Bu yükümlülüklerin 100\75i 5 yıl ve daha uzun burada en büyük sıkıntı dövizin stabil hale gelmesi ihracat yapan şirketler en çok buna önem verir şirketin önünü görebilmesi lazım. Ytd
Printable View
Bu yükümlülüklerin 100\75i 5 yıl ve daha uzun burada en büyük sıkıntı dövizin stabil hale gelmesi ihracat yapan şirketler en çok buna önem verir şirketin önünü görebilmesi lazım. Ytd
https://i.hizliresim.com/OrnJQz.png
2002 yılı ila 2013 yılında yatırım yapanlar kurdan çok etkilenmediler.
2013 yılından sonra döviz ile borçlanıp yatırım yapanlar mutlaka döviz pozisyonlarını hedge etmeli idiler.(bence)
Bu grafikte gelecek 5 yıl için dövizde neler olabileceğini kimse bilemez.(bence)
Umarım her şey iyi olur.
YTD
batı cim 19 dan alış yapıcaz inşallah
Eğer bu şekilde ise; biraz daha ekleme yapabiliriz....
https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...to-sanayii-a-s
Bağlı ortaklıklarındaki ödenmiş sermaye ve sermayedeki paylarını da hesaba dahil edersek;
ENERJİ = 83.975.000
BETON = 49.478.000
LİMAN = 57.835.000
TOPLAM =191.288.000
FARK = - 153.453.123 / 180.000.000 = - 0,85 TL eder...
Borçları neden hesaba dahil etmiyorsunuz?
YTD
Bu kadar ince hesapta yanlış olan o kadar çok şey var ki..
Adamın tarlasına hırsız dadanmış,Bir gün oğlu hırsızı yakalamış,babasına seslenmış..Baba.. hırsızı yakaladım.Babası tut getir
...Oğlu gelmiyor,babası bırak gitsin... oğlu... gitmiyor.Bizimkisi o hesap.
Sermayeler toplanamaz. Anlamsız.İç içe geçmiş ilişki var.
Sökenin % 74,62 si zaten Batının, Özvarlığından çıkmış, bu "eder" e gelmiş. O "eder" de Piy. Değeri.
O halde Piyasa ederinin % 74,62 si behamahal Batının.
Yani Söke,Cari (80 krş) fiyattan, satılsa Batı bunun % 74.62 sini alır.
Batının PD inin o kadarı Söke ' den gelir..geliyor...
Bu hesapta , (Borsa da ) Piyasa fiyatı, borcu, alacağı, vs herşeyi kapsar.
Batını PD inden Söke yi düşünce kalan , hisse başına 20-22 krş tur.
Piyasa bunu veriyor.
Eğer her iki şirket de bugünkü BORSA fiyatlarından konsolide edilse, LEGAL
hesaplama böyle olacaktır.
Piyasa, bazen (bence her zaman) saçmalar. Ama, para kazandıran unsuru da budur..
Ben Batıçim hissesini 1.54 alsam ve size yaaaw bunun içinde 80 krş Batı sökeyi düşüp satayım dersem olur mu?
Yok böyle bir işlem borsalarda.
Ederi neyse odur.(her hissenin tahtası var tahtada ne yazıyorsa fiyat odur)
Diğer türlüsüne ali cengiz oyunu derler.
YTD
Aygaz serm : 300 M
Tupras Serm : 250 M (yuvarlak)
Piyasa ederi Aygaz : 300*8,33=2,500 m (yuvarlak)
Piyasa ederi Tupras : 250*116 =29,000 m (yuv)
Aygazın Tüpras' dan gelen PD 29*0,102= 2,900 m (yuvarlak)
Yani...
Aygaz diye bir şirket yok Sadece Tüpraş ' dan 400 M fazlası var. Diğer varlık ve değerleri Koç kardeşin ikramı..
Kısaca, Piyasa işte böyle saçmalar. Sat tüpraşları, Al aygaz' dersem..
Yatırım Danışmanlığı yapmış olurum ki, DEMİYORUM...
Sakın Ha...
.
Alicengiz oyunu demezler, Para yapma mekanizması derler..(Arbitraj)
Aynı kapıya çıkar ya... neyse..Yapanları üçkağitçı diye suçlar gibi görünmeyelim.
İçinde belli oranda "gümüş" bulunan , "altın" dan bir malın değer hesabından farklı değildir bu hesaplar..
Yada bir deyişle, milletin (piyasanın) nasıl gördüğüne değil, Çamura da düşse "ALTIN" olduğuna bakan kazanır.
Örneğin,
Adı mühim değil , bir şirket var..
Kasasında, Sene sonuna kadar her Lotuna karşılık 21 tl parası olup, tek kuruş borcu olmayan ama,
piyasa fiyatı nedense sadece 16,50 tl olan..
Bizim Ülkemiz böyle işte..
Ayranı yok içmeye, S400 le gider Amerikanın üstüne..
hocam da btcım mı var anladamadım ben.
önünden geçerken hep bakar oldum fabrikaya.
Şirket yönetimlerinin doğru planlama ve öngörülere ;dolayısıyla gelecekteki olası koşullarla ilgili etkin önlemlere sahip olduklarını peşinen kabul eden bir daha düşünsün bence.30 yılda gördüklerim ilk önceleri beni şaşırtıyordu ve hatta böylesine basiretsizlik ancak kasıtlı olur diyordum..Bir plan dahilinde kasten veya çoğunlukla zamanlama ve planlamadaki öngörüsüzlükten kaynaklı, göstere göstere teknik nakavta götürülen pek çok şirket gördüm.Bu yıl dolar 7/7.5 tl,faiz 30/35 puan üstüne kalıcı olarak otursun ve resesyon devam ediyor olsun,vurgun yemiş şirket neymiş anlarsınız.Bazıları destekle hayata dönebilse de, bir kısmı da zombi ye dönüşecektir.
Borsa yuzde 1 yukarda bizimki her gun dusuyor ben hayatimda boyle bişey gormeidm 190 larda cok dusmus tepki veriri diyerek girdim girdigim gune lanet olsun bu şirketteki yoneticiler ne işe yariyorşirketin izmirin gobegindeki arsasi kimbilir kac lira eder bu adamlar ne yapmaya calşiyor ben boyle her gun dusen bir hisse hayatimda gormedim girdigim gune lanet olsun
1,5 yıldır düşüyor. Böyle devasa bir şirketin bu kadar amatör ve umursamaz canlılar tarafından yönetildiğini, sadece kendi ceplerine giren huzur haklarının peşinde olduklarını çok geç anladık. Ne diyelim, bahırıp çaģîrmahı, bedduayı hiç bir şeyi umursamıyorlar. SPK da yav kardeşim geri alım açıkladın niye almıyorsun, insanları kandırdın demiyor. Bu ve bu tür şirketler kesinlikle borsada olmayı haketmiyor. Saygılar
Son sloganimizi bosunami yaziyoruz
Sirketi yonetimiyorlarsa kalacak bir
arsa bile bir sigorta diyorum.
“50K 1+1.....80K 3+1”
Benim uzuldugum kendi bekalari icin
4500 kurucu hissedari magdur etmeleri.....yazik oldu....680 M $ a satmadilar ama sirketin durumu ortada....
Kendi adima bir arsa ....ev yatirimi yapmis olduk.Allah Sahip oldugumuz gunu gosterir insallah.
Saygilar.
LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yıllardir alip satarim boyle berbat yonetilien bi şirket gormedim cidden yazık cok yazık ben facebook sayfalarindan mesaj bombardmianina tuttum sizde yazin belki bir işe yarar bunlar resmen dolandirici
Neyse bugun borsa artı en azindan bizde yuze 1 falan dususle kapariz he rgun yuzde 5 dusuyordu buna da sukur bu şirketi yonetenlerde hic utanma yokmu acaba ?? avrupanin en modern tesisini yaptik diyip duruyorlardi
Belkide bizim patronlar borsada geri alim nasil yapılır onu bilmiyorlardır. SASA nın patronu Erdemoglu bugun 1 milyon lot geri alım yapmış. Utanmayın, arayın öğrenin. Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp.
Batı Çim 'in Borsa vodviline çıktığı günden beri çizdiği $ cinsi fiyat grafiği.
Fiyatı ve $ değeri kırılım günleri ve önemli zamanlar için şöyle..
Arz tarihindeki fiyatı (düzeltilmiş ve bugünkü $ fiyatına denk gelen ile) 3,15 tl
Gördüğü en yüksek fiyat (düzeltilmiş ve bugünkü $ fiyatına denk gelen ile) 19,81 tl
Gördüğü en düşük fiyat (düzeltilmiş ve bugünkü $ fiyatına denk gelen ile) 1,09 tl
Bugün 1.50 tl
https://i.postimg.cc/CLK9D18x/R-1017.gif
Bizim halkımızın en büyük sorunu, değer yargısından uzak oluşu..
Zaten ülkenin içinde bulunduğu durum bunu çok güzel anlatıyor.
Bu arkadaşın yazdıkları, Zengin, Fakir, Okumuş, Cahil, İdareci,Yatırımcı... hemen herkesin genel halini anlatıyor.
Tahminlerine katılmak istemiyorum , çünkü çok acıtıcı, ama o kadar da olası..Alıntı:
Şirket yönetimlerinin doğru planlama ve öngörülere ;dolayısıyla gelecekteki olası koşullarla ilgili etkin önlemlere sahip olduklarını peşinen kabul eden bir daha düşünsün bence.30 yılda gördüklerim ilk önceleri beni şaşırtıyordu ve hatta böylesine basiretsizlik ancak kasıtlı olur diyordum..Bir plan dahilinde kasten veya çoğunlukla zamanlama ve planlamadaki öngörüsüzlükten kaynaklı, göstere göstere teknik nakavta götürülen pek çok şirket gördüm.Bu yıl dolar 7/7.5 tl,faiz 30/35 puan üstüne kalıcı olarak otursun ve resesyon devam ediyor olsun,vurgun yemiş şirket neymiş anlarsınız.Bazıları destekle hayata dönebilse de, bir kısmı da zombi ye dönüşecektir.
Yine de halkımızın, sağ duyusunun, son noktada devreye girip bu zor günleri atlatacağımıza inanıyorum.
Kimseyi etkilemek ve yanlış yönlendirmemek adına..
hiç bir yatırım tavsiyemizin olmadığını özellikle belirtirim.
Bir zamanlar şirkete 3 milyar 5 milyar değer biçenler bugün şirkete iflas etmiş muamelesi yapıyorlar. Var mı iddiaya giren şirket yıl sonu kar yazacak. 50 milyon zarar yazdı diye batırdınız koskoca şirketi. Kriz diyelim ki bitti yapın bakalım bir çimento fabrikası kaça yapacaksınız. Burada sürekli algı yaparak vebal alıyorsunuz şu hayır mübarek günde belki de farkında olmadan insanların rızkıyla oynuyorsunuz. Zaman herşeyin ilacıdır inşallah yanılan sizler olursunuz. Çünkü o şirketlerde 1500 kişi evine ekmek götürüyor. Not: hemen savunma değil bişey biliyorsanız cevap verin. Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez sadece temennidir.
Tahtada dönen dümene dur demeyen yöneticilerimizi de kınıyorum. Burada birinin haksız kazancı varsa sizlerde ortaksınız. Size ve şirketinize güvenip yatırım yapan ortaklarınızı namertlere yem etmeyeceksiniz. Ytd
Bilindiği üzere,bir şirketin 'teorik' değeri, basit olarak özkaynaklar tutarı ve bir çarpan kullanılarak hesaplanır.'Çarpan' ı belirleyen faktörler,yerel ve global ekonomik konjonktür,şirketin gelecek projeksiyonu,pazar payı,kurulum/yatırım değeri ve köklü şirketler için belki de en önemlisi bilanço varlık kalemlerinin,özellikle de duran varlıkların ne ölçüde güncellendiği yani gerçek değeri yansıttığı ile ilgilidir.Yükümlülük kalemleri çoğunlukla gerçek durumu yansıtır.Şimdi,çarpanı 1(köklü sanayi şirketleri için 1 den büyüktür) olarak kabul edip baktığimız zaman şirketin 2019 3 aylık bilançodaki 'teorik' değerinin yani özkaynaklarının cari kurla 165 milyon dolar olduğunu görüyoruz.2018 3 aylık bilançoda bu rakam 250 milyon dolardı.Yani bir senede 85 milyon dolar özkaynak erimesi olmuş şirket teorik olarak değer kaybetmiştir.Olumsuz taraftan bakarsak, özkaynaklardaki erimenin devam edebileceği,kısa vadede ülke ekonomisinde,döviz ve faizde olumlu yönde değişim için şimdilik bir emare bulunmadığı,ve yine borsa endeksinde şimdilik bir toparlanma işareti görülmediği söylenebilir.Olumlu taraftan bakarsak,cari kurla 45 milyon dolar piyasa değerinden işlem gören BTCIM hisseleri, şirketin mevcut olumsuz durumu da dahil edildiğinde hala %70 cıvarında iskonto ile işlem görmektedir.
Bu başlıkta şubat ayındaki ilk gönderimde'' koşullar değişmezse 2020 ve sonrası için favori hisselerimden'' yazmıştım.Varsayımlarım şöyleydi:1)2019 yılında,reel ekonomideki ve faiz/döviz cephesindeki olumsuz görünüm muhtemelen devam edecek ve dolayısıyla borsa değerlemeleri ve özellikle yüksek oranda borçlu şirket hisse fiyatları baskı altında kalacak.2)BTCIM ciddi hasar alsa da sağlam kalmaya devam edecek.Hisselerin geldiği fiyat seviyelerinde,kendi adıma yapacağım: borsa endeksi,döviz,faiz ve hisse fiyatları dörtgeninde tahammül edilemez seviyeleri öngörmeye ve sürekli hasar tespiti yapmaya çalışmak olacaktır.Teknik analiz açısından hissenin bugün gördüğü 1.4 seviyelerinin ilk destek olabileceğini,borsa endeksindeki daha olumsuz senaryolarda ise şimdiden bahsetmenin gereksiz olduğu fiyat seviyelerinin olasılık dahilinde olduğunu düşünüyorum.
Sayın izmirli_hoca...Tahminlerimi değil, senaryolar dahilinde olabilecekleri yazdım.Tabii ki, ben de kimseyi etkilemek veya yönlendirmek istemem.
Evet arkadaşlar bugün genel kurula katılan arkadaş varmı. Ne konuşuldu yöneticiler ne dediler bu içler acısı durumla ilgili yazarsanız memnun olurum.
Nesini söyleyim canım efendim
Gayri düzen tutmaz telimiz bizim
Arzuhal eylesem deftere sığmaz
Omuzdan kesilmiş kolumuz bizim...
Bu arada pek bir ağaydınız şilepler dolmamışken. Ketenpereye mi geldiniz yoksa fare mi peydah oldu sayın hocam? Tam da bu noktada sayın lunarın hakkını da teslim etmemiz lazım (en azından kendi adıma). Lütfen yanlış anlamayın. Maksadım değerleri çarpıştırmak değil. Siz de sn lunar da ayrı değersiniz.