Amerika QE ile sistemi kurtardı. Yıkım mıkım faiz maiz böyle şeyler gereksiz. Kredi mevcut ilkesi var aynen bu şekil devam gittiği yere kadarrrrrrr :hosgeldin: :bravo:
Printable View
Aktifbank faiz grafiğimi güncelledim.
https://resmim.net/f/D4sIbd.jpg
Ah ah bazı arkadaşlar hala yaratıcı maratıcı devrim evrim mevrim anlatıyor. Çıkın bir sokağa herkes zengin olmak istiyor... Yıkılacakta yepisyeni muhteşem bir sistem doğacak he :he:
"Everyone, deep in their hearts, is waiting for the world to come to an end." -Haruki Murakami
Yetmez ama evet cinsinden...
Bana göre Aktifin faizi yakın vadede 24 ün üzerine çıkacak. Çıkmak zorunda...
Şu an Aktifte nkolay tutanların büyük çoğunluğu yüzde 24 bono oranıyla tutuyor.
Ancak bono vadeleri çok uzun değil. Birkaç ay içinde veya sonbaharda vadeleri gelecek.
Bu vadeler gelince
1-Aktif bu portföyü tutabilmek
2-Tüm vadelerde 32 günlük çok kısa vadeyi ülke genelinde uzatabilmek için
piyasaya daha rekabetçi ve uzun vadeli bono sürmek zorundalar.
Sırt çantasına sığan katlanabilir elektrikli scooterlar var öneririm dünyayı gezmek içinde birebir. Batarya teknolojisi geliştikçe ve teknolojik minyatürleşme ilerledikçe cebe sığan ulaşım araçları bekliyorum. İnsan medeniyetini kurtarırsa bu tarz şeyler kurtarır yoksa bak şöyle yedim bak böyle gezdim iyi para ezdim demekle bi yere varamayız bence :he:
Yalnız ben PPF takıldığım dönemde
ana para +kar şeklinde gidiyordu sistem..
Yani kara getiri olmuyordu
Kağıt üzerinde ana paran üzerinden getiri sağlanıyor du..
Onun için ppf lerde (bence ) kısa vadelerde satıp karı anaparaya eklemek ve yola öyle devam etmek lazım..
Gülmeyin bence iş çok ciddi.
Rte kızıcahamam toplantısında şunu diyor. Ya Oluruz ya Ölürüz.
İşid lideri bağdadi elinde türkiye dergisi ile poz verip türkiye vilayeti diyor.
Bu ülke kasım seçimleri öncesini yaşadı %40 oyu olan Akp 3.5 yerde bombaların patlaması insanların ölmesinden sonra oyunu %49 cıkardı.
Yazık oluyor güzel ülkeme.
tur sırasında celebrity edge gemisinde bir steak yiyelim desek
55 dolares kuver yazıyorlar, TL'ler kuş gibi uçup gidecek
https://i.hizliresim.com/5a55lR.jpg
https://i.hizliresim.com/ADRRM0.jpg
seçim yenilemede listelere ekleme çıkarma yapılamaz, aynı seçim listeleriyle seçime girilir (okuduğum bilgi)
ha bu basiretsiz ysk uygulamayı değiştirirse bilemem ama bunu yapmaya kalkarsa da ortalık karışır...
eğer seçim tekrarlansın hezimete uğrarlar...
çünkü başta saadet olmak üzere diğer partiler de İmamoğluna destek verecektir.
PPF'lerde aynı sistem işlemez. Fiyat belirleyici unsur getiri hesabında diğerinde faiz belirleyici getiri için. PPF'de sat al yaparak önceden stopaj ödemiş olursunuz. Fakat şöyle birşey yapabilirsiniz. Mevduat ve PPF getirilerini yakın şu aralar. Bir süre mevduat bir süre PPF şeklinde dönüşüm mantıklı olabilir. Mevduattan kazandığınız daha fazla fon almanızı sağlıyorsa ve fon MK oranları mevduat faizinden fazlaysa fona dönüş yaparak getiri dahada arttırabilir.
Türkiye Gazetesinin manşetini boşverin...Birçok olasılık değerlendirild ve mazbata verildi....Boşverin bunları ...Parayı nasıl daha verimli değerlendirebiliriz ve enflasyon canavarına yedirmeyiz ona bakalım....
Diyelim 500.000 ana para var
4-5 gün geçti 500.000 ana para + 5000 kar olarak gözüküyor
22.50 de getirisi var PPF nin diyelim
505.000 e çalışmıyo o getiri
500.000 e çalışıyo
kar ertesi gün atıyorum 5500 tl oluyor..
Benim gözlemim bu yönde idi
10 günde bir bu 5500 ü satıp
505.000 olarak yeniden aynı ppf den alıp
505.000 e getiri işlenmesi sağlanabilir..
internet te okudum vakıfbank ta ziraat gibi enflasyona endekli mevduat cıkartıyormus yapılan acıklamalara bakarsak vatandas doviz tevdiat hesaplarını cozup o alana kayacakmıs boylece tl destelencekmis falan ..vatandas bununla ikna olacaksa nasıl olacaksa artık ...birsuru dolanbaclı yok izlenecegine ver %25-26 ustune de her mevduata her vadeye yap stopajı 0 bu sayede +400 baz daha ustune koyulursa %29-30 a gelmis olur desteklersin o zaman ...8 ay once bu yapıldıgında dolar tl 6.70 den 6 liranın altına gelmisti 1 ay icinde ..
Bu çözümler ekonomi için hiç bir mana teşkil etmez aslına..
Ali veli
Veli ali..
Yurtdışından sıcak para akışı kesildiğinde bu çözümler hiç bi işe yaramaz..
Devlet in stopaj üzerinden ciddi geliri var..
Bu kesilirse gelsin bütçe açığı
Bütçe açıkları artarsa borçlanma maliyeleri artar zam vergi artışı
Hayde enflasyon
Hayde dolar
Yine başa döneriz..
Bu borç yapılmadan düşünülecek idi..
Yada ABD ile bir dalaşma içine girilecek ise bu borç yapılmayacak idi..
İkisi bir arada olursa böyle oluyor..:)
Biz hem borçluyuz hemde heyt höyt ediyoruz..
Fonda getiriyi belirleyen fon fiyatı ve fon sayısı. Farz edelim 500K ile 100 TL den 5000 Fon aldınız. Fon 101 TL oldu sattınız. Kazanç 5000 stopaj %10 eline geçen 504500 TL. Kaç tane fon alabirsiniz elinizdeki parayla 4994. Fon fiyatı 102 TL oldu diyelim. Satmasaydınız fonlarınızı 9000 TL kazanacaktınız. Satıp tekrar aldınız yaklaşık 8900 TL oldu kazanç. Hesaplamayı kabaca yaptım tam doğru hesaplamayı siz yapabilirsiniz.
Bugun icin oran alan var mi?
Aktiften 200k üstü EFT yapabilen varmı ?
ulaşım araçlarını sürekli yanında taşımaya gerek olmayacak... istediğin zaman ihtiyacın olduğu yerde , en yakınındaki oluşum yerinde ( imalat out , oluşum in ) , istediğin şarttaki vasıtayı , karar merkezinin koşulları onay veriyorsa ( AI ) ŞAKKK diye gözünün önünde yapıverecek yazıcılar... bu işler böyle artık... ister uç ister karada kon git... denize sür...
Geçen aylarda Avrupa'da birşehirde etrafta bırakılan elektrikli scooterlar gözüme çarptı. Meğer herkes gördüğü yerde ihtiyacı varsa binip gittiği yerde bırakıyormuş. Neredeyse her sokakta bırakılmış 1 elektrikli scooter gördüm. Cep telefonundaki bir app üzerinden çalıştırılıyor.
Ayrıca şarjı %30'un altına düşenler ağ üzerinden gezici ekibe haber veriyor. Gezici ekip GPS üzerinden yanına gidip hemen bataryasını değiştiriyor. 24 saat sistem işliyor ve durmuyor.
Harika bir şey. Neredeyse her sokakta bir adet gördüm. eğer scooterlar coğrafi olarak belirli bölgelere yoğunlaşmaya başlarsa gezici ekip şarj işlemi sırasında tekrar dengeli dağıtım sağlıyor.