18.58 den sonra 18.51 e dokunmuş.
Printable View
18.58 den sonra 18.51 e dokunmuş.
18.47 dokunduk
22,06,2018 cuma işlemler ve takas farklılıgı
credit satıyor görünüyor ama takaslarda almış !
emeklilik fonları alıma devam...
https://resmim.net/f/sBYjEn.jpg
Emeklerine sağlık Romeo,sağol.
BASIN BÜLTENİ-Yataşâ€™tan Çocuk ve Ebeveynlere Özel YouTube Kanalı Yayında
27 Haziran 2018 13:15
Türkiye’nin bir numaralı yatak markası Yataş, ‘Uyku ve Çocuk by Yataşâ€™ platformu ile YouTube’da çocuklar için eğlendirici ve eğitici, ebeveynleri için de bilgilendirici içerikler sunuyor. Çocuklar modern Türk masallarıyla pek çok şeyi keyifle öğrenme fırsatını elde ederken, ebeveynler uzman pedagogların videolarıyla çocuklarının sağlıklı gelişimi için merak ettikleri her konuya yanıt bulabiliyor. Sadece YouTube’da hizmet veren ‘Uyku ve Çocuk by Yataşâ€™ kanalında ayrıca gün boyu yorulan yetişkinlere özel dinlendirici ve rahatlatıcı ses videoları da bulunuyor.
Türkiye’nin yatakta kalite, konfor ve yeni teknoloji denince ilk akla gelen markası Yataş, Türkiye’de benzeri olmayan bir platformla çocuklar ve ebeveynlerine yepyeni bir deneyim sunuyor. Uykudaki uzmanlığını çocukların dünyasına taşıyan Yataşâ€™ın YouTube’da hizmet veren ‘Uyku ve Çocuk by Yataşâ€™ kanalı, modern Türk masalları ile çocuklara bambaşka bir dünyanın kapılarını aralıyor. Yayın hayatına başlamasının üzerinden çok zaman geçmeden 700 bini aşan izlenme sayısına ulaşan ‘Uyku ve Çocuk by Yataşâ€™ kanalı, çocuklarının sağlıklı gelişimine özen gösteren ebeveynler için de adeta bir rehber niteliği taşıyor.
Özgün, öğretici ve modern Türk masalları
Kanalda yayınlanan birbirinden çeşitli ve öğretici modern Türk masalları, metin ve görsel olarak pedagog filtresinden geçen, tamamen özgün senaryolarla ve titizlikle oluşturuluyor. Böylece çocuklar kendileri için özel hazırlanan içerikleri takip edebiliyor. Çocukları için onların sevebileceği, masal gibi kaliteli, öğretici içerik arayışında olan ebeveynlerin de hayatı kolaylaşıyor. Ebeveynler gönül rahatlığı ile çocuklarını masalların büyülü dünyasına emanet edebiliyor.
Yağmur sesi ile günün stresini üzerinizden atmaya ne dersiniz?
Dünyada ve Türkiye’de bu çapta masal ve uyku konularını sahiplenen ilk marka olarak dikkat çeken Yataş, ‘Uyku ve Çocuk’ platformu ile ebeveynleri de sakinleşmeye ve rahatlamaya davet ediyor. Kanalda yer alan ve meditatif etkileri olan ses videoları günün yorgunluğunu ve stresini alarak, dinlendiriyor. 1 saatlik kesintisiz dalga sesi, yağmur sesi gibi sunduğu zengin alternatifleriyle günlük koşuşturmaları bir süreliğine unutturan ses videoları, işten ve yoğun geçen günün ardından dinleyenleri rahatlatarak, sağlıklı bir uykuya hazırlıyor.
Kıpırdanıyor gibi basmazlarsa!
Niye arttı? Kim aldı?
SM-A720F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bgc geçen hafta sattıklarını yerine koyuyor anlaşılan, firma açısından bir gelişme yok sanırım, suni artış.
*BGC İSTANBUL, YATAŞ İÇİN TAVSİYESİNİ 34,15 TL HEDEF FİYATLA 'AL' OLARAK DEVAM ETTİRDİ
28 Haziran 2018 10:27
selamlar dostlar.
düşüş sonlanmış olabilir mi?
kendi penceremden baktığımda, sonlanmış gibi gözüküyor bana. neden sonlandığını düşünüyorum? grafik üzerinde belirtmeye çalışayım.
26/03/2018 tarihinde gördüğü 37,46 dan başlayan düşüşün görünümü şöyle:
http://i.hizliresim.com/4zbQyJ.png
görüldüğü gibi 5 dalgalı düşüş yaşadı hisse.
1nolu düşüş dalgasının tepkisi cılız kaldı. işlem hacmi artmalıydı. artmadı bilakis düştü. demekki düşüşe devam dediler bence.
keza 2nolu düşüş dalgasının tepkisi de cılız kaldı. demekki düşüşe devam dediler bence.
3nolu düşüş dalgasında çok yüksek hacimli düşüş yapması düşüşe devam edeceğine dair kuvvetli bir işaret idi bence.
4nolu düşüş dalgasında da nipeten yüksek hacimli düşüş yapması düşüşe devam edeceğine dair yine kuvvetli bir işaret idi bence.
5nolu düşüş dalgasında hareket şekli bana bunun son dalga olduğunu düşündürttü. neden böyle düşündürttü? dalganın şahikası olan 25/05/2018 deki uzun kırmızı bar (yani sondan dördüncü bar) dikkat çekici idi. ve bir de bunu takip eden 26/06/2018 deki minik bar (sondan üçüncü bar) dikkat çekici idi. neden dikkat çekici idi?
1) 25/06/2018 de açılış 21,40 ve en düşük 18,79 u görerek çok ciddi geri çekilme yaşadı ama hacim pek düşük kaldı bu sert harekete göre. o gün hacim nispeten yüksek olsaydı, düşüşün devam edeceğine dair kuvvetli bir işaret olurdu bence. hasılı, sert düşüşü hacim desteklemedi o gün.
2) 26/06/2018 de bir dip çalışması daha yaptılar ve 18,49 gördü. ayrıca açılış (19,07) ile kapanış (19,10) nerdeyse aynı idi. o nedenle bir doji yıldızı oluştu (tam adı "Terkedilmiş Bebek Formasyonu"). doji yıldızı önemli bir dönüş sinyal göstergesidir. bu doji yıldızını uzun bir yeşil bar takip etmeliydi ve öylede oldu. dünkü uzun yeşil bar, Terkedilmiş Bebek Formasyonunu tamamladı bence.
ez-cümle: dün gece grafikler üzerinde çalışırken gördüğüm bu sebeplerle, düşüşün sonlandığı fikri bende ağır bastı. ve sabah ilk işim yataşa dönüş yapmak oldu.
Maalesef yabancılar taşıdı kağıdı yukarılara. Emeklilik fonları kötü günlerde hava yastığı gibi düşüşü yavaşlattı ama yabancı alıma geçmeden hareket zor bence. Seçim bitti hedef fiyatlarda iyi eee artık helva zamanı. 🙂🙂
Bu arada kağıt 2 bile değilde BGC 3 hedef fiyat açıklamıştı. Çoğu kişiye uçuk gelmişti. Şimdi hedef fiyat 34. 🙂🙂🙂
Aleykümselam cok400,hadi inşAllah.
eğer düşündüğüm gibi düşüş sonlandı ise (elbette yanılmış ta olabilirim), hedef ne olmalı?
http://i.hizliresim.com/VDvRVB.png
grafiğe göre ilk hedef 22-23 civarı gibi gözüküyor.
uzun vadeli görünüm: (dikkat: grafik haftalıktır)
http://i.hizliresim.com/oVrl7Q.png
3.00 civarında başlayan ve 37 yi gören uzun vadeli yükselişin fibo%50 düzeltme seviyesinden destek bulduğu gözüküyor. buranın destek olduğunun göstergesi, fiyatın bu hafta ve önümüzdeki birkaç hafta 20,225 in altına inmemesidir. 20,225ten kastım kapanışlardır. gün içinde 20,225in altına (olursa) sarkmalar önemli değil bence.
yine haftalık görüntü:
https://i.hizliresim.com/GDoVDr.png
görüldüğü gibi, 2017 ekim ayı sonlarında hisse fiyatı 24-25 üstüne çıkıp ve 2018 mart ayı ortalarında 37leri gördüğü süreçte, rsi bu yükselişi onaylamamış ve "negatif uyumsuzluk" ortaya çıkmış. zaten 37lerden sonra müthiş bir düşüş yaşanmış hisse fiyatında. müthiş düşüşten kastım şu: 37leri pivot kabul edip, 18leri de dip kabul edersem, düşüş %50nin biraz üstünde olmuş. %50 düşüşü, müthiş düşüş diye nitelendirmekte sakınca yok bence.
yine üstteki grafiğe göre, rsi son 3 haftalık süreçte, dip oluşumu yapmaya çalışıyor. gerçi rsi alt sınırı olan 30a dokunsaydı daha güzel olurdu. ama en azından rsi nın bu son hali de dipten dönüş sinyali üretiyor bence.
doğtaş ta dönüş sinyalleri veriyor.
Yataş grup ceosu nuri öztaşkın: Yıl sonuna kadar kar payı dağıtacak noktaya gelebiliriz
*YATAŞ/ÖZTAŞKIN: MALİYET ARTIŞLARINI TÜKETİCİYE HİSSETTİRMEDİK-BLOOMBERG HT
29 Haziran 2018 14:40
*YATAŞ/ÖZTAŞKIN: YIL SONUNA KADAR KAR PAYI DAĞITACAK NOKTAYA GELEBİLİRİZ-BLOOMBERG HT
29 Haziran 2018 14:42
*YATAŞ/ÖZTAŞKIN:YENİ SATIN ALDIĞIMIZ 'DİVAN' MARKASIYLA DAHA GENİŞ KİTLELERE ULAŞACAĞIZ-BLOOMBERG HT
29 Haziran 2018 14:47
*YATAŞ/ÖZTAŞKIN:YENİ MARKAMIZ 'DİVAN' İLE 2019'DA 100 MAĞAZA AÇACAĞIZ-BLOOMBERG HT
29 Haziran 2018 14:47
*YATAŞ/ÖZTAŞKIN: BU YIL 151 MAĞAZA AÇMAYI PLANLIYORUZ-BLOOMBERG HT
29 Haziran 2018 14:49
Bahsettiği bedelsiz diye anlıyorum. Temettü değil herhalde.
hoşgördük sn barisg kardeşim.
doğtaşı bcg mi yükseltiyor sorunuza istinaden, aşağıdaki grafik doğtaşın son 100 işlem gününe ait yabancı pay oranlarının grafiğidir:
http://i.hizliresim.com/LD198G.jpg
görüldüğü gibi mayıs başından beri doğtaşta yabancı payı düşüyor (biraz da hızlı hızlı adımlarla düşüyor).
bu da yataşın son 400 işlem gününe ait yabancı payı oranlarındaki seyrin grafiği:
http://i.hizliresim.com/1EMz0p.jpg
görüldüğü gibi yataşın da yabancı pay oranı düşüyor. ama yabancının yataşta pozisyon azaltmasını ben baştan beri (eminim hatırlayan vardır: bedelsizi açıkladığı ve sert düşüşün yaşandığı o günlerde bunu forumda dile getirmiştim), temettü yerine bedelsiz kararı almasına bağlıyorum. malumunuz, yabancı bedelsizi değil de temettüyü sever. temettü yok dedi şirket yönetimi ve yabancı payı azalmaya başladı yataşta
öztaşkının "yıl sonunda temettü verebilir noktaya geliriz" demesini, yabancı ortaklara göz kırpma olarak yorumladım. malum şirket yönetimi güncellediği geri alım programı ile alım yapmaya devam ediyor. ne için geri alım? hisse fiyatını tutmak için. yabancıya böylece göz kırpararak, "hisse fiyatını tutmamda bana yardımcı ol" şeklinde yorumladım.
Ekran görüntülerini göremiyorum ama BCG yabancı, BGC ise Türk.
Bgc aynı anda 2 mobilya firması Doğtaş ve Yataş ile 2 bilişim firması Index ve Arena'da ciddi satış yaptı 2 hafta önce. Romeo'nun paylaştığı derinlikli analiz ve grafiklerden gözüküyor.
şu geri alım programı için birkaç kelam etmek isterim. ilk elde bu geri alımdan pek hoşlanmadığımı söylemeliyim. neden hoşlanmıyorum:
- bir kere, geri alımda para şirket kasasından çıkıyor. tahtada satmak isteyenden hisse alınıp ona para veriliyor. nerden? şirket kasasından. yani kasadaki parayı azaltıyorsun. halbuki nakit para, hem şirket faaliyeti için gerekli, hem de borç ödemede gerekli. bu gerekli "şeyi" böyle bir şekilde azaltmak, şirketin nakit ihtiyacını daha artıyor (belki de borcunun artmasına neden oluyor) ki, hoş değil bu. bir de kimden alıyor hisseleri? büyük ölçüde yabancıdan. öyleyse, yabancıyı ikna ederek payını satmaktan alıkoymak iyi bir fikir olabilir.
- ikincisi, geri alınan paylar için, yıl sonunda kardan karşılık ayrılması gerekiyor. malumunuz, yataş 2017 yıl sonu bilançosunda, 2017de geri alınan paylar için 11.081.201tl karşılık ayırmıştı. yani dağıtılabilir karı azaltıyor ki, bu da hoş değil (gerçi temettü dağıtmadığı için sorun değil ama, dağıtma kararı verecek olsa sorun olacak).
bu 2 sebeple geri alım programından hoşlanmıyorum.
hocam anlıyorum ki, bu dediğiniz hususta sizin bilginiz var. benim bilgim yok. o yüzden bu konuda birşey söylemem-fikir yürütmem mümkün değil. ben doğtaşta dönüş belirtisi var derken grafiğine göre (yani tekniğine göre) demiştim. yoksa doğtaş hemen hemen hiç takip etmediğim hissedir.