Sen ne ara sattım üstad. Maşallah maşallh yapıyprsun bu sporu..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Endeks çok düşmüştü,ona rağmen sağlam durdu.Hissenin hareketleri
54-98.10................%82
71.20-94.95...........%33
79.65-83.80............%5
80-114.50...............%43
87-?
Toplamda .............%163 prim yapmış,,ben bu kadar kazandım demiyorum,yanlış anlaşılmasın,,,,ama hisse bu fırsatı vermiş mi vermiş.
Önemli olan bizim buna karşılık performansımız ne?
Şirket 9 aylıkta hasılatını geçen seneye göre 2 katına çıkartmasına rağmen,net karda finansman giderlerinin yüksek olması sebebi ile 28 milyon tl kar açıkladı.
hasılat 802 milyon,,geçen sene 436 milyon tl.,,,artış %84
finansman giderleri 212 milyon tl
Net kar 28 milyon,,,,finansman giderleri olmasa idi,,net kar marjı %30 olacaktı,,yeni fabrika yatırımına para harcanıyor,kolay değil.
Esas faaliyet karı 96 dan 205 milyona çıkmış,bu önemli.
Hissede net kar düşük geldi diye,spekler bunu düşüş yönünde kullanmaya başladı.
114 den başlayan düşüş son bulmuş değil.
Mia da aynen böyle olmuştu,,800 lerden 4xx lere varan düşüş yaşamış,daha sonra toparlanarak,eski zirvesini geçmişti.
Bakalım tuclk de böyle olacak mı?
Düşüş durdu diyebilmemiz için,,1-2 gün yeşil kapatması şart.
114.50 den 73.95 e 40.55 tl düştü,,burdan geri çıksa %55 eder.
Cuma akşamı yasak bitiyor.Hafta sonuna kadar dip oluşturacak mı bakalım.
Çoğu fonlar atmaca gibi dip oluşmasını bekliyor,saldıracaklardır.
Tuğçelik Yönetim Kurulu’nun aldığı karara göre şirket %42,85714 oranında bedelsiz sermaye artırımına gidecek. Tuğçelik, 11 Eylül 2023 tarihinde bedelsiz sermaye artırımı için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvuru yapıldığını açıkladı.
Şirket 26 Eylül’de yaptığı açıklama ile bedelsiz başvurusunu geri çektiğini belirtti.
SPK Bedelsizi incelemesini aslında bitirmiş ve Eksiklik var 2022 karınıda dağıtacaksan Genel Kurul yap ve bunu Genel Kurulun onayından geçirmen gerekir demişti.
Sonuçta bu kadar beklemesi normal değil. Hisse sahibi olarak her bir vatandaş CİMER üzerinden bilgi edinme Kanunu çerçevesinde bu süreci yazarak niye bekletiliyor diye yazınca 15 gün içinde kesin olarak bedelsiz onayı haberi yayımlanır.
Aksine beklenirse belki 1 gün belki 1 ay belki 6 ay beklenebilir.. Yani bekleyişi bitirmek için hisse sahipleri harekete geçerse...kim niye bekletiyor ortaya çıkmasın diye hemen onaylanır...
YTD
Düşüş hızı yavaşladı.77-78 arasını dip yapabilecek mi bakalım.Haftaya 5.haftasına gireceğiz.
bi de fon kaldı sanki :)
Tavana gidiyoruz.Naten grubu bedelsizleri onaylandıktan sonra tek beklenti tucede kaldı.
Mia,,bedelsiz onaylandıktan sonra 3 tavan gitmişti.
Kırmızı kapatmadığı sürece yükselişe devam ediyor....Çanak formasyon hedefi 100-110 aralığı,çift tepede kararını verecek,devam mı,tamam mı.
Bu hafta 7.haftasına giriyoruz,onay beklentisi ile hiç ummadık anda hareketler görülebilir.
74.50 de bugün görüldü,,dur durak yok.
Orta vadeli hesaptaki tuclk'lerin bugün itibariyle tamamını sattım. Satmaya 130 larda başlamıştım. Günde 50 lot satıyordum. Bugün kalan bin lotu direkt verdim başka bir şirkette fırsat olduğu düşüncesiyle. Borsa hayatımın en çok para kazandıran işlemi oldu bu. Uzun vadeli hesabımda biraz var, onlar satışa konu değil,hatta aylık alımlarla ilave ediyorum.
FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
71.20 3 li dip gibi görünüyor.Bakalım buradan bir atak başlatabilecek mi,,,bu hafta 2.ayını dolduruyor.
İstisnasız düşüş trendi oluşturdu tuclk speği işini biliyor böyle bir rsi değeri 2020 marttan beri olmamış
Eggub un %150 bedelsizi onaylandı,hisse tavan oldu,performansını takip edelim bakalım ne yapacak
ilk Spk başvurusu incelenmiş ve eksiklik şirkete bildirilmiş şirkette eksikliği gidermiş ve başvuruya devam etmişti.
Dolayısıyla kim niye bekletiyor?
Acaba üst düzey siyasi karar vericilerin bu bekleyişten haberi var mı?
Önceden inceleme yapılmış..şimdide incelendi ya reddersin eksiklik diye yada kabul edersin… bekletenler bunun hesabını amirlerine verebilecek bir gerekçe bulabililer mi?
YTD
Türkiyede borsa,akıl alır gibi değil,,her türlü dümen,üçkağıt,kandırmaca,soygun,yalan,dolan tonla.
Önceki yıllarda 1 ay içinde onay gelirken,şimdi ayları bulabiliyor,,spk nın elemanı mı kısıtlı,elindeki dosya mı çoğaldı belli değil.
Bu iş için rüşvet mi alıyorlar diye aklıma gelmiyor değil.
Gubrefabrikalarını 6 ay bekletip red vermiş .buna ne demeliSM-G980F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kapta reddin gerekçesiyle birlikte yayımlanması gerekirdi.
Eğer sadece red haberi gelirse hem şirkete hem SPK ya CİMER üzerinden resmi yazıyla sorardım. İnternetten bu işler yapılıyor.
Herkes işini yapacak, hakkını arayacak..
Dolasıyla TUCLK hisse sahipleri üç beş kişi CİMER üzerinden sorsa, bekletemezler.. cevapları maddi bilgi içermiyorsa reddedenler amirlerine hesap veremezler….
YTD
Reddin gerekçesi yazılmış,mahkeme dolayısıyla,bedelsiz için özkaynağın yetmeyebileceği denmiş,,ama 6 ay bekletmek niye,,,demekki ellerindeki iş çok.
Tuclkde de 2.5 ay bitti,yine onay yok.ocak sonunda 3.5 ay olacak.,,daha ne kadar bekleyecek.
bence oyuncunun yada bir şekilde tanıdığın eline göre hareket ediliyor
mal boşaltılamadıysa
yada yeterince toplanamadıysa ona göre hareket ediliyor olmalı
tabi bence
Hisse çıkışa geçti,,71 üstünde bir kapanış,düşeni kırar.