sanırım 12 aylık kar rakamı 27 milyon gibi gelir...vd bilanço ile spk bilançoda geçmişe bakınca çıkardığım bu...
Printable View
sanırım 12 aylık kar rakamı 27 milyon gibi gelir...vd bilanço ile spk bilançoda geçmişe bakınca çıkardığım bu...
30dan aşağı gelmemesi lazım
ben şahsen 35 üstü olabileceğini düşünüyordum....ama bunlar yine yaptı yapacagını...kendi satışları genpaz falan şimdi daha iyi anlaşıldı
bence de en az 10 milyon üstünde gelir vergi dairesine göre. 27 milyon gelmesi demek son 3 ay boşa çalışıldı manası gelir ki bu satış rakamlarının artışını açıklamaz. satışları 2 katına çıkaracaksın ama kar yazamayacaksın 9 aylığa göre anlamsız bu yorum. olumsuz hiç bişey yok buralar alım fırsatıdır bence.
patronlar diyorum, ayarlar diyorum, karı göstermez diyorum...
seans ici göndermesi geçici olanı baya bi manidar geldi bana.:dusun:
geçen sene 12 aylik konsolide 17mlyn
yanlış mi baktık aceb.
basacak lot almasının sebebide anlaşıldı.
geçen sene iştirakleriyle Konsolide edilmiş "NET DÖNEM KARI 21,2 milyon TL " iken ,ana ortaklık payı ise 17,6 milyon TL dir.
bir birimle devam.
Bu kağıda ne zaman bu i... bilgefinans denen zat bulaşsa kağıt hep geri geliyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ortaklardan çelik nakliyat mal almıştı 1.68-70 arasını(emin olmamakla birlikte sanırım garanti yatırımı kullandı) bugünkü düşüşte 1.69-1.70 ten garanti yatırımdan 292 bin lot hisse alındı.. çelik nakliyatsa yarın sabah haber düşer..:)
iyi tutunuyor bravo
geçen yıl vergi beyanı 14 milyon tl spk karı 21milyon tl gelmiş.. %50 fazlası... eğer bu yılda aynısı olursa 26 vergi beyanına karşılık 39 spk karı gelecek deriz... 31 milyon 9 aylık kardı.. 4. çeyrekte normalde pek kar etmez bu şirket.. eğer böyle gelirse F/k 5 altına düşer... böyle sanayi şirketi borsada yok arkadaşlar..
21 değil 17 arkadasım 2016 konsolide
14.2 ve 17.6
3 4 arası gentaş kimya falan daha gelir 30 gibi tamamdır
9 aylık bilanço öncesi beklentim iyi olan bir hisseydi ve o doprultuda eylül sonunda hissede pozisyon aldım.
9 aylık sonuçlar beni yanıltmadı ve çok başarılı sonuçlar geldi.
Açıkçası son çeyreği mrak ediyordum, ve ilk öncü gösterge yıllık geçici vergi için hazırlanan ve açıklanmasını beklediğim gelir tablosuydu.
O da bugün gelmiş. Biraz önce merakla baktım, özetle;
Her ne kadar bu gün gelen gelir tablosu vuk (vergi) hükümlerine göre hazırlansa da ve borsaya gönderilen ufrs ye göre konsolide gelir tablosu farklı olsada bazı çıkarımlar yapabilme imkanı veriyor.
Yaptığım çalışma kısaca;
-6 aylık ve 12 aylık gentaş solo vergi dairesine sunulan gelir tablolarını yan yana koyup, 6 aylık artış oranlarını hesaplamak,
-sonrasında borsaya gönderilen 6 ve 9 aylık konsolide ufrs gelir tablolarını yan yana koyup değişim farklarını bulmak,
-müteakiben, gentaş-vergi-solo 6 aylık artış oranlarından, borsa-konsolide ve ufrs son çeyrek rakamlarını öngörmek,
-bunu yaparken en önemli varsayım olarak, ana şirket gentaşın bağlı ortaklığı ve iştiraklerinin de (genpaz, gentaş kimya, italya vb...) son çeyrekte , gentaş solo rakamları civarında artış yapabildiği ( 9 aylık verilerin üzerine ekleyerek) tahminini kullanarak oluşan rakamlar aşağıdaki gibi çıkıyor.
Yani muhtemelen 12 marta kadar açıklanacak gelir tablosunda şu rakamlar civarında performans göreceğiz;
Yıllık konsolide Ciro : 295mln
Yıllık konsolide brüt kar: 70 mln
Yıllık kons.faaliyet karı : 40 mln
Yıllık kons. Net kar. : 34 mln
Şayet böyle gelirse , (ki öyle gösteriyor rakamsal ilişkiler) bence net karda yıllık bazda 17 den 34 e yani 2 kat artış performansı çok iyi olarak yorumlarım. Elbette son çeyrekte ve yıl sonu değerleme kalemlerinde varsayım ve beklentilerin dışında rakamlar oluşabilir, son derece normaldir ama ana resmi etkilem diye düşünüyorum.
Diğer yandan, 2018 ilk çereğinde, faaliyet karının dışında arsa satışından da 3 mln ek kar (forumdaki arkadaşlar çok düşük fiyata gitmiş deseler de, bilemiyorum piyasa ederini ama) geleceğini şirket açıkladığına göre, beklentiler ve performans artışı devam edecek gibiş görünüyor.
Aslında bu fiyata ucuz ama, ucuzluk göreceli bir kavramdır, fiyatı arz-talep belirler, gerçekten ucuz kaldığını düşünen yatırımcılar çoğunlukta ise eninde sonunda ederini bulur.
Temel analiz kriterlerine göre fiyat ve mali veriler beklemeye ve sabretmeye değer görünüyor.
Sabırla bekleyenlere bol kazançlar.
Celik nakliyat 575 bin almiş.. cok guzel haber artik ortaklar alim tarafinda
GT-N7100 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hayretler icerisindeyim... celik nakliyat dun 514 bin lotu 1.70 kademesinden almis... sabah 1.70 kademesi saticili bile gordum... cok garip bir hisse... normalde hisse oyuncularinin bu haberi kullanarak yukaridan sat asagidan al yapmalari gerekirdi...
Bu patronlar kafayı sıyırmıs zaten.hisse gitmesin diye her haltı yiyorlar
Son 1 haftadır , her gün genel olarak iyi başlayıp ilginç bir şekilde son 1 saatte aşağı dönüyor.
Dün kısmen bu değişmişti. Ne zaman ki kapanışa doğru güçlenecek, izleyen günler için umutlanacağız.
Bu trendi değiştirecek etken ise, yakın gelecekte 2017 bilanço performansı olacak.
9 aylık bilanço sonrası takas değişimlerinde yabancıların payı artıyor düzenli olarak, şirketi tanıyan ortaklardan " çelik" , 1,8 den sattığı malın % 90 nı 1,7 fiyatla yerine koydu. En azından geri koydu, bir bildiği vardır umarım:-))
Ya Çelik toplayamadı demek , gitmesin diye tutuyor göstere göstere , çok da aşağı vermiyor anlaşılan seviyelerde anlaşmışlar
Sn Antiseptik takas için şimdiden teşekkür.
15.02.2018 - 15.02.2018 tarihleri arasında GENTAŞ GENEL METAL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. payları ile
ilgili olarak 1,7 - 1,7 TL fiyat aralığından 38.173 adet alış işlemi ve 0 adet satış işlemi Tarafımca
gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte GENTAŞ GENEL METAL SANAYİ VE TİCARET A.Ş. sermayesindeki
paylarımız/oy haklarımız 15.02.2018 tarihi itibariyle %7,3 sınırına ulaşmıştır/aşmıştır/altına düşmüştür.
ÇELİK ULUSLARARASI NAKLİYAT TİCARET VE TURİZM A Ş
Yine sessizlik çöktü hisseye.. firtına çıkar mi ki😊
patronların toplaması iyidir..artık neredeyse dip seviyeleri 1,67-1,70 aralığı oldu....geçmişte bu hissede yorum yaptığımda bu hissenin yeni dibi artık 1,70 ler olacak demiştim...şu anda neredeyse bu olmuş..en son 1,92 leri görmesi bile çok heyecan vericiydi...bir ara artık tamam 2,00 ları görecek demiştim...
şirketin ciroları çok güzel olmuş yanlız tek çekince tıpkı geçen yıl gibi son çeyrekte bir dalavere yapıp karlarını düşük gösterme ihtimalleridir..bu ihtimal olmazsa bu çeyrekte zaten 10 milyon tl civarı bir kar beklentimiz vardı..ama yok yine hile hurda işlerine girirlerse o zaman da 2-3 milyon gibi bir kar gösterirler..
En son ft-2 dostumuz bu hisseye dadanmıştı...acaba o ne yaptı ?? satıp çıktı mı yoksa hala elinde var mı ??
hisse çok iyi.. düzenli temettü veriyor..tam yatırım kağıdı..her şeyiyle güzel..
bu arada geçmişten hatırladığım kadarıyla tüm cirosunun %40 ihracattan geliyordu..bu ihracatın da büyük bir çoğunluğu avrupaya yapıyordu...malum son aylarda euro/dolar paritesi çok yükseldi...maliyetlerin çoğu ise tl ve dolar bazında...bu durum kar marjını olumlu etkilemesi lazım...
Temettü oranı iyi degil dostum.banka faizi 12 .bu yüzde 4 temettü veriyor komik.endeks hisseleri ucmus gitmis bankalar birebir yapmıs demir celikler 1 e 3 yapmıs.havayolu ucmus bu ahlaksız patronun rezil hissesi hala yerinde sayıyor.18 ay evvel 1.45 ten almıstık endeks 75 bindi.rezilliği hesab edin iste.
Endekside hesab ettinmi dostum
Seninki hos bir teselli.endeks hisselerinin ucup gittiği yerde hala yerinde sayan hisseyi beğenebiliyorsan diyecek sözüm yok.
borsa yatırımı her halükarda bankalardan çok çok daha iyi kazanç sağlıyorlar...hele bir de flash bir hisse yakalamışsanız 10-20 kat dahi kazanabilirsiniz...%35 kar çok iyi ama çıkan normal kaliteli bir hisseye göre hala azdır...ama bu yıl güzel bir kar getirir ise bana göre bu hissenin çıkışını da kat olarak görebileceğiz..artık bir kat mı yoksa iki kat mı çıkar bilemeyiz..
alkanın 1,5 lardan 6,30 lara çıkışını hatırlamak lazım...sasanın yine 1,5 laran 13 leri görüşünü hatırlamak lazım..yataşın 0,90 dan 28 leri ,banvitin 2 lerden 28 leri ,logonun 4 lerden 60 ları ,krontun 1 lerden 20 leri , egenin 10 lardan 300 leri...v.b daha çok örnekleri hatırlamakta fayda var..
şu ana kadar çıkan çıktı zaten endeks de iyi çıktı bundan sonrası bu tür çıkışları yapabilecek hisseleri bulmak gerekiyor...gentaşında önünün açık olduğuna inanıyorum...yeter ki kar iyi gelsin...