Teşekkürler, emeğinize sağlık. İyi çalışmalar.
Printable View
Gece VİOP'u + 0,19'la kapattı.
Bende hem tcd hem tkf var bu şekilde fon alımı mantıklı mı yoksa başka fonlardan mı almalıyım iki fon da tacirlerden bilemedim .
Endekte 119200 seviyesi önemli..Yarın veya en geç öbür gün üstünde kapanışlar yapmaya başlamamız lazım..Faydası oluyor mu bilmiyorum ama, gerekli gördüğüm noktalarda yazıyorum.
Artık fonlarla çok işim yok, portföyün %10 u fonda. Zaten fonlardan çıkış yaptığımı yazmıştım.Bana göre hisse senedi barındıran fonlara yatırım yapmak valör nedeniyle mantıksız gelmeye başladığı için bu kararı vermiştim.
Hisse senedinde işlem yapmak, fonlardan daha kârlı..Karını da geçtik, piyasaya daha hızlı reaksiyon verebiliyoruz..Ytd..
acc yeni fiyat 2,166695 dünkü fiyat 2,170520 -0.18 gelmiş tahmini oran 1,94 idi.
opb yine batırmış yeni fiyat 1,104833 dünkü fiyat 1,114825 -0.90 gelmiş hisse fonlar geçti bu salak fona bulaşmaz olaydım.
eib yeni fiyat 0.061539 dünkü fiyat 0,061706 -0.27
eurobonds fonları -1 küsür düşmüş çoğu
Ake eurobond fonu % -1.91 düşmüş, bir ayda verdiğini bir günde aldı namussuz. Hemen hemen tüm fonlar için berbat bir gün olmuş. ACC sağlam durmuş
TE3 -0,13%, hem eurobond hem de hisseler yüzünden eksi getirmiş sanırım. Takip listemdeki fonlarin hepsi kırmızıydi.
Tcd şov yapmış
TCD oyle dususler grafikte baktimigizda normal
Normal olmayan sey o zamanlar 20 milyon tl portfoylerinde bulundugu simdi 15 kat fazlasi!
Kolay gelsin!
Endeks 113 binlere kadar bir dip seviyesi yapabilir, tepki çıkışlarına aldanmamak gerekiyor, ek alımlar için biraz daha beklemeye karar verdim, şu anda ppf de nakit bulundurmak iyi olur.
eurobond normalde dolar yükseldikçe bu eksiyi kapatır şuan swap faizleri yükseldiği için yabancı TL den dolara kaymakta zorlanıyor ama bir süre durdurur bu yine orta vadede yabancının da beklentisi kur artışı olduğu çok belliki bbdk bu kararı almak zorunda kaldı önüne geçmek için ve kamu bankaları dolar satıyor bu da bir müddet tutar ancak bence orta vadede kur yükselir. Negatif faiz değişirse MB faiz artırırsa tabi o zaman farklı senaryo onuda yapmıyacaklar gibi duruyor. Kur artışı eurobondslara yarar.
osl ve ist kvf olmasına ragmen ozellikle osl nasıl bu getiriyi veriyor ,digerleri - 0.04 u bulmusken
Tcd Fon yöneticisine mail attım, sıkıntı mı var yönetim mi değişti, fon büyüklüğünden mi vs .. hemen cevap yazdı.
Son dönemde piyasalardaki düşüşten TCD fonumuz da olumsuz etkilenmiştir. Ancak bu tür fonlarda haftalık hatta aylık bazda bakmak biraz sakıncalı. TCD fonumuz %127 lik getiriyle geçen senenin en çok getiri sağlayan fonu. Ayrıca sene başından bu yana yine en iyi değişken fonlar arasında son haftaki düşüşüne rağmen. Bu çerçevede değerlendirmenizin sizin açınızdan iyi olacağını düşünüyoruz.
Yönettiğimiz fonlar uzun vadede genelde kendi kategorilerinde hep ilk sıradadırlar. Fonlarımızın bu anlamda kısa vadeli yatırımcılar açısından uygun olmadığını söyleyebiliriz.
Saygılarımla,
krc, osd ve osl'den oluşan 1m'luk portföy -250 TL yazmış, osl biraz ayakta tutmuş
TCD günün en çok kaybettiren fonu olmuş fon türünden bağımsız hem de.. Ancak Suriye'deki şehit haberlerinden ötürü günlük ve anlık terste kalmalarını anlamak gerekiyor. Askerlerimizin allah yardımcısı olsun biz zarara katlanırız da giden canlar ve olası savaş sıkıntılı..
bist bugunde iyi görünmüyor eksi yazmasak bari
Virüs olayını çözdük. Suriyede bitse önümüz açık.
Moody's: Koronavirüsün ekonomik etkisi için cari temel öngörü, normal aktivitenin yavaş yavaş yeniden başlamasının birkaç hafta daha süreceği yönünde
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dolardan biraz bozdurayim diyorum. Ama bir yandan şu geliyor aklıma. Yabancının beklentisi olmasa, BIST'te satış yapıp dolar alımına girmezdi. Ek olarak bu beklenti BDDK'da olmasa, bu son swap hamlesini yapmaz ve ayrıca swap faizi bu noktaya gelmezdi. Böyle düşününce de bozduramiyor insan. Zaten yıl sonu beklentisi 6,4'müş, şunun şurasında Aralık ayına ne kaldı 😀
Eurobond'lar ın bu kadar sert düşmesinin sebebi ne oldu?
Uzun vadeli olarak fırsat gördüğüm için %50 hisse portföyüm oldu..
%40 nakit ile, fırsat buldukça hisseye giriş yapacağım..Syg..
Eib Fon dağılım raporu da açıklanmış, %5.62 Blcyt, %0.66 Gözde ile devam ediyorlar.