belirli bir bölümüne çıkış şansı yakalarız diye debeleniyorlar. Konuşanların çoğunun içerde olduğunu düşünüyorum. Yani çukurda, herkes çukuru Türkiye'de zanneder ama bilmezler ki aslında Türkiye çukurdadır......Ve herkes mutlaka bir gün çukura geri döner ...... (puhahaha):evil::ss::seyt:
30 Eylül'de sona eren 2016-2017 ABD bütçe mali yılında ortaya çıkmış olan tabloya baktınız mı? 1.1 trilyon dolar açık var. Geçen sene de bu civarda bir açık vardı. Önümüzdeki sene de bu civarda bir açık olacak, eğer konjonktür bu şekilde devam ederse. Eğer olur da ABD'de faizler artarsa, borç döndürme kaynaklı faiz giderleri de artacağı için bütçe açığı daha da artacaktır. ABD'nin kamu borcu 21 trilyon dolarda şu anda ve her sene 1 trilyon dolardan fazla artıyor. Bu durumda dolar diğer majör para birimleri karşısında değer kazanabilir mi? Ülke olarak her sene 1 trilyon dolardan fazla bütçe açığı ver, ondan sonra kalk para biriminin değer kazanmasını bekle. Bu abesle iştigaldir.
Dolar, orta ve uzun vadede değer kaybetmeye mahkumdur çünkü ABD aşırı borçlu durumdadır. Ayrıca her sene borçluluk durumu daha da kötüye gidiyor çünkü bütçe 1 trilyon dolardan fazla açık veriyor. Halihazırda yıllık GSMH'nin %105 i kadar bir kamu borcu söz konusu. Bütçe açıklarını tahvil satarak kapıyor ama bunun da sonu gelmek zorunda çünkü alıcılar günü gelecek dama diyecekler ve ya yüksek faiz talep edecekler ya da almaktan vazgeçecekler. Her 2 durumda da ABD büyük zarar görecektir.
Son mali yılda ABD hükümetinin yıllık bütçe geliri 3,04 trilyon dolar idi ama yıllık harcamaları 4.15 trilyon dolar oldu. Her sene yıllık bazda 600 milyar dolar ila 1.1 trilyon dolar arası açık verdi ABD bütçesi son 10 yıldır. Bütçe açığı bir yana, ABD ayni zamanda her ay ortalama 50 milyar dolar cari açık veren bir ülke. Son 25 yıldır böyle her sene 600 milyar dolar civarında cari açık verip duruyor. Aylık bazda 40-50 milyar dolar olan dış ticaret açığını saymıyorum çünkü cari açık bünyesinde yer alıyor zaten. ABD ekonomisi pratik anlamda batıktır.
Aşırı borçluluk yüzünden ve politik nedenler yüzünden şu an için dikkate alınmayan 50 trilyon dolar gibi muazzam miktarda bulunan bilanço dışı yükümlülükler (emeklilik ve sosyal sigorta yükümlülükleri vs) yüzünden pratik anlamda batık olan ABD ekonomisinin kurtuluşu yüksek enflasyondur. Bunun başka çaresi yok. Enflasyon yaratıp borçları reel bazda düşürmekten başka çare yok.
Zaten ABD'de FED ve Hazinenin yapmaya çalıştığı ama bir türlü başaramadığı şey de bu yani "borçların reel bazda azalmasına neden olacak makul enflasyonu" yaratamamak. Bunu yapmak kolay olsaydı Japonya bunu yıllar önce yapardı çünkü ayni durumda 15 yıldır Japonya debelenip duruyor ve deflasyonla boğuşuyor. Demek ki mevcut ikilemi çözmek hiç de kolay değil.
Tarif edilen şekilde enflasyonu yükseltmek Türkiye'nin uzmanlık alanına giriyor. Bu konuda Türkiye'nin elini kimse su dökemez ve Türkiye ile kimse yarışamaz. Ola ki gelişmiş ülkelerden herhangi biri Türkiye'nin enflasyon yaratma şekli ve kapasitesi ile ilgili kabiliyetlerine ulaştı, o zaman işte o ülke kimse aynı Türkiye gibi olur. (politik ve ekonomik bakımdan).
Borçları reel olarak eriteceğiz diye kusura bakmayın da kimse Türkiye'nin şu anda dünya ekonomik ve politik hayatında düştüğü konumuna düşmek istemez.
Yanlış olan doğruyla düzelir, Yanlış olanı yanlışla düzeltmeye çalışmak sadece sorunu büyütür ve sürekli hale getirir. Dünya yüzeyinde enflasyon konusunda böyle bir ısrarı sürdürmeyi başarabilen fazla sayıda ülke olduğunu zannetmiyorum.
Üstadlar merhaba,
E-turuncu başvurum 1 haftayı doldurmasına ve defalarca telefon açmama rağmen halen açılmadığı için mevcutu yine ENPARA'da tutuyorum. Ancak malum ENparada vade bozulunca gecelik olmadığı için sadece anaparayı geri alabiliyorum.
Önümüzdeki 1 hafta içerisinde mevduat faizlerinde ciddi artış olacağı beklentisi ile parayı 12.75 yerine gecelik 9 dan bağlayıp 1 hafta -10 gün böyle geçirmek sizce mantıklı mı ?
Bloomberg de iki ekonomist konuşuyor
1.konuşmacı
-Son aylarda Türkiye'ye para girişi azalmadı hatta aksine biraz da arttı ..bu bizim için iyiye işaret
2. konuşmacı
-İyi de şu an dünyadaki en yüksek faizi biz veriyoruz !!
1.konuşmacı
-Ha doğru o da var..
Mantıklı değildir. Enparada mevduatını 8 eşit parçaya böl. Örneğin 32.000TL varsa bunu her biri 4000Tl lik 32 günlük 12.75 ten 8 adet mevduat yap. Para lazım olduğunda sadece 1 tanesini boz, diğerleri 12.75'ten devam etsin.
Ayrıca bu 8 mevduatı aralarında 3'er gün olacak şekilde de ayarlayabilirsin.
Yok Yok rxpu üstad. Para lazım olması değil mesele. Şimdi hani ben diyelim ki 32 güne bağladım 12,75'den.
Sizlerin tahmin ve yorumlarını dikkatle takip ediyorum eh üzerine birde son 2 gündür gelişmeler cabası..
Hani diyorum tam ben bağladım 1 hafta 10 gün sonra vade faizleri fırlarmı ? fırlarsa benim bağladığım para bana zarar yazmaz mı
Bankalardan 100k altına iyi oran alamazsın. Ayrıca mevduat faizlerinde o şekilde aşırı bir artış olmaz. Artacaksa yavaş yavaş artar ve yavaş yavaş azalır. Bankalar özellikle yükseliş sürecini olabildiğince kademeye yaymak isterler. Ancak böyle bir artış olacağını düşünüyorsan 32 günlük bağlamak en uygunu olur.
1. Ingbank internet Bankacılığı şifresini al (Şb. den veya çağrı merkezi üzerinden )
2.Şb.de bireysel bankacılık sözleşmesini yapın, mobil uygulamayı kullanacağınız cep telefonunu tanımlayın.
3.İngbank web sitesi üzerinden adım adım gidin. Vadesiz hesapları ve TL/USD/EUR e- turuncu hesaplarınızı açın; arzu ettiğiniz e turuncu hesabınıza paranızı koyun, güle güle de sağmaya başlayın. Bu anlattıklarımı da kimseye söylemeyin olur mu; aramızda kalsın.
Tşk.ler
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bende internetten basvurmustum 5 gun bekledim acmadilar musteri hizmetlerini aradim subeye gidin biz acamiyoruz dediler .sacmaliga bak ozaman kurye neden sozlesme getirdide imzaldik.subede yarim saate anca actilar hesabi orda kactane kagit imzalttilar.
tek eksi yonu bu gecen gun yazmayi unuttum!
Hemen subeye git ordan actir .verilen iban no zaten e.turuncunun ibani direk at bosuna %9 da durmasin gunlukte .13,75 varken.
Adı üstünde e-turuncu, Şb.ler e-turuncuyla ilgilenmiyor, hatta gişeden e-turuncu hesaba yatırma/çekme yapmıyorlar, ilgili para cinsinin vadesiz hesabı üzerinden transferi kendiniz yapıyorsunuz; daha önce dediğim gibi e-turuncu hesabı internet üzerinden kendiniz açıyorsunuz. Tv. reklamlarında da bunu vurguluyorlar. Üç yıldır enpara da kıllanıyorum inanın bunun açılması en paradan daha kolay ve daha kısa sürede açılıyor.
Üstad o zaman piyango gibi bu iş . Sonuçta bizde farklı birşey yapmadık inertnet üzerinden başvurumuzu yaptık ama sonuç ortada. ne gelen ne giden var. zira e-turuncu şikayet yazıp googla da aratırsanız ing turuncu hesabımı bir türlü açmıyor gibi yüzlerce şikayet mevcut.
%14.2 34 gun 500k+ Vakıfbank Yeşilköy
Sent from my iPhone using Tapatalk
http://i.sozcu.com.tr/wp-content/upl...017/10/ovp.jpg
http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi...coktu-2044233/
Türk Lirası güçlü ve istikrarlı / 22 Ağustos 2017
http://cdn.esmedya.com.tr/Documents/...e79d23e836.jpg
Merkezi Londrada bulunan Bluebay Varlık Yönetimi'nin analisti Timothy Ash, Türk lirasının yılın geri kalanında istikrarlı ve güçlü seyretmesini beklediğini bildirdi.
Ash, yaptığı açıklamada, gelecek döneme ilişkin Türk Lirasını destekleyebilecek küresel gelişmelerin mevcut olduğunu belirterek, riskler açısından oldukça destekleyici bir ortam bulunduğunu, küresel ekonominin iyileştiğini, Avrupa Birliği (AB), ABD, Japonya ve gelişen piyasalardaki büyümenin iyi göründüğünü söyledi.
TÜRKİYE ÇOK CAZİP
http://www.gunes.com/ekonomi/turk-li...ikrarli-812599
http://www.paraanaliz.com/2017/ekono...usyadan-17361/
bitti coin :oleyo:
Garanti bütün şube çalışanlarını gişeye atmış, Her mt de artık gişe var, gişeleri kaldırmış. Çok akıllıca bir hamle hem personel tasarrufu yapacak hem de ileride daha da yoğun entegre çalışacak dijital bankacılık ile daha da maliyet tasarrufu sağlayacak. Gerisi diğer bankaların başına. Bankacılık değişiyor. Mt'nin masasının gişeye çevrilmesi aslında insan faktörünün ve insiyatifinin gittikçe daraltıldığı ve otomasyona dayalı bir bankacılıkla karşılaşacağımızı gösteriyor. Çok yakın bir gelecekte yüksek meblağlı mevduatın pazarlığını da yapay zeka ile yapmaya başlayacağız gibime geliyor.