ühü sendeki araba bende olsa 10 yıl daha rahat kullanırım:)
Printable View
Ayağını yerden kesiyormu kesiyor az konfor az emniyet yeter
Ayhan Abi benim foruma şenlik bi anım var bununla ilgili [emoji4]
şimdi memleketteyim bizim evin bi garaj kapısı var bildiğin kale şimdi babam aşağıda ben arabada nasıl bi basiretsizlik bendeki bilmiyorum babam kapıyı açmıştır diye düşünerek geriii gerii çıkarken böyle bildiğin güümmmmm diye bi ses öle böle bi ses değil yalnız haa ****** dedim yaa Allah kahretsin gömdüm kafayı direksiyona
inip bakmaya cesaretim yok [emoji4]
Babam - Cami aç camııı (el yuvarlak cizerek)
Ben - Çevirmeli değil bu basmalı diyom [emoji28]
Babam- Bas o vakit çıldırtma beni evladım diyo adam [emoji4] (o manzarayı göresim yok orta,sahada top ceviriyorum )
Neyse açtım camı
Babam - Bi garaj kapısı borçlusun bana
Ben - Nasıl yani [emoji57]
indim baktım ki ne göreyim
Garaj kapısı içine göçmüş arabam taş gibi çizik bilem yok
Tabi babama kitledim garaj kapısını [emoji28][emoji28]
İyi insan olmanın da ,hoşgörünün de , sevmenin de sermayesi bedava.. Sevin lan birbirinizi !
S.Alışık
Çok ayrıntısına hakim değilim, memlekete gidince orada bir arkadaş anlatmıştı.
Üşüyen de güney cephe alsaydı.
Bizim binada da zeminde oturan komşu soğuk oluyor ek yalıtım istiyorum dedi . Şunu anlamadım, zemin olduğu için o eve sen daha az para verdin , ben ara kat için daha fazla para verdim. Senin evini ara kat gibi yapmak için ekstra para harcayamam ki .standartta bir sorun varsa tamam ama ekstra olmaz bence .
O komşunuzda güney cephe alsaymis. Neyse olaya tam hakim olmadan konuşup durmayayım, dışarıdan göründüğü gibi değildir olay .
Bir zamanlar 1 dolar =1 tl olacak demişti.Gel gör ki USD/TRY 7.00 tl oldu
STAH USTA der ki milletin tasarrufunu;
👉 yüksek enflasyon oranı ile erittiler
👉 yüksek döviz artışı ile erittiler
👉 mevduat faizlerini düşürerek eritecekler
bunun sonucunda;enflasyon ve döviz fiyatları yeniden patlayacak ve aynı kısır döngü devam edecek
bunun adına;
EKONOMİ YÖNETİMİ diyorlar..
kat mülkiyeti kanununa göre çatının yapılması ile giriş katın alt izolasyonu aynı kabul ediliyor ve eğer kusur varsa bunun kanunen yapılması gerekiyor gerekirse kat maliki apartmanı mahkemeye verebilir ve istediğini gene yaptırır aynı şekilde giriş dairenin önünü kapatacak kamelya garaj ya da çocuk oyun sahası yapıldığı takdirde de eğer bilirkişi bunun giriş daire de oturan kişinin yaşam alanını sıkıntıya soktuğu tespit ederse yıkım kararı verilir kanun giriş daire ve çatı katı olan daireleri koruyor bizim apartmanda bu olay olduğu için iyi biliyorum biz giriş dairenin alt izolasyonunu yaptırdık
eskiden bir sürü nick vardı hisse.net te...çoğu ayrılmış...stah ta bunlardan biriydi...kimler kimler vardı...balaban hanımlar, kuterolar, hank ler, karahanlar, bıkmışbrokerlar, kuzular, mavilimler...daha unuttuğum bahsedilse hatırlayacağım kişiler...
Sanırım bir kısmı parayı bir kısmı başka bişeyi buldu gelmiyorlar:)
Truman* çevresindeki mantıksızlıkları fark etmeye başladı :)
Aklı başında birkaç kişi bu ülkede muhalefetin sahte olduğunu söylüyor zaten.
Lakin ikna olan kitle bir avuç.
( * : https://www.google.com/search?q=trum...obile&ie=UTF-8 )
DİSK-AR: Geniş tanımlı işsiz sayısı 7 milyon 153 bine yükselirken, geniş tanımlı işsizlik oranı ise %20,9 olarak hesaplandı
gerçek işsizlik bu rakam
15-03-2019 15:30:03 *new york fed alınan fiyatlar endeksi mart'ta 18,1 (önceki 22,9)
15-03-2019 15:30:02 *new york fed istihdam endeksi mart'ta 13,8 (önceki 4,1)
15-03-2019 15:30:01 *new york fed yeni siparişler endeksi mart'ta 3,0 (önceki 7,5)
twiter çıktı mertlik bozuldu hepsini takibe almışım ama bir kere girip bakmıyorum
1923 yılında Öğretmenler 20 Cumhuriyet altını maaş alıyorken
1965 yılında 28,6 Cumhuriyet altını alabiliyormuş
2018 yılındaki öğretmen maaşı ise neredeyse onda biri değerine düşmüş yani 2,4 Cumhuriyet altını maaş alıyor
KAYNAK: https://www.egitimradyosu.com/yillar...ligi1923-2018/
Kağıt para nasıl erir uzun vadede net olarak ispatı sayılır.
euro da tanzim sürüyor. 200 günlük altında kaldı euro.
dolar dikkat ediyor musunuz 5.45 ile 5.47 sürekli 5 dakikalk grafike yakıp duruyor. tüm barlar upuzun. 5.45 e kim satıyor aynı anda5.47 yi kim alıyor. bu nasıl iştir yahu.
9 ile 6 arasında iç piyasa açıkken tüm 5 dakika barlar devasa.. her bar 45 i 47 yi tarıyor. piyasa kapanınca bitiyor.
Bu haftanın kazandıranı döviz ve altın olurken borsa da yükseliş yaşadı
Investing.com - Haftayı tamamlarken öne çıkan gelişmeleri hatırlarsak;
Türkiye ekonomisi 2018'in son çeyreğinde %3 daralırken yıllık bazda %2,6 büyüme ile yılı tamamladı.
Sanayi üretimi Ocak'ta aylık %1 artarken geçen yılın aynı ayına göre %7,3 daraldı ve alt sektörlerde en sert daralma %7,5 ile imalat sanayide oldu.
İşsizlik oranı Aralık ayında %13,5 seviyesine yükselerek Şubat 2010'dan sonraki en yüksek seviyeye çıktı ve işsiz sayısı 2017'nin Aralık ayına göre 1 milyon 11 bin kişi artarak 4 milyon 302 bine yükseldi. Kasım ayında 3 milyon 981 bin olan işsiz sayısı son ayda 320 bin üzerinde artış gösterdi.
Merkezi yönetim bütçe açığı Şubat ayında 16,8 milyar oldu. Şubat'ta bütçe gelirleri, geçen yılın aynı ayına göre %9,7 artarak 67 milyar lira, bütçe giderleri ise %33,2 artarak 83,7 milyar lira oldu.
Perakende satışlar Ocak'ta geçen yılın aynı ayına göre %6,7 azalırken bir önceki aya göre %1,3 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları %2,9, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) %10,3, otomotiv yakıtı satışları %2,8 azaldı.
Ocak sonu itibarıyla, kısa vadeli dış borç stoku, 2018 yıl sonuna göre % 1,5 oranında artışla 118 milyar ABD doları oldu.Bu dönemde, bankalar kaynaklı kısa vadeli dış borç stoku % 1,4 oranında artarak 57,7 milyar ABD doları olurken, diğer sektörlerin kısa vadeli dış borç stoku % 1,7 oranında artarak 54,4 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleşti.
Küresel tarafta ise brexit oylaması haftanın en önemli gelişmesi olarak izlendi. Salı günü yapılan brexit anlaşması parlamentoda reddedildi. Ardından anlaşmasız brexit de reddedilirken brexitin ertelenmesi oylaması dün kabul edildi.
Yeniden bir brexit referandumuna gidilmesi ve brexitin uzun süreli ertelenmesinin reddedildiği oylama sonrasında Başbakan May'in AB'den süreyi 30 Haziran'a kadar uzatma talebinde bulunması bekleniyor.
Ticaret müzakerelerinde ise ABD ve Çin liderlerinin Nisan ayında bir araya geleceği belirtildi, ancak bu kanattaki gelişmeler bu hafta risk iştahı üzerinde negatif etki yaratmadı.
Haftalık bazda TL varlıkların performansı:
USD/TRY kuru bu hafta %1 değer kazandı ve haftayı 5,47 yakınında tamamlamaya hazırlanıyor.
EUR/TRY kuru bu hafta %1,5 üzerinde değer kazandı ve haftayı 6,18 yakınında tamamlamaya hazırlanıyor.
BIST 100 hafta içinde 100.750 puana gerilemesinin ardından hafif toparlanma gösterdi. Endeks bugün 103.000 puana yükseldi ve haftayı yükselişle tamamlamaya hazırlanıyor.
GAU/TRY bu hafta kur ve ons tarafındaki fiyatlama ile yükselişlerde 230 TL direncini aşamadı, ancak haftayı yükselişle tamamlamaya hazırlanıyor.
https://i.resimyukle.xyz/GaO7VJ.png
görünüm böyle oluyor
viopçulardan yardım istedim bakalım ne diyecekelr:)
1946 yılında altının değeri 481 dolar
1958 yılında altın 312 dolara düşüyor
1965 yılında ise 281 dolara düşüyor zaten 1971 e kadar yani Bretton Woods sisteminin çöküşüne kadar altın düşüş eğilimindeydi ne olduysa 1971 den sonra oldu diyebiliriz.
Bu arada 1923 yılındaki altının fiyatı olan 310 doların bugünkü değeri 4582 dolara tekabül etmektedir (ABD enflasyonuna göre) Yani ABD enflasyonu bazlı altın hala iskontolu sayılır o tarihe göre.
şu çubuklar investingin doalr muhabbetinde de yoğun bir şekild esorgulanıyor
Uzun vadede öğretmen maaşı yani emeğin gücü ne hallere gelmiş bunu açıkladım.
65 yılındaki hükümetin canı daha fazla maaş vermek istemiş olabilir oraya niye takıldınız 23 ile 2019 arası ana trend serisine bakınız.
Siz konuyu nasıl ve ne şekilde anlıyorsunuz anlam veremedim. Konuları Çok açık ve net açıklamama rağmen bir türlü algılayamadınız neyse çabalamaya çalışmayacağım.
Beyler tanzim satistaki 3 üncü sıradaki sıramı 25 tl ye satıyorum.[emoji4]